Prima pagină » Culinar » Gogoși cu lingura: Un preparat rapid și foarte gustos!

Gogoși cu lingura: Un preparat rapid și foarte gustos!

23 sept. 2021, 13:36,
BZI.ro, în Culinar

Pentru mulți dintre noi, gogoșile cu lingura reprezintă unul dintre gusturile copilăriei, pe care cu siguranță nu îl vom putea uita vreodată. Gogoșile cu lingura sau gogoșile cu iaurt sunt simplu de făcut de către oricine, chiar dacă are sau nu experiență în bucătărie.

Gogoșile cu lingura pot reprezenta oricând un desert extraordinar, gata în cel mult 20 de minute și cu care nu ai cum să dai greș. Rețeta de gogoși se face repede și ușor în casă și, în plus, ai garanția că ai un desert mult mai sănătos și mult mai gustos decât dacă ai fi luat gogoșile din comerț. În plus, trebuioe avut în vedere și costul, care este cu mult mai mic dacă faci gogoșile cu lingura în casă.

gogoși pudrate cu zahăr, făcute în casă

Gogoși cu lingura: O rețetă simplă și delicioasă

Pentru gogoși cu lingura ai nevoie de următoarele ingrediente: 300 g iaurt cu 10% grăsime, 150 g făină, 2 pliculețe zahăr vanilat, 2 ouă, 1 linguriță extract de vanilie, 1 linguriță rasă praf de copt, zahăr pudră, coajă de la o lămâie și sare.

Foarte important ca aceste gogoși să iasă așa cum îți dorești este să folosești un iaurt bun si gras, cu 10% grăsime, și ouă cumpărate din piață, de la țărani.

gogoși pe pfarfurie

Modul de preparare a aluatului este extrem de simplu: se amestecă toate ingredintele și compozitia este gata. Pentru a le prăji aveți nevoie de o lingură pe care o puneți în uleiul încins și cu care luați din aluat și-l puneți la prăjit.

Gogoșile cu lingura este o rețetă pe care o puteți face repede și usor atunci când sunteți în pană de diei sau când aveți nevoie rapid de un desert.

gogoși făcute în casă

O rețetă rapidă, fără aluat frământat

Marele avantaj ala acestei rețete că nu trebuie să frământați, mai ales dacă nu aveți timp sau nu aveți chef.

Pentru a modela aceste gogoși este mai simplu să folosiți o lingură pentru înghețată. Același tip de lingură pentru înghețată poate fi folosită și pentru a doza alauturile de fursecuri și brioșe.

După ce ați terminat de prăjit gogoșile făcute cu lingura, le puteți pudra cu zahăr sau le lăsați nepudrate pentru a le mânca cu dulceață, cu gem sau cu cremă de ciocolata.

Gogoșile făcute cu lingura sunt cele mai bune de mâncat atunci când sunt calde, dar se păstrează bine și până a doua zi. Dacă alegeți varianta a doua, trebuie să țineți cont că gogoșile se vor înmuia puțin, lucru de înțeles deoarece au iaurt în compoziție.

Pentru cei îndrăgostiți de gogoși pot încerca și gogoși ca la mama acasă, acel gust de neuitat al copilăriei, dar și rețeta de gogoși pufoase, așa cum le făcea bunica.

gogoși pe pfarfurie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *