Prima pagină » Eveniment-Social » Glezou Paraskevi este de origine greacă și este șefă de promoție a UMF Iași 2024: „Este o recunoaștere a efortului pe care l-am depus în acești ani”

Glezou Paraskevi este de origine greacă și este șefă de promoție a UMF Iași 2024: „Este o recunoaștere a efortului pe care l-am depus în acești ani”

22 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Glezou Paraskevi are 24 de ani, este de origine greacă și este șefă de promoție a Facultății de Medicină Dentară, program cu predare în limba engleză, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Glezou este șefă de promoție 2024 la Facultatea de Medicină Dentară, UMF Iași, program cu predare în limba engleză

Vineri, 26 iulie 2024, va avea loc, în Piața Națiunii, Ceremonia de Absolvire a Promoției 2024. Glezou Paraskevi este șef de promoție a Facultății de Medicină Dentară, program cu predare în limba engleză. Tânăra de origine greacă este pasionată de acest domeniu încă de când era mică.

„Sunt originară din Grecia, de pe o insulă numită Samos. De mică mi-a plăcut mereu să merg la dentist. Când am crescut și am început tratamentul ortodontic, în timpul vizitelor mele lunare, am observat cât de frumos este mediul, cât de curat și organizat. Când am început să caut mai multe despre stomatologie, am aflat cât de mare poate avea impactul în viața oamenilor. Ceva pe care un dentist îl consideră ca un tratament simplu, pentru pacient îi poate schimba viața. Chiar și cel mai mic detaliu poate face o mare diferență. De aceea am ales Medicina Dentară. Când eram în ultima clasă de liceu, am încercat să intru la Universitatea de Medicină Dentară din Grecia. Examenele de admitere sunt foarte grele în general, așa că am început să caut alte variante în străinătate. După ce am căutat pe internet și am consultat și câțiva prieteni care au fost deja aici, eu și părinții mei am decis că UMF Iași este cea mai bună opțiune. Faptul că avem posibilitatea de a studia în engleză sau franceză joacă un rol important pentru un student străin”, declară Glezou Paraskevi.

A ajuns în Iași când avea 18 ani, iar primii doi ani de facultate au fost destul de grei pentru ea.

„Primii doi ani au fost destul de grei. M-am mutat aici când aveam 18 ani, imediat după liceu, într-o țară străină. Nu cunoșteam pe nimeni aici și trebuia să vorbesc într-o altă limbă decât limba mea maternă. Cu excepția tuturor acestora, primii ani de universitate sunt mai grei pentru că nu știi să te descurci cu toate studiile. În același timp, trebuie să ai grijă de casa ta, de mâncare și de curățenie singur. După primii doi ani, aș spune că a fost mai bine. Am început mai multe cursuri legate de stomatologie. În următorii, ani înveți să gestionezi totul, să studiezi eficient și îmbini plăcerea cu responsabilitățile tale”, mai spune Glezou Paraskevi.

Facultatea de Medicină Dentară are patru șefi de promoție

Glezou Paraskevi este recunoscătoare pentru faptul că este șefă de promoție, iar acest succes îl datorează părinților ei care au făcut multe sacrificii pentru a studia într-o țară străină.

„Aș dori să îmi deschid propriul cabinet stomatologic. Deocamdată, aș dori să adun cât mai multe cunoștințe și experiență. Mă întorc în Grecia și voi încerca să-mi găsesc un loc de muncă acolo. A fi șef de promoție pentru mine înseamnă o recunoaștere a efortului pe care l-am depus în acești ani. Pentru orele târzii de studiu, pentru momentele în care am vrut să renunț și nu am făcut-o. Dar, în mare parte, acest succes este o recunoaștere a sprijinului și încrederii pe care familia mea mi le-a acordat în toți acești ani, deoarece pentru ei nu a fost ușor să mă susțină financiar. Au trebuit să sacrifice multe lucruri pentru ca eu să fiu aici astăzi. Deci acest succes este pentru ei”, adaugă Glezou Paraskevi.

La specializarea Medicină Dentară, linia de predare în limba română, Darius-Valentin Sandu este șef de promoție. Ana-Maria Său este șefă de promoție specializarea Tehnică dentară, iar Elena Murariu este șefă de promoție specializarea Asistență de profilaxie stomatologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *