Glazura de post este concepută pentru a decora produse de patiserie festive în perioada postului. Au fost inventate o mulțime de rețete delicioase pentru această glazură. Avantajul acesteia constă în completarea prăjiturii, brioșelor sau produselor de patiserie preferate.
Dacă vei pregăti acest desert o dată, cu siguranță vei dori să-l repeți din nou. Simplitatea și compoziția sa face ca rețeta să fie extrem de atractivă. Iar gustul acesteia este extrem de dulce. Această glazură pentru tort poate fi pregătită pentru orice zi și orice sărbătoare în doar 15 minute.
Glazură de post: De ce ai nevoie pentru a pregăti un desert desăvârșit
Această rețetă de glazură este una veche. Acest mod de a pregăti desertul îl urma și bunica. Iar pentru a pregăti cel mai delicios tort în perioada postului ea folosea 2 lingurițe de cacao, 4 linguri de zahăr, 3 linguri de apă și o lingură de ulei vegetal. De asemenea, ea adăuga uneori și 3 linguri de zahăr pudră alături de amidonul de cartofi.
Această glazură arată extrem de bine când este aplicată pe prăjiturile de post. De asemenea, aceasta arată extrem de bine pe torturi. Avantajul glazurii constă în faptul că ea se poate aplica atât pe produse de patiserie calde, cât și pe cele reci. În plus, glazura nu îngheață când se află în frigider.
Pentru a pregăti deliciosul desert, bunica adăuga într-o cratiță zahărul și cacao. Ulterior, ea punea și apă împreună cu uleiul vegetal. Pentru a pregăti această glazură este important să fii foarte atentă. Bunica mereu amesteca continuu ingredientele când le punea la foc. Este important să aduci toate ingredientele la fierbere, doar așa vei obține consistența perfectă.
Pe tot timpul în care glazura se află pe foc, aceasta trebuie amestecată continuu. Bunica nu ținea amestecul mai mult de 3-5 minute pe foc. Acest timp este suficient ca glazura să fie suficient de lichidă pentru a fi aplicată pe tort.
Cum decora bunica tortul cu glazură: Pași de respectat când ornezi un desert
Bunica niciodată nu decora tortul folosind glazură fierbinte. De fiecare dată, ea aștepta câteva minute ca glazura să se răcească. Din moment ce aceasta devenea suficient de groasă, bunica o aplica pe desert.
Glazura se aranjează extrem de frumos pe prăjituri, arătând catifelată. De asemenea, după ce aceasta se usucă, ea nu se lipește. Chiar poți trece cu mâna peste ea, glazura nu va lăsa urme. Cât de groasă sau subțire vrei să fie glazura depinde de cantitatea de apă adăugată. Dacă adaugi cu o linguriță de apă mai mult, vei obține o consistență mai subțire a acesteia. Dar chiar și o compoziție mai subțire nu va curge de pe tort.
Această rețetă extrem extrem de ușor de preparat, iar rezultatul este incredibil. Însă, pentru a obține o glazură foarte bună trebuie să alegi întotdeauna pudră de cacao de calitate. De cele mai multe ori, bunica își pregătea singură zahărul pudră. Doar măcinând zahărul granulat într-o râșniță, ea obținea cea mai bună pudră.
Puține dintre gospodine știu rețeta de glazură de post. De asemenea, aceasta nu știu că gustul glazurii de ciocolată este pur și simplu incredibil. Acesta, este ușor amărui cu o aromă de cacao proaspătă, completând foarte bine chiar și cele mai simple produse de patiserie.