Ginerele lui Dănuț Bolohan, șeful de la Vama Iași, aflat în arest la domiciliu pentru luare de mită, a fost promovat pe postul de controlor vamal! Imagini de la nunta frizerului cu mezina vameșului – FOTO/VIDEO

26 nov. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Înainte de a fi săltat de DNA, Dănuț Bolohan i-a găsit ginerelui un post călduț la Biroul Vamal de Frontieră Iași. De aproape o lună a fost transferat de la Vicovu de Sus pe postul de controlor vamal. Înainte de colaborarea cu Vama, Valentin Parasca a cochetat cu salonul de înfrumusețare „Aurelian Ion” din Iași și s-a căsătorit cu mezina familiei Bolohan, medic de profesie

 Înainte de a fi reținut de DNA, Dănuț Bolohan a jucat la nunta fiicei

Înainte de a fi reținut de DNA, Dănuț Bolohan a jucat la nunta fiicei

Noi încrengături în cazul lui Dănuț Bolohan, șeful de la Biroul Vamal de Frontieră Iași, plasat în arest la domiciliu după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au reținut într-un dosar de corupție prin care bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 12 milioane de euro. Mai mulți funcționari de la vama ieșeană, în frunte cu Dănuț Bolohan, ar fi luat mită ca să permită intrarea în țară a mai multor camioane cu mărfuri contrafăcute din Turcia, constând în haine și parfumuri.

În cursul serii de 24.11.2022, magistrații de la Tribunalul Iași au respins propunerea procurorilor pentru emiterea mandatului de arestare preventivă. În schimb, toți inculpații au fost plasați în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Înainte de valul de rețineri, Dănuț Bolohan a făcut demersurile necesare ca să mulțumească și membrii familiei. Povestea începe în luna mai 2021, când Oana Bolohan, mezina familiei, medic de profesie, a acceptat să se căsătorească cu Valentin Parasca, amândoi fiind originari din județul Suceava.

Cununia și petrecerea au fost organizate în orașul Vicovu de Sus, județul Suceava, în prezența rudelor și prietenilor. După momentul fericit din familia Bolohan, Valentin Parasca a fost pregătit pentru viață, pentru un post la Direcția Regională Vamală Iași.

Ginerele lui Dănuț Bolohan a fost transferat pe postul de controlor vamal la Iași, după ce a lucrat ca frizer

Valentin Parasca și-a încercat mai întâi mâna într-un salon de înfrumusețare din Iași

Valentin Parasca și-a încercat mai întâi mâna într-un salon de înfrumusețare din Iași

În luna septembrie 2022, Autoritatea Vamală Română a scos la concurs mai multe posturi temporare în vămile din țară. Erau locuri libere și la Biroul Vamal Vicovu de Sus, aflat în subordinea Direcției Regionale Vamale Iași. La concurs s-a prezentat și Valentin Parasca, ce a trecut de probele de foc.

„Au fost concursuri pentru posturile de la Vicovu de Sus, când vama era închisă. După, angajații au fost transferați la alte vămi din regiune, inclusiv la Iași. Sunt posturi temporare de debutant și asistent, pe o perioadă de 3 ani. Când s-a redeschis vama din Vicovu de Sus, mai mulți angajați s-au întors”, au precizat reprezentanții Vămii Iași.

Astfel, de aproape o lună, Valentin Parasca a fost transferat la Iași, în subordinea socrului Dănuț Bolohan, pe postul de controlor vamal. Deocamdată, proaspătul angajat nu a depus o declarație de avere. Din salariu, Valentin Parasca va încasa în jur de 3.000 lei net/lună. În trecut, Valentin Parasca a lucrat la salonul de înfrumusețare „Aurelian Ion” din Iași.

„Nu mai lucrează la noi, sută la sută. Atât pot să spun”, a precizat proprietarul salonului despre ginerele lui Dănuț Bolohan.

Contact telefonic, Valentin Parasca a precizat doar că a participat la un concurs organizat de Autoritatea Vamală, fără să ofere alte detalii.

„Am participat la ultimul concurs, mai multe nu pot să vă spun. Tot ce știu este din ziare, nu știu mai multe (despre situația în care se află Dănuț Bolohan – n.r.). Da, locuiesc în Iași”, a precizat Valentin Parasca.

În vara anului 2022, Vama Iași a fost în centrul unui scandal în momentul în care s-a anunțat că vor fi scoase la concurs mai multe posturi vacante. Până la urmă, mulți candidați au picat proba scrisă.

Averea lui Bolohan a fost jonglată de la an la an

Conform declarațiilor de avere din ultimii ani, despre Dănuț Bolohan se putea spune că trăiește doar din salariu. În 2018 a donat două apartamente din Suceava, de unde este originar, celor doi copii, Oana Bolohan, actuală Parasca, și Andrei Bolohan. La un moment dat, Dănuț Bolohan a achiziționat un apartament în complexul Exclusive Residence, al fraților Negurici.

Apoi, în 2020 a cumpărat o vilă într-un duplex din complexul „London House”, cu peste 200 mp utili, din apropierea restaurantului „La Castel”. În actele de proprietate apar Andrei Bolohan, fiul șefului de la Vamă, și Elena Margareta Bolohan. De fapt, Dănuț Bolohan locuiește în vila din Copou, unde au fost efectuate și percheziții. În anul 2021, Dănuț Bolohan mai spune că a cumpărat un autoturism marca Kia Sportage, fabricat în 2020, dar a și vândut alt autoturism, cu 88.000 de lei, lui Valentin Parasca, ginerele șefului de la Vama Iași.

În 2022, în luna aprilie, Dănuț Bolohan depune din nou o declarație de avere care suferă o serie de modificări. Șeful de la Biroul Vamal de Frontieră Iași declară că, pe data de 10.12.2021, a vândut un apartament, cu 40.000 de euro, către Mihăiță Lavric și Brîndușa Daniela Lavric. Pe data de 19.03.2022 a vândut un autoturismul către Alexandru Htema, pentru care a primit 20.000 de euro. Același document mai arată că a primit și un cadou de 40.000 de euro de la Ioan Bolohan. Același Ioan Bolohan îi lasă moștenire și suma de 16.200 de lei.

Pe 15.06.2022, Dănuț Bolohan revizuiește din nou declarația de avere și anunță că a cumpărat un apartament în Iași, cu o suprafață de 49,8 mp. Proprietar apare și soția vameșului, Anișoara Bolohan, beneficiara unei pensii private anuale de 18.175 de lei.

Doi funcționari și un afacerist, alături de Dănuț Bolohan în dosarul DNA

 Lotul de Vama Iași a fost dus la Tribunal cu propunerea de arestare preventivă

Lotul de Vama Iași a fost dus la Tribunal cu propunerea de arestare preventivă

Inițial, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore a următorilor inculpați: Dănuț Bolohan – 5 infracțiuni de luare de mită, Simona Andreică – complicitate la luare de mită, Cristian Timofte – dare de mită în formă continuată, Iulian Culipei – dare de mită. Până la urmă, cei implicați au scăpat cu arest la domiciliu.

După perchezițiile de acum 3 zile a fost audiat și Leonard Cristinel Tîrnovanu, funcționar vamal din subordinea lui Dănuț Bolohan. Procurorii l-au acuzat de dare de mită, dar l-au pus sub control judiciar timp de 60 de zile. În ordonanța procurorilor DNA se arată că Dănuț Bolohan, ajutat de Simona Andreică, ar fi cerut bani de la diverși oameni de afaceri care voiau să fie scutiți de taxele vamale. Suma menționată este de 24.500 de dolari.

„De asemenea, inculpatul Bolohan Dănuț, în aceeași calitate, ar fi pretins și primit de la doi subalterni, inculpații Timofte Cristian și Tîrnovanu Cristinel-Leonard, foloase patrimoniale, constând în sume de bani și alte produse, pentru a fi programați de serviciu în intervalele orare în care în vamă ajungeau mijloacele de transport ce aparțineau societăților comerciale cercetate în prezenta cauză”, au transmis procurorii DNA.

Perchezițiile DNA au vizat 162 de locații din toată țara. Afaceristul Iulian Culipei, reținut pentru dare de mită, este administratorul societății Elams Express SRL, cu sediul social în Suceava. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 5,1 milioane lei, aproape 1 milion de euro.

 

Comentarii
  • Cand zici Danut Bolohan zici hot, da hot nu de ala prefacut. Credea ca e de neatins, ca nu se ia nimeni de el. Uite ca nu mai e tinut in brate de la Bucuresti, in primavara dat jos din functia de mare sef peste vamile din regiune si acum saltat de mascati, birou si casa rascolite, nevasta si copiii ravasiti de parca nu stiau de unde le vin banii. Macar sa-l tina inchis in casa cat mai mult timp, sa nu-i mai vedem fata. Un mare spagar ordinar.

  • Pare a fi o mafie intreaga la nivelul sistemului vamal! Stiu clar asta pana si cei dinafara care se opun aderarii la spatiul Schengen a tarii asteia!…
    Asa usor cum a obtinut detasarea imediat dupa incadrare (incadrare facuta in urma unui „concurs” cu aspecte clare de masluire, cu inexplicabil de multe note maxime la proba „test scris” dintr-o legislatie imbacsita si stufoasa parcursa intr-un timp extrem de scurt alocat prin derogare de la norme si o „reevaluare” cu dedicatie la asa-zisa proba „interviu” transformata intr-un test personalizat pentru „alesi”, in urma caror probe au fost declarate „admise” si alte cateva rude apropiate ale „vedetelor” sistemului), ginerica urma probabil sa obtina definitivatul inaintea expirarii „duratei determinata” de 3 ani, asa cum spera si altii dintre cei intrati in sistem in urma „concursurilor” din vara si din toamna anului curent.
    Toate astea cu atat mai pregnant cu cat, la nivelul DRV Iasi a durat o vesnicie pana s-au hotarat sa afiseze „rezultatele” finale ale probelor amintite (trebuia tinut cont de… „cunostintele” fiecarui candidat, nu-i asa?), cu mult mai mult timp dupa ce TOATE celelalte directii regionale din tara o facusera deja…

  • Se câștiga bine la aurelian ion dacă Valica a luat mașina cu 20000 euro, sa vezi coada la angajări la salon de acum

  • Astea sunt familiile de tip cancer. Se extind, fura si distrug pana la moarte.

  • Așa făcea și când era director la drv, ii muta pe angajații care ii incomodau afacerile necurate pe la alte vămi departe de casa. Ulciorul nu merge de multe ori la apa, vine plata și pentru ceilalți șefi de vama pe care i-a ajutat la traficul cu țigări, nimeni nu scapă, gen vama Stanca

  • Cand zici Danut Bolohan zici hot, da hot nu de ala prefacut. Credea ca e de neatins, ca nu se ia nimeni de el. Uite ca nu mai e tinut in brate de la Bucuresti, in primavara dat jos din functia de mare sef peste vamile din regiune si acum saltat de mascati, birou si casa rascolite, nevasta si copiii ravasiti de parca nu stiau de unde le vin banii. Macar sa-l tina inchis in casa cat mai mult timp, sa nu-i mai vedem fata. Un mare spagar ordinar.

  • Familii tip cancer,care trebuiesc starpite DAR JUSTITIA IESEANA ,oare nu trebuie si ia starpita?Cum poate justifica faptul ca a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva ?. Tot in presa s-a prezentat faptul ca pentru .32 litri de motorina s-a aplicat o pedeapsa de condamnare de 5 ani. Modul mafiot de acumulare a averii si de instrainare a acesteia SPUNE CLAR CU CINE AVEM DE-A FACE – UN ESCROC ORDINAR,UN MAFIOT PNL-IST, UN GUNOI SOCIAL, IAR pina nu vom starpi astfel de specimene ,NU VOM INAINTA.
    MAI VREM SI IN SCHENGEN.

  • La acest tip de jigodie de om și familie, eu ca stat de drept i as confisca toate proprietățile și averea pana la rude de gradul 3 și i as condamna pe toți membrii familiei la închisoare munca zilnica pe viata, și în câțiva ani va dispărea din România hoția, hoții, corupții, spagarii

  • Trăiască cumatrul Flutur, hotul, coruptul, șpăgarul numărul 1 al Moldovei din ultimii 20 de ani, ca el îl susține pe acest vierme, hot, corupt la vama, Alooooo DNA pe Flutur când aveți de gând sa l luați? Asta dacă exista legi egale pt toți indiferent de culoarea politica și statutul social, arătați ca santeti corecți și aveți sânge în instalație dacă vreți credibilitate din partea societății civile

  • Ma degusta .Cu circa 15 ani in urma am vrut sa m-a angajez la vama ,10 mii de euro mi au cerut șpagă …WHAT? Pe aici mi a fost drumul plecat din țara .Și nu regret nici o secunda ,am câștigat mai mult și vorbesc de bani ….

  • acest marlanoi (si dupa nume-olohan)este exponentul tipic arivistului politic si social ,pupincuristul lui Flutur voievodul Sucevei si Moldovei care face si desface tot.Imi este greata de asemene specimene care ne ingradesc si stopeaza evolutia spre normalitate a unei societati.Ma intreb ce discuta un medic (cum o fi ajuns) cu un frizer mai nou stilist , si despre ce ? cum se poarta freza la Vicov sau cum se atirna stentoscopul in cuier….rusinos , sau poate o uniune de interes ? sa spele Bolovan banii.Legea este proasta in aceste cazuri trebuie revizuita,: confiscat tot pina la a treia generatie si puscarie pe saturate.Strins cu usa il da pe goarna si pe Flutur , dar ca de obicei nu se v a intimpla nimic si vor trai fericiti pina la adunci batrineti .

  • Tare-n pălărie frizerul!

  • Cand zici Danut Bolohan zici hot, da hot nu de ala prefacut. Credea ca e de neatins, ca nu se ia nimeni de el. Uite ca nu mai e tinut in brate de la Bucuresti, in primavara dat jos din functia de mare sef peste vamile din regiune si acum saltat de mascati, birou si casa rascolite, nevasta si copiii ravasiti de parca nu stiau de unde le vin banii. Macar sa-l tina inchis in casa cat mai mult timp, sa nu-i mai vedem fata. Un mare spagar ordinar.

  • Stiti ce e curios???
    Bunii lui prieteni Alexe si Damian Ionel, ambii in PNL cu state vechi ( sa nu uitam ca Damian a colectat spaga pt Alexe si a strins bani pt campanie in 2020 ( si eu am cotizat ) ) nu au chitcăit la ziar sa nu apara articolul 🤔🤔🤔

  • Cand Regele dezvoltatorilotr Zamosteanu si Aura Pirvu Florentina ( fost inspector la finante la Inspectie fiscala unde Damian e sef si a primit spaga insutit de la persoana in cauza ) au fost ridicati si arestati 90 zile nu s-a scris nimic, de ce oare???

  • Rapciugă asta venit de la Vicov pe perioada determinata ( examenele din august in contextul razboiului din Ucraina au fost pe perioada determinata de pina la 3 ani, adica in acesti 3 ani oricand puteai fi eliberat din functie), era deja convins ca socru-sau îi aranjeaza mutarea pe perioada nedeteminata…

  • Sa te uiti de aproape la Oana, te sperii. Draq-ul asta a speculat ca Oana e fiica de vames si ce a zis: o foot cu ochii inchisi pentru un post la vama….

  • Lasati-l pe Damian, si asa e batut de soarta. Un copil i-a murit. A platit pentrul raul facut

  • Ce fetze de oameni cinstiti au astia…

  • Dupa ce a avut necazul cu copilul in 2014, Micul DamiAn a devenit nai al dracului!!! Nu a mai avut mamă, nu a mai avut tată!!! A luat 💵💵💵 si de pe morti si de pe vii.

  • Damian I de la finanțe este capul …..din Iasi.Acest individ se ocupa cu colecta si este cel mai imfluent din PNL.Este omul lui Fenechiu și” sfatuitorul” lui Alexe..

  • Bai Bolohane, acu la pensie ti-ai dat arama pe fata!!! Ginerele tau ar face bine sa-si dea demisia. Ce sa faca in Vama, sa duca mai departe apucaturile tale? Mai bine frizer si cinstit decat vameș haladit!!!

  • Ce face politica lui Iohannis, neamt periculos. Nu mai au nimic in comun cu lumea, zero principii. Medic in compania unui frizer, ce medic o fi? Poate e mai mult prin spital si scolo are de toate…

  • Asistent stagiar

    Las’ ca nici cu Oana Parasca (Bolohan) nu imi e rusine….are apucaturile lu’ tat-su. Intrebati prin spital!!!

  • Flutur, șpăgarul, coruptul, hotul și traseistul politic numărul 1 sa trăiască, ca acest hot, mafiot, îl susține și tine în funcție pe acest vierme hot, corupt, fără ajutorul lui Flutur, cel mai mare corupt și hot al Moldovei i ultimii 20 de ani, acest bolovan era un no name, și un terchea berea, Alooooo, DNA, pe Flutur când îl luați?

  • Cum este posibil ca unul ca Damian sa conducă finanțele din Iasi? Am pus lupul stăpân la oi.De unde bani pentru sistemul de sănătate, învățământ,pensii și armata- când toată tara este plina de damiani?

  • Tony Mendoza

    Noroc cu actiunea politistilor impotriva Cordunenilor si a altor traficanti care au umplut arestul de pe Copou. De asta nu i-au arestat pe vamaioti, nu mai aveau loc in camere

  • 20th Century

    Am par la poola, oare ma tunde Vali Parasca? Conturul poate sa mi-l faca Oana…

  • Bolohane, cred ca voi parca in locul tau masina. Oare mai prinzi de acuma vamă? Prinzi pula in brate….tu-ți Dumnezeii Mă-tii de chelbos.

  • Simona Andreica

    Bolohan m a atras in aceasta cursa, sunt nevinovata. Mi-a dat bani, am fost iubita lui, mi-a promis post de sefa. Ce ma fac eu acuma… vreau sa depun marturie!!!

  • Iti dai seama cati au ramas acuma fara porcul de Craciun….😁😁😁, nu mai pun baietii mana o perioadă

  • La cât de frumoasa e fetita șefului, chiar dacă e doctorița, sa zică boda proste ca a luat o chiar și un frizer, ca mănâncă puii cu tot cu closca și cotet

  • Vicovu de suuuuuuuuuus, unde agati harta-n cui

    Da ce poze cu ciorapei albi (poza 11) are ginerica al nostru. Asa se poarta la Vicov acolo la tara…Sa-i duci lu socru-tau pachete mai tilica ca te-a facut om mare, vames cu valoare. Te maninca Costache, iti dai seama ca zilele tale sunt numarate la Vama!!!

  • Aia care se multumesc cu cate un godacel, il au asigurat si de acuma inainte. Problema e că nihalitu’ asta de Bolohan lua scroafa cu tot cu purcei, doar pentru el frate sa nu mai ajunga si la altii

  • Corect, daca bagi mana cu opritor (la degetul mare ma refer) e totul OK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *