Prima pagină » Culinar » Gogoșari în oțet pentru iarnă dulci: Rețeta cu care îți vei da gata invitații

Gogoșari în oțet pentru iarnă dulci: Rețeta cu care îți vei da gata invitații

13 dec. 2021, 12:43,
în Culinar

Gogoșari în oțet pentru iarnă dulci sunt de nelipsit din cămara gospodinelor. Pregătiți după rețeta tradițională, acest deliciu este unul dintre alimentele preferate pentru iarnă. Pentru a pregăti gogoșari delicioși în oțet, dar care să nu fie acri, gospodinele se folosesc de un truc secret transmis din generație în generație.

Pentru a pregăti gogoșari care vor rămâne tari pe toată durata conservării gospodinele folosesc rețeta pe care puțini o cunosc. Iar pentru a obține acea aromă desăvârșită, ele pun rădăcină și frunze de țelină, hrean și  boabe de muștar în borcan. Pe lângă aceste condimente, gospodinele folosesc morcov, varză roșie, conopidă și câteva boabe de struguri negri sau albi. Iar piperul și foile de dafin sunt de nelipsit atunci când vrei să obții gogoșari în oțet dulci și foarte aromați.

mai multe borcane cu gogosari in otet

Atunci când gospodinele prepară gogoșarii în oțet pentru iarnă, ele le amestecă și cu alte legume

Gogoșari în oțet pentru iarnă dulci: Ingredientele necesare pentru 6 litri de apă

În cazul în care vrei să pregătești gogoșari în oțet dulci pentru 6 litri de apă, se folosește un kilogram de oțet și zahăr. De asemenea, de nelipsit sunt cele 6 linguri de sare grunjoasă pentru murături.

Atunci când gospodinele prepară gogoșarii în oțet pentru iarnă, ele le amestecă și cu alte legume, precum conopidă, varză roșie, boabe de struguri și morcovi. Pentru a obține gogoșarii tari, gospodinele spală foarte bine legumele, ulterior au grijă să fie curățați de coajă și semințe, după care să fie tăiați și așezați în borcanele curate și uscate.

Pentru a obține un gust cu adevărat deosebit, gospodinele adaugă și câteva foi de dafin, boabe de muștar și piper. Ulterior, începe cel mai important proces, pregătirea soluției de oțet. Pentru al pregăti, gospodinele amestecau foarte bine oțetul, apa, sarea și plicurile de pikant fix cu zahărul într-un bol.

mai multe borcane cu gogosari in otet

Pentru a obține gogoșarii tari, gospodinele spală foarte bine legumele

După ce pregăteau amestecul, gospodinele îl puneau la fiert, amestecându-l până acesta dădea în clocot. Ulterior, ele dădeau focul la minim după care compoziția se turna peste gogoșari aflați în borcan, așezați atâția cât să aibă loc încât să fie foarte bine acoperiți de soluție. Lichidul trebuie turnat încet și cu mare grijă pentru ca borcanele să nu se crape.

Gogoșari în oțet dulci: Cum se pregătesc borcanele pentru cei mai crocanți gogoșari

Pentru a pregăti foarte bine borcanele pentru gogoșarii în oțet dulci, gospodinele pun la baza acestuia frunze de țelină și bucăți de hrean. Ulterior, gospodinele așază gogoșarii în straturi, destul de strâns, pentru a evita pe cât posibil spațiul gol în borcan. De asemenea, între straturi se pun frunze de țelină și hrean.

doua borcane cu gogosari in otet langa gogosari proaspeti pe o masa

După ce pregăteau amestecul, gospodinele îl puneau la fiert

După ce aceștia sunt așezați, gospodinele toarnă soluția, însă este foarte important că aceasta să fie călduță și nu fierbinte. În cazul în care apa este prea fierbinte, aceasta va înmuia gogoșarii. După ce borcanul este umplut cu legume și zeamă, acesta trebuie lăsat descoperit până a doua zi și dacă soluția mai scade, gospodinele mai completează din cea rămasă.

După ce gogoșarii au stat suficient timp în oțet, descoperiți, gospodinele le pun capacul, închizându-i foarte bine, după care așezându-l foarte bine în cămară, unde așteaptă să fie servit pe masa de sărbători.

În cazul în care, rețeta de gogoșari în oțet pentru iarnă dulci ți-au fost pe plac, nu ai cum să treci peste rețeta gogonelelor murate ca la bunica sau peste varză murată pregătită după rețeta tradițională.

mai multe borcane cu gogosari in otet

Gospodinele așază gogoșarii în straturi, destul de strâns

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Paștele Blajinilor: sfaturi ale preoților pentru o pomenire adevărată – rugăciune, nu mese festive la cimitir
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`