Prima pagină » Culinar » Glazură de ciocolată lucioasă și netedă. Procesul de preparare cu care nu vei da greș!
Glazură de ciocolată lucioasă și netedă. Procesul de preparare cu care nu vei da greș!

Glazură de ciocolată lucioasă și netedă. Procesul de preparare cu care nu vei da greș!

05 feb. 2024, 11:02,
în Culinar

Glazura de ciocolată lucioasă sau „glaçage au chocolat” în franceză este cea mai uimitoare dintre toate glazurile de tort! Realizată dintr-o combinație simplă de cacao, smântână, zahăr, apă și gelatină, este folosită pentru a crea torturi cu efect de oglindă.

Cum poți face o glazură de ciocolată lucioasă

Ingredientul care conferă acea strălucire intensă este gelatina. Aceasta face ca glazura să se transforme într-un strat subțire și lucios, care este practic un jeleu de ciocolată. Ar putea suna puțin neatractiv, dar atunci când este realizată corect, funcționează ca un strat foarte subțire de jeleu moale ideal pentru acoperit o budincă sau un mousse.Veți avea nevoie de 18 g gelatină, 200 g apă, 300 g zahăr granulat, 130 g cacao și 200 g smântână grasă.

Pasul 1: Hidratează gelatina în prealabil timp de aproximativ 10 minute. Dacă folosești foi de gelatină, înmoaie-le în apă cu gheață și lasă-le să se hidrateze timp de 10 minute. Folosește apă cu gheață și asigură-te că toate foile sunt acoperite astfel încât să se hidrateze bine. Dacă folosești pulbere de gelatină, urmărește instrucțiunile de pe ambalaj și las-o să se hidrateze cu apă rece pentru aproximativ 10 minute.

Pasul 2: Toarnă apa într-o oală. Adaugă cacao și zahărul granulat și amestecă bine până când lichidele se omogenizează. Amestecă bine cacao și zahărul granulat cu un tel într-un bol separat.

Pasul 3: Încălzește oala la foc mediu, amestecând constant cu o spatulă până când începe să fiarbă. Unele ingrediente, cum ar fi smântâna și cacao, se pot arde foarte ușor. Amestecă în mod constant, curățând uniform partea de jos și lateralele.

Pasul 4: Adaugă toată smântâna și continuă fierberea până când lichidele dau iar în clocot. Scoate-o de pe foc odată ce începe să facă bule.

Pasul 5: Strecoară și adaugă gelatina hidratată, amestecând bine. Glazura mai conține încă bucăți mici de cacao în acest punct. Pentru a te asigura că este că este foarte netedă, o poți strecura cu o sită fină. Înainte de a adăuga foile de gelatină, stoarce excesul de apă cu mâna. Este important să verifici înainte dacă gelatina s-a topit complet.

Ce poți face dacă observi bule

Această glazură lucioasă de ciocolată este prea fierbinte pentru a fi turnată imediat după ce este făcută peste torturi. Pune-o deoparte și las-o să se răcească, verificând temperatura din când în când. Nu o amesteca prea repede pentru a nu prinde bule de aer care vor fi vizibile chiar și după ce este aplicată pe tort. Glazura lucioasă este mult mai ușor de întins pe un tort rece, chiar înghețat. Glazura ar trebui să aibă aproximativ 40 de grade Clesius înainte de a fi turnată pe tortul înghețat.

Este important de menționat că această glazură lucioasă poate fi pregătită în avans și refrigerată pentru până la o săptămână sau chiar congelată. Trebuie doar reîncălzită ușor, apoi amestecată foarte delicat până când devine din nou lichidă, iar apoi răcită la 40 de grade Celsius. Dacă apar bule pe glazura de ciocolată lucioasă, poți trece pur și simplu cu o brichetă pe unde observi bule, iar acestea vor dispărea ca prin minune.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Reacția Irinei Columbeanu după ce mama ei a fost criticată că nu îl ajută pe Irinel Columbeanu. Ce a spus tânăra despre tatăl ei
Playtech.ro
Plaja la doar 60 de kilometri de Bucureşti care face furori în această perioadă. Nu este aglomerată şi poţi face plimbări cu barca
observatornews.ro
Cât pierde un român cu salariu de 5.000 de lei într-o săptămână de concediu medical
Playsport.ro
O nouă meserie a apărut, iar firmele sunt disperate să-i angajeze: „Sunt plătit să repar toată ziua greșelile făcute de...
Evz.ro
Orban, mesaj care pune România pe jar. Premierul a ajuns în țara noastră
realitatea.net
Testul IQ care le dă bătăi de cap elevilor de clasa a IV-a: câte triunghiuri sunt, de fapt, în imagine?
SportpeSurse
Marea gimnastă a României ajunsă măicuță la mănăstire. Cum a ajuns o speranță a sportului autohton să fie o figură importantă a Bisericii Ortodoxe
Playtech.ro
Succesiune moștenire teren. E nevoie de cadastru?
Dailybusiness.ro
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
RomaniaTV
Este anunţul momentului pentru milioane de români
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Avem Ordonanţa austerităţii. Se taie tot, iar UE cere mai mult. Lista măsurilor care se aplciă de urgenţă
redactia.ro
Cine este omul care și-a pierdut viața pe Transfăgărășan după ce a fost atacat de urs
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 iulie 2025
04 iulie 2025