Prima pagină » National » Gimnasta americană Jordan Chiles nu renunță după ce a pierdut medalia de bronz în fața româneci Ana Bărbosu
Gimnasta americană Jordan Chiles nu renunță după ce a pierdut medalia de bronz în fața româneci Ana Bărbosu

Gimnasta americană Jordan Chiles nu renunță după ce a pierdut medalia de bronz în fața româneci Ana Bărbosu

20 sept. 2024, 23:59, 2 ,
Redacția BZI în National

Gimnasta americană Jordan Chiles nu renunță după ce a pierdut medalia de bronz în fața româneci Ana Bărbosu. Sportiva și avocații săi apelează la tot felul de tertipuri pentru a avea câștig de cauză după decizia TAS.

Serialul documentar „Simone Biles Rising” ar putea fi cheia ultimului apel al lui Jordan Chiles pentru a-și recupera medalia de bronz de la Jocurile Olimpice de la Paris. Gimnasta americană a depus luni un apel la Tribunalul Federal Elvețian, referitor la controversata finală feminină la sol, scrie Mediafax.

Jordan Chiles nu renunță după ce a pierdut medalia de bronz în fața româneci Ana Bărbosu

Avocații lui Chiles au prezentat imagini din documentarul care nu a fost difuzat și care ar confirma că antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi, a făcut o contestație privind reevaluarea notei și a gradului de dificultate al exercițiului la sol al gimnastei în vârstă de 23 de ani la 49 de secunde după primirea rezultatelor, încadrându-se astfel în limita de timp necesară pentru a face acest lucru.

Inițial, gimnasta română Ana Bărbosu s-a clasat pe locul al treilea în competiție, până când a fost solicitată revizuirea punctajului, ceea ce a dus la trecerea lui Chiles pe locul al treilea. Cu toate acestea, echipa României a contestat decizia, iar TAS a decis în favoarea ei, considerând că apelul americancei pentru revizuirea punctajului a fost făcut cu patru secunde prea târziu.

Decizia a dus la retragerea medaliei lui Chiles, care a fost ulterior realocată lui Bărbosu

Colega sa din echipa Statelor Unite, gimnasta Simone Biles, care a obținut medalia de argint la același concurs de sol, a fost filmată în timpul competiției de gimnastică de la Paris din această vară pentru un documentar special în mai multe părți. Acest documentar, produs de Religion of Sports și regizat de Katie Walsh, ar putea încheia în sfârșit saga medaliilor olimpice cu dovezi convingătoare.

Avocatul lui Chiles consideră că TAS a încălcat „dreptul fundamental al lui Chiles de a fi ascultată”, deoarece a refuzat inițial să examineze filmarea care ar arăta că contestația lui Landi a fost exprimată la timp.

„Apelurile lui Jordan Chiles pun comunitatea internațională în fața unei întrebări juridice simple: va sta toată lumea cu mâinile încrucișate în timp ce un atlet olimpic, care a făcut doar ceea ce trebuia, este deposedat de medalia sa din cauza unei nedreptăți fundamentale într-un proces de arbitraj ad-hoc? Răspunsul la această întrebare ar trebui să fie nu. Fiecare parte a Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, ar trebui să reprezinte un joc corect”, a declarat avocatul lui Chiles, Maurice M. Suh, pentru CBS Sports.

Comentarii
  • CIOARA BORATA!

    In primul rand ca Chiles ia steroizi si alte substante interzise, dupa cum se vede foarte clar in fizicul ei. Uitati-va si voi la tricepsii aia si la restul corpului ei. De fapt mai toate ciorile consuma substante interzise. Serena Williams si Simone Biles au un fizic pe care nicio femeie nu-l poate obtine fara steroizi. De altfel, hackerii rusi in 2016 au publicat „scutirile” medicale ale acestor sportivi ameroloci care din cauza diverselor „conditii medicale” au voie sa consume diverse substante interzise in perioada antrenamentului.

    Comparati-le pe gorilele astea cu fetele noastre. Ale noastre sunt suple, chiar daca au o musculatura mai dezvoltata tot au aspect feminin. In schimb Biles si Chiles arata de zici ca sunt transexuali.

    Asta demonstreaza cat de multa ura au ciorile fata de rasa alba. O rusoaica sau o japoneza i-ar fi dat medalia lui Barbosu inapoi fara nicio problema. In schimb gorilele astea proaste si urate de prin ghetourile americane se oftica si urla si fac circ ori de cate ori pierd in fata albilor.

  • Antirasistul

    Sa-ti fie rusine „cioara borata”! Rasist nesimtit ce esti, adica alte rase nu mai au drepturi pe pamantul asta!
    Chiar daca Chiles nu are dreptate si nici nu cred ca va avea castig de cauza, asta nu inseamna ca nu a muncit si nu e o sportiva valoroasa.
    Si ce daca sportivii negri au o alta conformatie decat alte rase? Se stie ca alimentatia americanilor e printre cele mai proaste de pe planeta, chiar daca sportivii chipurile mananca mai sanatos. Copiii se dezvolta exagerat de mult si de repede, iar la unii, conformatia este de asa natura de arata mai ciolanosi si mai masivi.
    Cei care sunt pe substante interzise sunt prinsi deci lasa gargara.
    N-au nevoie sa ia medalia romancei, n-au decat sa-i dea si negresei una si sa se termine balamucul!
    Nu toti negrii sunt din ghetto. Am cunoscut o multime de negri educati si cu bun simt. Presedintele Obama este un exemplu.
    Mars la ghena cu tine, parazitule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024