Prima pagină » National » Gică Hagi este în doliu. Tiberiu Kallo, fostul atacant al echipei Farul Constanța, a murit
Gică Hagi este în doliu. Tiberiu Kallo, fostul atacant al echipei Farul Constanța, a murit

Gică Hagi este în doliu. Tiberiu Kallo, fostul atacant al echipei Farul Constanța, a murit

11 oct. 2024, 09:05,
Cezar Bulgaru în National

Gică Hagi este în doliu după ce legendarul atacant Tiberiu Kallo, fostul atacant al echipei Farul Constanța, a murit. Comunitatea suporterilor și fotbaliștilor a fost profund îndurerată de vestea tragică, un eveniment care a lăsat o amprentă semnificativă în istoria clubului.

Farul Constanța trece printr-un moment de doliu, după dispariția lui Tiberiu Kallo, fostul atacant al echipei din perioada 1965-1972. Kallo a fost o personalitate de referință pentru club, făcând parte din renumita linie ofensivă alături de Ologu, Tufan și Iancu.

Gică Hagi este în doliu. Tiberiu Kallo a murit

Clubul, alături de emblematicul Gică Hagi, își exprimă profundul regret pentru pierderea lui Tiberiu Kallo, un fotbalist care a marcat istoria Farului Constanța. Originar din Codlea, județul Brașov, Kallo a fost un jucător cheie în echipa „marinarilor”, lăsând o moștenire de neuitat.

„Veste tristă pentru suporterii Farului. A încetat din viață la vârsta de 81 de ani Tiberiu Kallo, fostul atacant al formației noastre din perioada 1965-1972. A îmbrăcat tricoul alb-albastru al echipei constănțene în peste 150 de partide și a marcat 25 de goluri.

A făcut parte din celebra linie de atac a Farului în componența Ologu, Tufan, Iancu și Kallo. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost anunțul grupării Farul Constanța.

Tiberiu Kallo s-a stins din viață în satul Plop, situat lângă orașul Titu, județul Dâmbovița, localitate în care și-a petrecut ultimii ani din viață.

Fostul atacant a venit la Farul în sezonul 1964/1965

Tiberiu Kallo s-a alăturat echipei Farul Constanța în sezonul 1964/1965, fiind parte dintr-o generație de aur care a reușit să concureze de la egal la egal cu rivali de top precum Steaua, Dinamo și Rapid. În acea perioadă, Farul era o formație redutabilă, cu o echipă compusă din Uțu – Georgescu, Mareș, Tâlvescu, Dumbravă – Koszka, Antonescu – Ologu, Tufan, Iancu și Kallo.

După despărțirea de Farul Constanța, Tiberiu Kallo a evoluat timp de patru ani la CS Târgoviște, retrăgându-se din activitatea fotbalistică la vârsta de 34 de ani și jumătate, în urma unei operații la menisc. Retragerea sa a fost marcată de un moment emoționant, într-un meci între CS Târgoviște și Farul, încheiat la egalitate, scor 1-1.

„Eram rivalul pe post al lui Mircea Lucescu, deşi el nu era stângaci. Eu înscriam cam zece goluri pe campionat, cinci în tur, cinci în retur. Aveam echipă extraordinară atunci. Făceam mereu spectacol.

20.000 de oameni veneau în permanenţă la meciurile noastre. Gemea stadionul de ei. Îi băteam când voiam pe cei de la Steaua, Dinamo şi Rapid.

Eu eram cel mai iubit. Îmi vine sã plâng când îmi aduc aminte. Ce să facem, orice cal de curse devine gloabă”, spunea, în 2012, pentru ZIUA de Constanța, cel pe care tribuna constănțeană îl alinta „Căluţul”.

Gică Hagi este în doliu dupa ce Tiberiu Kallo a murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024