Multe gospodine pregătesc gogoșari în bulion pentru iarnă. Aceștia sunt nelipsiți din cămară alături de alte conserve delicioase. Gogoșarii în bulion merg seviți împreumă cu diverse preparate precum o friptură fragedă și suculentă, o mâncărică dulce de cartofi și multe altele. Iată cum să pregătești acasă cei mai buni gogoșari la borcan pentru iarnă după o rețetă simplă și gustoasă.
Gogoșari în bulion pentru iarnă
La început de toamnă gospodinele pricepute în bucătărie pregătesc pentru cămară tot felul de delicii. De la zacusca de vinete, de ardei, de fasole, până la tocana de legume la borcan, dar și nelipsitele murături, bulionul și gogoșarii în sos sau în oțet, toate sunt făcute cu grijă și multă atenție pentru a-și păstra aromele și în sezonul rece.
Pe placul multora dintre noi sunt gogoșarii în bulion pentru iarnă. Aceștia se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, însă trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii iar succesul culinar va fi garantat.
Gogoșarii puși la borcan în sos de bulion au o savoare aparte și merg serviți împreună cu multe mâncăruri gustoase. Aceștia pot fi serviți și la mesele festive alături de alte bucate alese. Din cămară nu trebuie să lipsească pentru iarnă zarzavatul fiert pentru ciorbe. Zarzavatul făcut cu legume și verdețuri proaspete ne va ajuta să obținem cele mai bune ciorbe de casă.
Rețeta tradițională a bunicii pentru un preparat delicios
Dacă vrem să pregătim niște gogoșari în bulion pentru iarnă vom avea nevoie de 2 kg de gogoșari, 100 ml de apă, 100 ml de ulei, 300 g de bulion de roșii, 150 g de miere de albine, 100 g de muștar dulce, 2 lingurițe de muștar boabe, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de boabe de piper, 4 căței de usturoi.
Mai întâi se spală gogoșarii, se curăță de cotoare și semințe apoi se taie în felii subțiri. Se pune deasupra un pic de sare și se lasă să se scurgă de zeamă.
Într-un bol separat se amestecă muștarul, bulionul și boabele de muștar apoi se toarnă uleiul. După ce toate s-au omogenizat se pune mierea, apoi oțetul, piperul, usturoiul mărunțit, frunzele de dafin și apa. Se pune compoziția la fiert într-o cratiță și se lasă timp de 10 minute.
Se adaugă gogoșarii și se lasă la fiert încă 10 minute. La final se pune compoziția fierbinte în borcane sterilizate, se închid borcanele cu capace și se întorc cu gura în jos. Se lasă borcanele la răcit apoi se depozitează la loc uscat și răcoros.
Cu siguranță vom obține niște gogoșari în bulion extrem de gustoși, aromați și apreciați de toți cei de la masă. Gogoșarii în bulion pentru iarnă sunt nelipsiți din cămara gospodinelor, iar dacă ținem cont de rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Dacă vrem să pregătim niște gogoșari crocanți și aromați, care își vor păstra textura mai mult timp, putem să îi punem la borcan în oțet. Gogoșarii în oțet merg serviți chiar și cu o porție de cartofi prăjiți sau cu alte feluri de mâncare simple și rapide. Rețetele pentru gogoșarii puși la borcan pentru iarnă sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.