Prima pagină » Culinar » Glazură de ciocolată albă. Cum să obții un desert perfect pentru o ocazie specială

Glazură de ciocolată albă. Cum să obții un desert perfect pentru o ocazie specială

23 iun. 2022, 12:09,
în Culinar

Multe gospodine consideră faptul că o glazură de ciocolată albă poate fi preparată doar din pudră de cacao sau ciocolată. Dar dacă vrei să decorezi desertul într-un mod mai original poți pregăti o glazură excepțională acasă. Glazura albă pentru tort nu este mai greu de preparat decât fondantul obișnuit pentru noi toți, având un gust și mai delicat. Cu acest tip de glazură poți decora aproape toate tipurile de deserturi, dar în mod ideal acest tip de glazură este potrivită pentru produse de patiserie și prăjituri.

Ca și în cazul multor rețete, există trucuri pentru a face glazura cu acest ingredient principal care trebuie luate în considerare și folosite pentru a obține rezultatul dorit. Înainte de a face glazură de ciocolată albă, trebuie să o topești corect. Nu toată lumea o obține de la prima încercare. Dar cunoscând toate subtilitățile, vei reuși și vei obține consistența necesară. Când topești ciocolată albă, trebuie să ții cont de regimul de temperatură, acesta va fi ușor diferit de cel folosit pentru a încălzi un oarecare tip de desert. Temperatura selectată în mod corespunzător va ajuta la obținerea aceleiași topiri a întregului produs.

tort decorat cu glazura alba de ciocolata

Când topești ciocolată albă, trebuie să ții cont de regimul de temperatură

Glazură de ciocolată albă. Metoda și temperatură potrivită pentru topirea acesteia

Pentru a topi ciocolata alege două recipiente de diametre diferite. Întâi de toate se toarnă apă într-una și se pune pe foc. După care puneți cantitatea de ciocolată albă ruptă în bucăți mai mici într-un castron mai mic. Este bine să nu încălziți mai mult de 250 g de produs principal simultan.

De asemenea, pentru un rezultat bun trebuie să încălziți un recipient cu apă, dar nu aduceți la fierbere, reduceți căldura la maximum. Ulterior pune recipientul cu ingredientul principal pe un vas cu apă, acesta se amestecă constant. Trebuie să vă asigurați că apa sau condensul nu intră în vasul cu produsul principal. Fii atent și la regimul de temperatură, apa din vas nu trebuie sa fiarbă.

persoana care aplica glazura alba de ciocolata pe tort

Cu acest tip de glazură poți decora aproape toate tipurile de deserturi

Folosind aceste trucuri simple, puteți topi cu ușurință ingredientul principal și, în același timp, obțineți consistența dorită. Este bine să ții cont de un alt mic secret care te va ajuta să obții cea mai delicioasă glazură de ciocolată. Astfel, nu folosi tipul poros de desert pentru a face glazură. Acest desert este produs folosind o tehnologie ușor diferită, are mult aer și consistența se va dovedi a fi destul de lichidă, nepotrivită pentru glazură.

Cum să ornezi frumos un tort acasă. Rețeta clasică pentru a decora un desert

Glazura de tort cu ciocolată albă, a cărei rețetă clasică este cunoscută de multă vreme de toate gospodinele pasionate de pregătirea deserturilor. Aceasta este concepută pentru un produs de până la 23 cm în diametru. Dacă este necesar, componentele pot fi mărite la cantitatea necesară, dar amintiți-vă că nu puteți încălzi mai mult de 250 g o dată, așa că pentru produsele de cofetărie cu un diametru mai mare, poate fi necesar să faceți glazura de mai multe ori.

Astfel, pentru a pregăti o glazură vei avea nevoie de ciocolată, lapte aproximativ 2 linguri și de zahăr pudră într-o cantitate de 175 g. În timp ce componenta principală fierbe într-o baie de apă, amestecați zahărul pudră și laptele. După ce ați ajuns la omogenitatea ciocolatei, adăugați masa de zahăr-lapte diluată. Ulterior amestecați bine până ajungeți la o consistență netedă, groasă. Aici puteți folosi un mixer sau chiar un blender. Dacă nu știți cum să acoperiți tortul cu glazură de ciocolată albă, atunci urmați câteva reguli simple.

tort acoperit cu glazura alba de ciocolata

Pentru a topi ciocolata alege două recipiente de diametre diferite

În primul rând, blatul pentru tort nu ar trebui să fie cald, altfel glazura va curge pur și simplu. În schimb glazura în sine se aplică încă caldă, dar nu fierbinte. Iar pentru aplicare uniformă a acesteia, puteți folosi o spatulă de patiserie, un cuțit sau o simplă lingură.

Dacă doriți, puteți adăuga pe lângă glazură de ciocolată albă, mirodeniile preferate, adică scorțișoară, cuișoare și vanilină. Puteți include și alte componente. Fulgii de cocos, semințele de susan, semințele de mac se potrivesc bine cu gustul ciocolatei albe.

o felie de tort cu glazura alba pe o farfurie

Ca și în cazul multor rețete, există trucuri pentru a face glazura cu acest ingredient principal care trebuie luate în considerare și folosite pentru a obține rezultatul dorit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *