Prima pagină » International » Giorgia Meloni critică împărțirea funcțiilor de conducere ale UE: „Nu mi se pare că au ținut cont de ceea ce au spus cetăţenii la urne”
Giorgia Meloni critică împărțirea funcțiilor de conducere ale UE: „Nu mi se pare că au ținut cont de ceea ce au spus cetăţenii la urne”

Giorgia Meloni critică împărțirea funcțiilor de conducere ale UE: „Nu mi se pare că au ținut cont de ceea ce au spus cetăţenii la urne”

26 iun. 2024, 17:40, 2 ,
BZI.ro, în International

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a criticat miercuri acordul de împărțire a principalele trei funcţii din structurile de conducere ale UE, acuzându-l că ignoră dorinţele exprimate de votanţi la recentele alegeri europarlamentare, relatează agențiile ANSA şi Reuters, citate de Agerpres.

Conform acordului la care au ajuns Partidul Popular European (PPE, centru-dreapta), socialiştii şi liberalii înaintea summitului din această săptămână şi despre care au informat marţi surse europene, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îşi va păstra postul, fostul premier socialist portughez Antonio Costa va fi preşedintele Consiliului European, iar premierului eston, liberala Kaja Kallas, îi va reveni funcţia de şef al diplomaţiei UE.

Giorgia Meloni acuză că se ignoră votul exprimat la alegerile europarlamentare

Cele trei facţiuni dispun de voturi pentru a trece acest pachet prin Consiliul liderilor UE. Însă un nou mandat pentru creştin-democrata germană von der Leyen are nevoie de aprobare din partea Parlamentului European, unde este probabil că îi va fi necesar un sprijin mai larg.

„Greşeala ce este pe punctul de a fi făcută, prin impunerea logicii unei majorităţi fragile ce este probabil destinată să aibă dificultăţi în timpul legislaturii (euro) parlamentare, este o greşeală majoră, nu pentru centru-dreapta sau pentru Italia, ci pentru o Europă care nu pare să înţeleagă provocările cu care se confruntă, sau, dacă le înţelege, preferă în orice caz să acorde prioritate altor lucruri”, a spus Meloni, preşedintele grupului Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR), din care face parte partidul ei Fraţii Italiei (FdI).

„Dacă vrem să facem un bun serviciu Europei şi credibilităţii sale, trebuie să arătăm că am înţeles erorile trecutului şi avem cea mai mare consideraţie pentru cetăţeni, care cer o Europă mai concretă, mai puţin ideologică”, a adăugat ea într-un discurs în Camera Deputaţilor a parlamentului italian.

„Nu mi se pare că a apărut până acum o disponibilitate de a se ţine cont de ceea ce au spus cetăţenii la urne”, a mai declarat Meloni, insistând că partidele care şi-au crescut sprijinul politic la recentele alegeri trebuie luate în considerare la negocieri.

Partidul său, care este şi principala forţă din grupul ERC, a obţinut în cele mai multe voturi în Italia. O tendinţă de orientare spre dreapta s-a constatat şi în Franța și Germania, țări în care partidele aflate la guvernare au suferit înfrângeri grele.

Acordul va fi supus spre confirmare la summitul liderilor UE care va începe joi la Bruxelles. Reuters comentează că, dacă va fi aprobat, ar însemna o continuitate cu trecutul, facţiunile pro-UE urmând să păstreze puterea în pofida unei creşteri a sprijinului pentru partidele eurosceptice şi de extremă dreapta la recentele alegeri pentru Parlamentul European.

Potrivit unor diplomaţi, von der Leyen i-ar putea cere sprijinul lui Meloni oferind Italiei un portofoliu puternic în noua Comisie.

Comentarii
  • Alta boarfa….

  • Si asa se mananca shobolanii intre ei…!

    Dar Criminalul ZoiANUS Vanzator de copii ce face ?

    Din cartile NATO unde se voia, a sarit pe geam, in cartile UE unde isi doreste, nici nu exista…
    Mai are varianta cu rocada TONTZILOR: Criminalul sa fie presedintele Marioneta a Tinutului uitat de timp ,,Republica Moldova”, iar Proasta Satului Maia Sandu sa devina presedinte Marioneta peste Romanica.

    Fac pariu ca nici aceasta varianta nu o va prinde Criminalul Vanzator de copii, pentru ca pana in noiembrie vine Curtea Martiala Internationala si il colinda: ,,Primiti cu SPANZURATOAREA ?”

    Si credeti ca nu va deschide usa ,,colindatorilor” ? Daca nu o s-o deschida el o vor deschide ei, asa cum fac mascatii cand intra peste infractori.

    De razboi nu va speriati pentru ca nu au curaj CRIMINALII sa le dea arme romanilor, pentru ca stiu toti foarte bine ca primii impuscati ar fi ei, pulitrucii criminali din Romanica, apoi Zelensky si paduchiosii lui nazisti.
    Rusia nu a atacat si nu va ataca Romania, asa ca nu exista niciun motiv sa ripostam impotriva Rusiei ortodoxe.
    Satania Ucraina nu este in NATO pentru ca Romania sa fie obligata sa o apere, conform tratatului de aderare, asadar, cei care raman de impuscat sunt CRIMINALII TRADATORI JEFUITORI din politichia romaneasca.

    Asteptam sa primim arme ca stim ce sa facem cu ele, noi cei care am jurat cu mana pe drapelul Republicii Socialiste Romania: sa aparam Tara si Poporul roman de dusmanii din afara si de cei din tara.
    Nu am jurat sa aparam pulitrucii criminali si nici paduchiosii nazisti teroristi pedofili si canibali !

    Daca pulitrucii CRIMINALI au calcat Constitutia in picioare, au facut GENOCID impotriva poporului roman, au JEFUIT ROMANIA si au facut INALTA TRADARE, noi, IN LEGITIMA APARARE, ii vom calca in picioare pe ei !!!
    Adevarata revolutie urmeaza !!! Rascoala de la 1907 s-a facut pentru ca in SUA stanista doi jidani au facut o criza bancara ca in 2008, criza despre care nu se vorbeste.
    Rascoala de la 1907 se va repeta cu alte mijloace: tractoare, drujbe, camioane, buldozere si alte mijloace moderne cu care romanul munceste pamantul tarii pe care pulitrucii vor sa-l dea strainilor cu toate bogatiile din subsol !
    Nu trebuie omorate NAPARCILE, ci doar retezate sa se tarasca in coate si in genunchi, ca niste lighioane spurcate ce sunt !
    In ’89 a fost lovitura de stat, dar in viitor daca nu se trezesc din drogurile consumate aduse din Ucraina, va fi CURATENIE GENERALA si DERATIZARE GENERALA !!!
    Intindeti voi coarda spurcatilor, ca nu ne trebuie armele voastre !
    Avem cu ce va reteza ca in 1907, pentru a curata Romania de jivine spurcate !!!
    ,,Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant sa vrem noi sange, nu pamant !’’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *