Gica Neamțu, antreprenoare din Iași, care produce sosuri, zacuscă și dulceață, spune că ar vinde afacerea pentru o ofertă bună. Fondatoarea „Pofta Focului” a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, despre business într-un nou episod de #PodcastBZI
Gica Neamțu este unul dintre cei mai cunoscuți producători din Iași. De la un borcan de zacuscă a ajuns să fie în topul celor mai de succes femei din România. Ieșeanca ce în urmă cu 10 ani a făcut primii pași în domeniul afacerilor și a devenit producător de murături, zacuscă și dulceață, a fost nominalizată în „Top 100 Femei de succes din România”, într-o revistă de specialitate din România, în anul 2021. Gica Neamțu, singura femeie de afaceri din sfera producătorilor locali tradiționali din Iași, spune că succesul brandului creat în urmă cu 10 ani, „Pofta Focului”, se datorează echipei cu care lucrează.
Gica Neamțu, antreprenoare din Iași, vrea ca de brandul său să se ocupe și nepotul său
Antreprenoarea susține că mereu a făcut față provocărilor și de aceea a avut succes în toți acești ani.
„Eu vreau ca nepotul meu, când spune «Pofta Focului», să nu bage capul în pământ. Să spună că bunica mea e «Pofta Focului». Dacă o să fac un produs prost, nu o să mai existe zacusca și dulceața. Asta se cheamă antreprenoriat. Eu am urcat foarte tare în 2017, când eram primul cu atestat tradițional. Dacă ajungi acolo, e mai greu să te menții. Scara, cum se spune în popor, e fără fâștei, și când cazi, cazi brusc, fără să te mai ridici.
Comparația, competiția, concurența, întotdeauna e de bine pentru că ai posibilitatea să te autodepășești. Așa cum obținerea atestatului a fost o provocare, eu sunt persoana care accept provocări. Spune-mi că nu se poate și eu o să-ți demonstrez întotdeauna că se poate, numai să vrei”, povestește Gica Neamțu într-un nou episod de #PodcastBZI.
Gica Neamțu: „Dacă vine un investitor, mâine dau afacerea cu două milioane de euro”
Producătorul din Iași mai spune că ar vinde afacerea doar pentru suma corectă. Produsele sale sunt apreciate în străinătate.
„Consumatorul din străinătate este fascinat de tot ce înseamnă gastronomie românească pentru că noi încă mai avem gust. Ei nu mai au mâncare cu gust, nu mai au gust, de aceea cumpără produse românești. Dacă vine un investitor, mâine dau afacerea cu două milioane de euro. Nu pentru mai puțin! Unii cred că noi suntem, poate, neștiutori, dacă toată ziua muncim la zacuscă și dulceață, și poate nu știm cât valorăm ca și producători. Dar în cazul meu nu se aplică acest lucru. Eu știu cât am muncit, cât valorează brandul, unde vreau să îl duc. Un lucru trebuie știut. Dacă succesul îl împarți cu toată lumea, stai să vezi că la eșec ești singur și doar tu dai explicații”, mai spune antreprenoarea.
Vrea să investească jumătate de milion de euro în echipamente performante. Gica Neamțu este antreprenoarea din Iași care a obținut primul atestat de producător tradițional de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
E mare jmecherie sa umpli borcane cu zacusca, marmelada , castravetii gradinarului si sa le vinzi !, superafacerea e asa de supersmechera incit superafacerista number 1 ar vindeo si maine la primul la primul fraer care ar pune botul la pofta focului de a fi ars la bani !, cu datoriile cum sta ?
Probabil că datorită secetei și încălzirei globale multe din legume și fructe vor fi doar în manuale.
25 de lei un borcan de zacusca…?!
Cam zboară pofta la prețul asta…
pofta trece, focul rămâne!
Reclamă mascată. Îi vând eu borcanul cu 20 lei.
Sunt bestiale sosurile SI zacusca. Nu mai stiti ce e bun. Succes la aruncat bani in mall.