Prima pagină » National » Gică Hagi a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României
Gică Hagi a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

Gică Hagi a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

01 dec. 2023, 09:20,
în National

Gică Hagi a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, fostul decar al tricolorilor dorindu-și ca românii să aibă parte de bucurie, fericire și respect.

„Mesajul pentru noi toţi: avem nevoie de succese, pentru că succesele aduc bucurie, succesele aduc fericire, succesele aduc respect.

Cred că românul are nevoie de cât mai multe lucruri în orice domeniu. Să iasă în evidenţă cei care excelează”, a menționat Gheorghe Hagi.

De asemenea, Nadia Comăneci a ținut să transmită un mesaj video cu ocazia zilei de 1 decembrie. Fosta mare gimnastă le dorește românilor să aibă parte de sănătate, bunăstare, prosperitate şi succes.

„La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români! În această zi de sărbătoare vă doresc multă, multă sănătate, urări de bunăstare, prosperitate şi succes. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români”, a transmis Nadia Comăneci.

Reamintim că Nadia Comăneci este cea mai medaliată sportivă din România la Jocurile Olimpice. Ea a câştigat nouă medalii la două ediţii de Jocuri, Montreal 1976 şi Moscova 1980: 5 de aur, 3 de argint și una de bronz.

1 Decembrie, Ziua Naţională a României

​1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc drept Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 105 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.

Pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce la data de 27 martie 1918 s-a decis unirea Basarabiei, iar pe 28 noiembrie 1918 organul reprezentativ al Bucovinei a votat și el unirea cu țara.

Pe 1 decembrie 1918, se decide astfel în unanimitate unirea Transilvaniei, Crişanei şi Maramureşului cu România, dar cu păstrarea unei autonomii locale, pe baze democratice, cu egalitate între naţionalităţi şi religii.

„Adunarea Naţională a poporului român din Transilvania, Banat şi părţile ungurene a primit rezoluţiunea prezentată prin Vasile Goldiş în întregimea ei şi astfel unirea acestei provincii româneşti cu ţara mamă este pentru toate veacurile decisă”, anunţa atunci Gheorghe Pop de Băseşti, preşedintele Marii Adunări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`