Orice tort are nevoie de un decor frumos cu glazură de ciocolată cu frișcă. Aceasta poate fi folosită și pentru umplerea desertului. Astfel, acesta nu va fi doar frumos, ci și extrem de delicios. Glazura de ciocolata va completa si transforma perfect orice prăjitură. Dacă vi se pare că este dificil să o gătești singur, să știi că nu ai nevoie mai mult de 15 minute pentru a obține o glazură perfectă.
Glazura este folosită pentru aplicarea pe prăjituri, brioșe, fursecuri, fructe de pădure, fructe și alte deserturi. Aceasta oferă tortului un aspect mai finit și un gust extrem de bogat. Se poate prepara din ciocolată sau cacao. Glazură cremoasă excelentă pentru capodoperele de cofetărie trebuie să conțină și frișcă. O glazură ușoară de făcut va da celor mai obișnuite produse de patiserie un aspect delicios, iar aroma cremoasă va completa gustul tortului de sărbătoare.
Glazură de ciocolată cu frișcă: Cum se pregătești cel mai delicios decor pentru tort
În era artei de cofetărie, glazura devine o parte integrantă a prăjiturilor, cupcakes-urilor, chiflelor și a altor produse. Iar pentru a pregăti o glazură cremoasă delicată, ai nevoie doar de 4 ingrediente. De fiecare dată când bunica pregătea acest deliciu ea folosea unt, zahăr granulat, smântână groasă și zahăr vanilat.
Pentru ca masa cremoasă să iasă perfect, bunica alegea o smântână suficient de grasă. De fiecare dată când ea gătea o prăjitură cu cremă, ea folosea smântână de casă, cumpărată de la vecină. Bunica uneori înlocuia zahărul vanilat cu extract, esență, păstăi de vanilie sau vanilină.
Cel mai principal pentru a obține un desert perfect este să respecți raportul dintre smântână și zahăr granulat. Acesta ar trebui să fie de aproximativ 1:1. Pentru glazură, bunica folosea un pahar de smântână, pe care o turna într-o cratiță din fier cu fund gros pe care o avea de la mama ei. Peste smântână, bunica turna un pahar de zahăr, ulterior punea cratița pe foc.
Bunica aștepta și era foarte atentă până aducea smântâna la fiert. Cum fierbea amestecul, ea reducea focul, amestecând constant. Bunica o ținea pe foc aproximativ 15-20 de minute până aceasta se îngroașă. În timpul gătirii, aceasta ar trebui să prindă deja o tentă cremoasă.
Când se adaugă untul în glazură: Secretele bunicii pentru o prăjitură perfectă
Când bunica gătea un tort pentru o sărbătoare și nu era post, ea adăuga unt în glazură. Astfel, când masa cremoasă se îngroașă, bunica adăuga o linguriță de unt. Pentru a obține o aromă absolut excepțională, ea adăuga o lingură de zahăr vanilat. Puteți folosi vanilie în loc de zahăr vanilat, dar atunci vei avea nevoie doar de un pliculeț de praf.
Cu mișcări rapide, bunica amesteca bine glazura cremoasă, astfel încât untul să fie complet dizolvat. Ulterior, ea scotea imediat cratița de pe foc. Acesta este practic ultimul pas pe care îl făcea bunica. După ce glazura era gata, ea încerca să decoreze tortul. Glazura poate fi folosită imediat cât este fierbinte, sau o poți să o răcești puțin. Din aceasta cantitate de ingrediente, bunica obținea un borcănel mic de glazură. Cantitatea este suficientă pentru decorarea unui tort sau pentru 6 brioșe mari.
Există multe rețete pentru a pregăti o glazură de ciocolată cu frișcă. Însă, această rețetă este știută doar de bunica, având un rezultat excepțional. Pe lângă faptul că dă prăjiturile de casă un aspect festiv, glazura le păstrează proaspete mai mult timp. Experimentând constant proporțiile, conținutul de grăsime al cremei și aromele, poți obține diferite nuanțe și gusturi. Se pot adăuga și coloranți, însă bunicii îi plac prăjiturile într-o culoare crem clasică.