Prima pagină » Culinar » Glazură din ciocolată topită. Produsul ce oferă o savoare specială produselor de patiserie

Glazură din ciocolată topită. Produsul ce oferă o savoare specială produselor de patiserie

23 nov. 2022, 14:00,
în Culinar

Multe gospodine preferă să folosească glazură din ciocolata topită nu doar pentru prăjituri, ci și pentru torturi, biscuiți și multe alte delicatese. Baza pentru glazură este reprezentată de siropurile obținute din ingrediente precum ciocolata, fructele de pădure și citricele.

Un înveliș de ciocolată din pudră de cacao sau ciocolată topită nu numai că dă o aromă și o savoare specială produselor de patiserie, ci și împiedică deserturile să se întărească atât de repede. Sub crusta dulce și fantezistă, bezelele, cașcavalul, gogoșile își păstrează prospețimea și delicatețea moale pentru o perioadă lungă de timp. Când este gata, glazura pentru tort de ciocolată are consistența unei smântâni standard. Aceasta nu trebuie să fie prea subțire sau prea groasă pentru a funcționa bine. Nu este bine dacă pasta se întinde rapid. Fondantul trebuie să fie întins uniform pe suprafața tortului.

glazura de ciocolata topita intr-un bol

Folosiți o pensulă largă și plată pentru a aplica fondantul lichid

Glazură din ciocolată topită. Ce ingrediente să adaugi în amestec pentru un gust deosebit

Masa groasă se folosește pentru a lipi jumătățile de tort împreună. Dacă prăjiturile sau gogoșile trebuie să fie decorate, se prepară o masă mai subțire din ciocolată. Dacă doriți să îngroșați glazura, este suficient să adăugați o lingură de zahăr pudră dizolvat într-un volum mic de apă încălzită.

Pulberea, care emană un nor ușor și dulce, se prepară cel mai bine cu propriile mâini, folosind o râșniță de cafea electrică. Dacă nu vă place ca glazura să fie prea dulce, adăugați suc stors de la o lămâie în loc de apă în fondant. Fondantul se va îmbogăți cu un gust acrișor plăcut și o aromă interesantă de citrice.

glazura de ciocolata topita intr-un bol

Experiența de a aplica o glazură din ciocolată topită pe un tort se dobândește prin practică

Pentru ca fondantul de ciocolată cu cacao să nu se fărâmițeze, în rețetă este inclus unt. În acest fel, aveți garantată o acoperire cremoasă perfectă. Dacă masa este aplicată peste gem, glazura de ciocolată va forma un strat uniform, fără imperfecțiuni. Cel mai bine este să nu folosiți batoane de ciocolată poroase pentru glazură. De asemenea este bine să știi că în glazura de ciocolată se adaugă o lingură de cacao pentru a-i da o culoare bogată.

Cum să aplici glazura pe prăjituri și torturi. Cum să topești ciocolata la domiciliu

Folosiți o pensulă largă și plată pentru a aplica fondantul lichid. Modelele sunt desenate cu o seringă specială de patiserie. Pentru a obține o varietate de arome, adăugați cantități mici de naturale în fondant. Printre acestea se numără scorțișoara, vanilia, coniacul și romul.

glazura de ciocolata topita

Pentru ca fondantul de ciocolată cu cacao să nu se fărâmițeze, în rețetă este inclus unt

Compoziția se răcește înainte de a fi aplicată. Acest lucru este pentru a verifica cât de bine se întinde și acoperă suprafața fondantului. Pentru a topi ciocolata, folosiți un cuptor cu microunde, setat la putere minimă, sau o baie de apă.

Experiența de a aplica o glazură din ciocolată topită pe un tort se dobândește prin practică. Bineînțeles, glazura nu va fi perfectă la început. Nu vă descurajați. Este recomandabil să se exerseze pe produse de patiserie de dimensiuni mici. Pentru exersare este bine să folosești brioșele, prăjiturile, omuleții de turtă dulce. După ce veți exersa, veți putea să vă decorați perfect tortul aniversar cu glazură de ciocolată.

glazura de ciocolata topita

Pulberea, care emană un nor ușor și dulce, se prepară cel mai bine cu propriile mâini, folosind o râșniță de cafea electrică

Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
redactia.ro
EXCLUSIV Reacția emoționantă a fetiței Elenei Udrea atunci când a aflat că pedeapsa mamei sale i-a fost redusă. Adrian Alexandrov, detalii neștiute despre familia sa
Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
a1.ro
Mesajul lui chef Richard Abou Zaki, după finala sezonului 15 Chefi la cuțite. Cei doi concurenți ai lui au pierdut premiul
Playtech.ro
Când poți să mergi pe avarii în trafic fără sancțiuni. Ce spune Codul Rutier despre situațiile excepționale
observatornews.ro
Vremea 2 - 30 iunie 2025. Aer tropical peste România, după frig şi ploi; temperaturi de peste 30 de grade
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Nu se mai fumează pe plajă. Amenzile sunt imense
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Nicușor Dan a dat de pământ cu Gigi Becali după derapajul verbal al omului de afaceri
Playtech.ro
Cum a apărut Răzvan Simion în presa din străinătate? Imaginea la care nimeni nu se aştepta
Dailybusiness.ro
Nicușor Dan vrea un judecător fără culoare politică la CCR: Curtea Constituţională trebuie să fie mai echilibrată
RomaniaTV
MApN, anunț important, de ultimă oră, care îi vizează pe toți românii. Ce urmează să se întâmple
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`