Prima pagină » Sanatate » Glezne umflate, cauze și remedii! Când trebuie să te adresezi medicului 

Glezne umflate, cauze și remedii! Când trebuie să te adresezi medicului 

09 mart. 2022, 11:13,
în Sanatate

Gleznele umflate pot avea numeroase cauze, printre cele mai frecvente fiind: statul în picioare pentru o perioadă lungă de timp, purtarea unor papuci incomozi sau înaintarea în vârstă. Persoanele pot apela și la anumite remedii naturiste pentru diminuarea umflării gleznelor, cum ar fi: suplimentele de magneziu și sarea Epsom. Pentru a preveni apariția edemului periferic, persoanele trebuie să facă mișcare si o dietă echilibrată.

Dacă umflarea gleznelor se întâmplă brusc, fără nici un motiv sau în urma unui accident și este însoțită de durere, trebuie să vă prezentați la medicul specialist.

Glezne umflate, cauze și remedii naturiste

Gleznele umflate în absența durerii este o problemă generală în rândul persoanelor de vârsta a treia sau a femeilor însărcinate. Această complicație poartă numele de edem periferic și poate apărea la ambele picioare cuprinzând și coapsa. Ca urmare a  reținerii apei în țesuturile organismului, edemul este localizat la nivelul gleznelor, picioarelor, mâinilor, dar și a feței. 

Printre cauzele cele mai frecvente ale gleznelor umflate se numără: dieta bogată în sare și carbohidrați, supraponderabilitatea, sarcina, zborurile lungi cu avionul sau drumuri cu autovehiculul, leziuni la nivelul gleznei sau a piciorului. De asemenea, umflarea gleznelor poate apărea și din cauza altor condiții medicale, cum ar fi: coagularea sângelui, insuficiența venoasă, arsuri sau vene varicoase.

Cele mai eficiente remedii naturiste sunt: sarea Epsom, suplimentele de magneziu, ghimbirul și masajul. Timp de 15-20 minute stați cu picioarele înmuiate în apă rece, unde adăugați sare Epsom. Suplimentele de magneziu ajută la limitarea retenției de apă, însă trebuie să discutați cu medicul înainte de utilizare. Pentru diluarea sodiului, factorul major ce contribuie la umflarea gleznelor,  este ghimbirul, acesta având și proprietăți antiinflamatoare.

Trei sfaturi de prevenire a gleznelor umflate

Când umflarea gleznelor este însoțită de dureri în piept, tuse cu sânge, leșin sau amețeli, trebuie să vă prezentați de urgență la medic. De asemenea, dacă umflarea gleznelor sau a picioarelor se întâmplă brusc, fără nici un motiv sau în urma unui accident, trebuie să consultați medicul specialist. 

Umflarea gleznelor și a picioarelor poate fi prevenită printr-o alimentație corectă, evitând consumul de sare în cantități mari, dar și prin mișcare. Pentru reducerea edemului, cele mai eficiente exerciții sunt cele de ridicare a picioarelor. De asemenea, îmbrăcămintea și încălțămintea potrivită poartă un rol important, cele mai potrivite articole nu trebuie să fie strâmte.

Gleznele umflate pot fi de asemenea și din cauza anumitor medicamente sau afecțiuni. Printre remedii se mai numără și schimbarea frecventă a poziției corpului, hidratarea și acupunctura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *