Prima pagină » Culinar » Gogoși pufoase cu brânză! Cea mai simplă rețetă!

Gogoși pufoase cu brânză! Cea mai simplă rețetă!

27 aug. 2024, 10:10,
în Culinar

Gogoșile cu brânză sunt o delicatesă care îmbină aluatul pufos cu finețea brânzei, creând un desert delicios, perfect pentru momentele de răsfăț culinar. Popular în multe bucătării tradiționale, acest preparat cucerește prin simplitate și gustul său inconfundabil.

Gogoșile cu brânză reprezintă unul dintre acele deserturi care îți aduc aminte de copilărie și de mesele alături de familie. Acest preparat tradițional, ușor de făcut, combină un aluat aerat și pufos cu o umplutură de brânză fină, fie ea dulce sau sărată, rezultând într-un desert ideal pentru orice ocazie. Fie că sunt prăjite sau coapte, gogoșile cu brânză sunt o alegere excelentă pentru iubitorii de deserturi clasice, reușind de fiecare dată să surprindă prin aroma lor irezistibilă.

Rețeta de gogoși cu brânză

Gogoșile cu brânză, acele minunate bucate prăjite până devin aurii și pufoase, reprezintă o încântare pentru papilele gustative în multe culturi din întreaga lume. Această prăjitură simplă și delicioasă poate fi considerată ca fiind parte din arta culinară. Plină de arome, texturi și acel strat generos de zahăr pudră care completează perfect fiecare mușcătură.

Gogoșile cu brânză sunt cele mai delicioase, fiind pufoase în interior și crocante în exterior, devenind un adevărat răsfăț pentru simțurile tale. Sunt gustoase atunci când le savurezi cu o ceașcă de cafea sau ceai, sau chiar ca desert după o masă copioasă sau chiar după o salată de fasole verde. Acestea reprezintă nu doar o prăjitură, ci și o amintire dulce din copilărie, un răsfăț în diminețile leneșe de weekend sau un desert perfect pentru orice ocazie festivă.

Astfel că, pentru aceste delicatese aveți nevoie de 500 gr brânză de vaci, 2 ouă, 75 gr de zahăr, 250 gr făină, 1 linguriță praf de copt, un plic de zahăr vanilat, esență de rom, coajă de portocală și ulei pentru prăjit.

Instrucțiuni de preparare

Primul pas pentru niște gogoși pufoase este să scurgeți brânza de zer apoi să o amestecați cu ouăle, zahărul și aromele menționate. Se amestecă apoi 230 gr de făină cu praful de copt iar amestecul se adaugă peste mixul de brânză și ouă. Cu ajutorul unei linguri sau spatule se omogenizează aluatul. Dacă aluatul este mult prea lipicios și nu se poate lucra cu el, se adaugă restul de făină treptat.

Aluatul se împarte în 9 părți egale iar fiecărei bucăți i se dă forma de mingiuță. Într-o cratiță sau tigaie adâncă se încălzește uleiul iar pentru o prăjire mai eficientă se recomandă încălzirea uleiului la 175 – 180 °C.

Se prăjesc gogoșile cu brânză la foc mediu pe ambele părți până de vin maro-aurii. E necesară prăjirea de 1 – 1.5 minute pentru fiecare parte. După ce se rumenesc, gogoșile cu brânză se scot și se așază pe un șervețel de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.

Aceste gogoși se servesc cu topping de lapte condensat, cremă de ciocolată sau gem acrișor sau alături de fructe, precum un pepene verde cu miez galben.
Spre deosebire de alte aluaturi, aluatul pentru gogoșile cu brânză nu trebuie amestecat prea mult iar brânza nu trebuie pasată, ci doar sfărmată.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Mirela Vaida a răbufnit! A spus adevărul despre Emily Burghelea şi Vulpiţa: Avem filmările, a râs de...
observatornews.ro
Adeverinţele medicale, falsificate de elevi cu ajutorul AI, pentru a scăpa de ore
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cartea electronică de identitate. Joi, 24 aprilie, o zi importantă
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
Ce salariu are un farmacist în România? Cine ia peste 10.000 de lei pe lună
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`