Prima pagină » Cancan ultimă oră » Gina Patrichi a murit de cancer. Se împlinesc 27 de ani de la dispariția marii actrițe

Gina Patrichi a murit de cancer. Se împlinesc 27 de ani de la dispariția marii actrițe

04 mart. 2021, 13:42,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Gina Patrichi, una dintre cele mai mari actrițe ale teatrului românesc, a murit răpusă de cancer. În luna martie a acestui an se împlinesc 27 de ani de când ne-a părăsit marea doamnă a scenei românești, la numai 58 de ani. Destinul a făcut ca marea actriță să stingă în aceeași lună în care s-a născut, lăsând în urmă multe roluri memorabile făcute pe scena teatrului românesc și în filme.

Fără îndoială, Gina Patrichi a fost una dintre cele mai talentate actrițe ale teatrului şi filmului românesc, mulți amintindu-și de ea datorită timbrului aparte. Dincolo de actrița extraordinară, Gina Patrichi a fost o femeie cu un anumit tip de frumuseţe, specifică sufletelor sensibile. Marea doamnă a teatrului românesc a fost remarcată pentru modul aparte în care știa să treacă foarte uşor de la registrul comic la cel dramatic.

Grație forței de interpretare și vocii ei extraordinare, Gina Patrichi a pus suflet în toate personajele interpretate şi a făcut roluri memorabile și pentru teatru radiofonic. În plus, aceasta a participat și la mai multe spectacole de muzică și poezie.

Marea dragoste a Ginei Patrichi: Mai ceva ca Cenușăreasa!

Gina Patrichi a trăit o adevărată poveste de dragoste alături de soțul ei Victor Anagnoste. Modul în care cei doi s-au cunoscut pare desprins dintr-un scenariu de film de dragoste. Totul a început la Galați, într-o seară de septembrie, când tânăra Gina Patrichi a mers la un bâlci improvizat, cu o tiribombă cu lanțuri și o roată uriașă.

Aceasta s-a urcat într-o roată și i-a zburat un pantof. De parcă totul a fost regizat de divinitate, pantoful a căzut chiar lângă tânărul avocat Victor Anagnoste. Bunul prieten și coleg al actriței, Ștefan Bănică, a vrut să-i recupereze pantoful, însă Victor Anagnoste a refuzat. Acesta i-a transmis lui Ștefan Bănică că vrea să îi dea chiar el pantoful fetei care l-a pierdut și așa a ajuns să o cunaoscă pe Gina Patrichi.

Actrița i-a cerut scuze pentru cele întâmplate și l-a invitat la teatru. Gina Patrichi și Victor Agnoste s-au căsătorit la scurt timp după această întâmplare, iar în 1966 s-a născut fiica lor, Oana.

Cine a fost Gina Patrichi

Gina Patrichi s-a născut pe 8 martie 1936 şi a intrat la Institutul de Teatru, la clasa profesoarei Aurei Buzescu, la vârsta de 16 ani. Gina Patrichi nu a mai vrut să-şi termine studiile şi s-a angajat ca bibliotecară la Mamaia.

Soarta a făcut ca în 1956 să fie chemată la Galaţi, unde tocmai se înfiinţa un nou teatru şi unde fusese repartizat ca regizor Valeriu Moisescu, fost coleg de institut. Gina Patrichi a debutat cu „Nota zero la purtare”, în rolul principal, al elevei Mariana Pleşoianu.

Pe scena Teatrului Dramatic din Galați, Gina Patrichi a jucat în peste 30 de premiere, reușind cu uşurinţă să treacă de la tragedie la comedie.

În 1964, actrița a venit la București, la Teatrul Bulandra, condus de marele regizor Liviu Ciulei. Așa a ajuns Gina Patrichi să facă unele dintre cele mai mari roluri din carieră. În film, actrița a debutat tot în 1964, cu rolul Rozei Ianoși, din filmul „Pădurea spânzuraților”, al lui Liviu Ciulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *