Prima pagină » Turism » Info Turism » Glamping, conceptul de camping adorat de turistii care ne viziteaza. Pretul unui cort
Glamping, conceptul de camping adorat de turistii care ne viziteaza. Pretul unui cort

Glamping, conceptul de camping adorat de turistii care ne viziteaza. Pretul unui cort

07 mai 2019, 14:19,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:88926;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Turistii care vor sa innopteze in mijlocul naturii, dar sa aiba confortul de la hotel, sunt invitati in campinguri speciale, numite „glamping”.

Oaspetii sunt cazati in corturi spatioase si foarte chic, in care dorm lejer atunci cand nu se distreaza la o petrecere, sub cerul liber.

In inima naturii, intr-o poienita din satul Bradulet Arges, inconjurate de dealuri impadurite, niste corturi imense gazduiesc grupuri de turisti. Au inauntru tot confortul unei camere de hotel, dar si un decor demn de Instagram. Printre oaspeti il intalnim pe Carlos, venit din Germania pentru petrecerea burlacilor.

Carlos Garcia, mire: “A fost o surpriza din partea prietenilor mei, n-am stiut ca venim in Romania. E foarte frumos aici.”

De cum au ajuns, strainii le-au trimis poze prietenilor aflati departe.

“Toata lumea a fost: “wooow, unde esti?” In mijlocul a nicaieri, dar arata foarte bine.”

Corturile imense cu vedere spre peisajul extraordinar pot gazdui petreceri de neuitat. Doua dintre ele au paturi matrimoniale, in altul pot dormi cel putin trei persoane, arata stirileprotv.ro.

Turist: “Am dormit ca un bebelus! N-am dormit niciodata in viata mai bine! N-o sa mai dorm niciodata in casa!”

Turist: “E foarte cald, chiar daca afara noaptea e frig, pentru ca avem un radiator aici, unul sub cort si avem paturi confortabile.”

In camping turistii se pot relaxa intr-o sauna sau intr-un ciubar aflat sub cerul liber. Pentru o noapte cortul costa intre 200 si 240 de lei, indiferent cate persoane stau inauntru.

Marius Puiu, proprietar glamping: “Am gasit acest colt de natura si am vrut sa-l pastram asa cum l-a lasat Dumnezeu, deci noi nu am vrut sub nicio forma sa intervenim. Turistii au toate facilitatile, deci inclusiv au sauna, au ciubar, deci toate conditiile dintr-o camera de hotel de 4 stele, 5 stele, le gasesc si intr-un cort de-al nostru.”

Musafirii trebuie sa se gospodareasca singuri cu mesele. Un camping similar se afla si in Retezat Uricani, in judetul Hunedoara.

In alte tari unde conceptul nu mai e nou, cum e spre exemplu Italia, unde turistii organizeaza inclusiv mese festive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024