Breaking News
Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi alege sa gatesti gogosi cu mere, un preparat gustos si savuros
Ingrediente:
- 500 g faina
1 ou
2 linguri zahar
3 mere
250 ml lapte
20 g drojdie
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
ulei, pentru prajit
Pentru ornat:
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Speli merele, le cureti de coaja, de cotoare si de seminte, le dai prin razatoarea mare si le scurgi bine. Dizolvi drojdia si zaharul in laptele caldut. Incorporezi oul, sarea, zaharul vanilat, apoi merele rase. Pui faina si incepi sa framanti pana obtii un aluat omogen. Acoperi vasul cu un prosop si lasi la dospit o ora.
Pe masa presarata cu faina, modelezi aluatul astfel incat gogosile sa aiba forma de inele, cu diametrul de 5-6 cm. Le lasi din nou sa dospeasca, 15-20 de minute. Le prajesti in baie de ulei si le scoti pe prosoape de hartie. Le servesti presarate cu cu zahar pudra.