Prima pagină » Culinar » Gogoșari în oțet opăriți. O gustare sănătoasă și gustoasă pentru sezonul rece

Gogoșari în oțet opăriți. O gustare sănătoasă și gustoasă pentru sezonul rece

24 oct. 2022, 10:00,
în Culinar

Gogoșarii în oțet opăriți sunt una dintre conservele preferate de întreaga familie. Conserva este extrem  suculentă și dulce, cu o aromă distinctă. Legumele sunt foarte potrivită pentru persoanele care doresc să se bucure de gustul acestora pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, conserva  se potrivește foarte bine cu mâncăruri din carne și diverse garnituri. Este ușor de făcut și veți fi mulțumiți de rezultat.

Un ardei mare, frumos și parfumat se poate transforma cu ușurință într-un aperitiv original și, cel mai important, gustos. Pentru a prepara, se umplu ardeii cu felii de roșii și usturoi tocat fin. Timpul necesar de gătire este de 45 de minute. Iar pentru a pregăti cea mai delicioasă conservă vei avea nevoie de ardei dulce 3 kg, usturoi aproximativ 2 capete, alături de roșii aproximativ 1,5 kg și 20 de boabe de ardei negru. Pentru o aromă deosebită gospodinele folosesc frunze de dafin în cantitate de 6 bucăți, pătrunjel ¼ legătură și sare în  proporție de ½ linguriță. Pentru marinată vei avea nevoie de apă 2,2 l, zahăr aproximativ 450 gr, sare în cantitate de 3,5 linguri, oțet aproximativ 330 ml și ulei vegetal în proporție de 220 ml.

un borcan cu gogosari in otat pe o masa langa mai multe legume proaspete

Pentru sterilizare, puneți o cârpă pe fundul unei cratițe mari, turnați apă și puneți borcanul

Gogoșari în oțet opăriți. Pașii necesari pentru a pregăti deliciul pentru iarnă

Pentru această gustare, cel mai bine este să folosiți gogoșari mari, fără defecte vizibile. Fiecare legumă se clătește bine cu apă și se taie cu grijă tulpina și păstăile de semințe. Pentru ca ingredientul principal să devină mai moale și mai maleabil, se pune leguma pentru circa 2-3 minute în apă clocotită.

În timp ce ardeiul se răcește, roșiile se taie în 4 părți. Un cap și jumătate de usturoi sortat în căței, se curăță și se toacă cât mai fin. Nu se recomandă folosirea unui zdrobitor, deoarece avem nevoie exact de bucățele.

un bol cu gogosari in otet langa mai multe condimente pe o masa

După ce s-a răcit complet conserva, se păstrează într-un loc de depozitare

Într-un bol de dimensiune mai mare, combinați usturoiul, roșiile și sarea, amestecați bine și umplutura aromată gata. Nu uita să pui pe fundul borcanelor curate și uscate, condimentele. Astfel, trebuie să pui 3 frunze de dafin, 10 boabe de piper și câteva crenguțe de pătrunjel.

Secretele pentru a pregăti umplutura pentru conservă. Secretele din bucătăria gospodinelor

Pentru a pregăti umplutura conservei se toarnă sarea și zahărul granulat într-o cratiță și se aduce la fierbere, amestecând constant până când cristalele s-au dizolvat. Se ia lichidul care bolborosește de pe foc și se toarnă uleiul vegetal împreună cu oțetul.

După care se toarnă marinata peste ardei până la gura borcanelor. Pentru sterilizare, puneți o cârpă pe fundul unei cratițe mari, turnați apă și puneți borcanul. Se aduce la fierbere și se ține pe foc încă o jumătate de oră sau cam așa ceva. După 30 de minute, scoatem cu grijă borcanele noastre, le rulăm și le punem capacele. După ce s-a răcit complet conserva, se păstrează într-un loc de depozitare.

mai multe borcane de gogosari in otet

Acest produs hipocaloric conține fibre, carbohidrați, proteine, o serie de nutrienți, inclusiv vitamine și oligoelemente

Persoanele cărora le place să mănânce sănătos în timpul iernii încearcă să includă în dieta lor gogoșari în oțet opăriți cât mai des posibil, alături de alte legume. Acest produs hipocaloric conține fibre, carbohidrați, proteine, o serie de nutrienți, inclusiv vitamine și oligoelemente. Astfel, pentru a vă bucura de gustul gogoșarilor iarna, cel mai bun mod este să îi congelați sau să îi puneți la murat în borcane.

doua borcane de gogosari in otet

Timpul necesar de gătire este de 45 de minute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024