Prima pagină » Sanatate » Ginkgo biloba pentru țiuit în urechi: Remediu din farmacia naturii

Ginkgo biloba pentru țiuit în urechi: Remediu din farmacia naturii

06 oct. 2021, 11:24,
în Sanatate

Persoanele care acuză țiuit în urechi sau un zgomot în urechi suferă de tinitus. Persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să știe că se recomandă Ginkgo biloba pentru țiuit în urechi.

Țiuitul în urechi poate fi un simptom al unei afecțiuni preexistente, așa cum se întâmplă în cazul vârstnicilor care își pierd auzul, al unui traumatism auricular sau al unei tulburari circulatorii.

De țiuit în urechi suferă aproximativ 15-20% din populație și se manifesta doar la o ureche sau la ambele.

persoană care suferî de țiuit în urechi

The girl closes ears. 1

Cauzele apariției țiuitului în urechi

Apariția țiuitului în urechi poate fi cauzată de factori multipli. Printre cele mai des întâlnite sunt infecțiile la nivelul urechii sau la nivelul căilor respiratorii, otoscleroza sau lezarea nervului vestibulocohlear.

De asemenea, apariția țiuitului în urechi poate fi cauzat de acumularea de ceară în ureche, expunerea la zgomote puternice, probleme ale vaselor de sânge, dar și multiple afecțiuni organice precum hipertiroidismul sau hipotiroidismul, anemia, deficitul de vitamina B12 si deficitul de zinc.

persoană care suferî de țiuit în urechi

Traumatismele, inclusiv barotraumele pot fi o cauză a apariția tinitusului.

Și scleroza multiplă poate cauza apariția tinitusului si poate duce la apariția spasmelor altor mușchi de la nivelul urechii medii.

Ginkgo biloba pentru țiuit în urechi: Efectele unui antiinflamator natural

Unul dintre cele mai bune remedii pentru țiuitul urechilor este extractul din planta Ginko biloba. Această este unul dintre cele mai populare suplimente folosit pentru tratarea multor afecțiuni, fiind un antiinflamator natural, reglând circulația și fiind un puternic antioxidant.

Extractul din Ginkgo biloba este un bun remediu pentru probleme neurologice ca Alzheimer, demență și multe alte afecțiuni de ordin neurologic. Pentru aceste afecțiuni, cel mai eficient a fost un anumit tip de extract denumit Egb 761.

persoană care suferî de țiuit în urechi

Acest extract este de mare ajutor și în cazul pertsoanelor care acuză țiuit în urechi.

Potrivit unor studii făcute de specialiști, extractul Egb 761 este eficient în reducerea tinitusului. Astfel, potrivit unui test făcut pe 60 de pacienți ce sufereau de tinitus cronic, tratamentul a durat 10 zile și s-au administrat doze de 200mg din Egb 761.

Potrivit rezultatelor, pacienții care au urmat tratamentul cu Ginkgo Biloba au avut un nivel mai redus de tinitus decât cei care au consumat un medicament placebo.

persoană care suferî de țiuit în urechi

Alte remedii naturale pentru țiuitul în urechi

În cazul în care țiuitul în urechi este provocat de lipsa vitaminelor B din organism, se impune o cură cu un supliment de complex de vitamine B. Recomandate sunt tiamina, niacina si vitamina B12, care stabilizează sistemul nervos și nervii urechii interne. În plus, este ajutată și circulația în zona urechilor.

Lipsa de zinc poate reprezenta și ea o cauză pentru apariția tinitusului. Suplimentele de zinc sunt utile în acest caz, recomandându-se consumul de alimente bogate în zinc, precum semințele de dovleac, nuci pecan sau stridii.

Simptomele țiuitului în urechi pot fi ameliorate printr-o cură cu magneziu, doza recomandată fiind de 400 mg zilnic.

Pentru atenuarea tinitusului se recoamndă ca alternative terapeutice renunțarea la consumul de cafeină și tutun, reducerea consumului de sare, concomitent cu monitorizarea tensiunii arteriale și terapii alternative, precum acupunctura sau hipnoza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`