Prima pagină » Culinar » Gogoși cu lingura cu iaurt, rețetă simplă și gustoasă

Gogoși cu lingura cu iaurt, rețetă simplă și gustoasă

01 apr. 2022, 15:36,
în Culinar

Secretul obținerii unor gogoși pufoase cu lingura cu iaurt este ca uleiul să fie suficient de încins și să nu puneți prea multă făină. De asemenea, pentru un gust aromat se vor adăuga coaja de la o lămâie și o portocală. Această rețetă poate fi preparată oricând, urmând câteva sfaturi simple.

Fie că sunt servite cu dulceață, nutella sau simple, nu veți putea rezista tentației de a consuma aceste gogoși. Fiind desertul copilăriei, acestea sunt la mare căutare. Delicioase și savuroase vor fi pe placul atât adulților, cât și a celor mici.

Gogoși cu lingura cu iaurt, preparare și servire

Rețeta de gogoși cu lingura și iaurt  sunt ușor de făcut și la îndemână oricui. Acestea pot fi preparate și de către cele mai nepricepute persoane în ale gătitului. Pentru preparare aveți nevoie de un iaurt cu o grăsime de minimum 10 la sută. Într-un bol se vor amesteca 300 grame de iaurt, un praf de sare, 150 grame făină și 2 ouă  până ce compoziția este omogenizată. Pentru un gust aromat se adaugă coaja rasa de la o lămâie și o portocală. Gustul puternic vanilat din gogoși va fi oferit de o esență de vanilie. Pentru a obține niște gogoși pufoase și delicioase vom adăuga și o linguriță de praf de copt. Zahărul adăugat va fi pudră și va fi în funcție de cât de dulci preferați să fie gogoșile.

Când compoziția este gata se va lua din bol cu ajutorul unei lingurițe și se va pune în uleiul încins. Într-un ceaun se va pune ulei de aproximativ două degete, astfel încât gogoșile să fie scăldate în uleiul încins. Această rețetă o puteți face oricând, mai ales că nu este nevoie să frământați. Pentru un mod mai simplu de a pune gogoșile în ceaun, puteți folosi o lingură de înghețată, forma acesteia permițându-vă să faceți niște gogoși perfect rotunde. Când acestea sunt gata, le puteți pudra cu zahăr vanilat și servi cu cremă de vanilie cu mascarpone, nutella sau gem de fructe.

Sfaturi pentru niște gogoși reușite

Pentru ca gogoșile să fie pufoase este de preferat să fie prăjite într-o baie de ulei. De asemenea, acesta trebuie să fie încins deoarece dacă este prea rece există riscul ca gogoșile să absoarbă prea mult ulei. Dacă nu sunteți siguri când ar trebui să puneți compoziția, puteți încerca cu o cantitate mică, iar dacă se ridică la suprafață, atunci uleiul este destul de fierbinte. De asemenea, nu puneți foarte multe gogoși în ceaun. Acestea trebuie să aibă suficient loc pentru a putea crește. Totodată, focul nu trebuie să fie mare. Gogoșile se vor coace doar la suprafață, iar în interior vor rămâne crude. De aceea se recomandă ca focul să fie mediu. 

Când gogoșile sunt gata, pentru a nu fi foarte uleioase, se vor scoate și se vor lăsa pe un servețel de hârtie. De asemenea trebuie să țineți cont de gramajele ingredientelor. În cazul în care puneți mai multă făină decât trebuie, gogoșile vor ieși tari. Compoziția pe care trebuie să o obțineți este aproximativ ca cea a clătitelor. Dacă doriți ca gogoșile să fie umplute cu nutella, după ce sunt gata, scobiți miezul ușor apoi cu o seringă de patiserie introduceți ciocolata.

Rețeta de gogoși cu lingura cu iaurt este extrem de simplă de făcut chiar și pentru cele mai nepricepute persoane. Tot ceea ce trebuie să faceți este să amestecați toate ingredientele, să le puneți într-un ceaun cu ulei încins cu ajutorul unei lingurițe și apoi sunt gata de servit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *