Prima pagină » Sanatate » Ghimbir cu miere și lămâie. Un adevărat elixir pentru sănătate

Ghimbir cu miere și lămâie. Un adevărat elixir pentru sănătate

12 feb. 2024, 12:31,
în Sanatate

Dacă ne confruntăm cu probleme ale sistemului imunitar, putem pregăti un sirop din ghimbir cu miere și lămâie. Acesta are numeroase beneficii pentru organism, prevenind și tratând boli respiratorii și digestive. Iată cum poți pregăti acasă un adevărat elixir pentru sănătate.

Ghimbir cu miere și lămâie

Un remediu naturist pregătit foarte ușor acasă este siropul de ghimbir cu miere și lămâie. Acesta tratează problemele respiratorii, curăță plămânii, ameliorează simptomele de gripă și răceală, previne astmul, ajută la relaxarea plămânilor și reduce durerea în gât cauzată de o viroză respiratorie, de o bacterie sau de răceală. De asemenea, ghimbirul cu miere și lămâie ajută la refacerea florei intestinale și menține sănătatea stomacului. Siropul aromat stimulează arderea grăsimilor, fiind recomandat celor care se află la dietă și vor să slăbească.

Ghimbirul cu miere și lămâie este benefic și pentru a reduce durerile menstruale. Un ceai cu ghimbir și lămâie, îndulcit cu miere, calmează crampele și durerile musculare, cât și durerile de cap. Ghimbirul este benefic și pentru sistemul cardio-vascular. Siropul de ghimbir cu miere și lămâie elimină și stările de greață sau starea de rău de mașină. „Condimentul vindecător”, ghimbirul, este benefic și în cazul celulitei. Ceaiul de ghimbir contribuie la eliminarea celulitei atât din interior, dar și din exterior, fiind recomandat masajul cu un preparat obținut din ghimbir ras, coajă de lămâie rasă și ulei de măsline. Masajul cu această compoziție pe bază de ghimbir stimulează circulația și previne, de asemenea, apariția varicelor.

Pentru a prepara corect ceaiul de ghimbir, se spală bine rădăcina de ghimbir, apoi se taie felii subțiri sau se dă prin răzătoare. În apa clocotită se adaugă ghimbirul și se lasă la infuzat timp de 15 minute. După ce se răcește, se strecoară apa în cazul în care am pus ghimbir mărunțit prin răzătoare. Se recomandă să se bea ceaiul neîndulcit, însă persoanele care doresc să ofere un plus de savoare pot adăuga miere de albine sau puțină zeamă de lămâie.

Cum să pregătești acasă cel mai bun remediu naturist

Pentru un sirop de ghimbir cu miere și lămâie vom avea nevoie de 3 lămâi, 2 bucăți de ghimbir, 1 cană cu miere și un borcan de 500 ml.

Mai întâi se spală lămâile și ghimbirul, se lasă la scurs apoi se taie în felii subțiri. Se pune în borcan un strat de lămâie apoi un strat de ghimbir și un strat de miere. Se procedează așa până se termină ingredientele, iar la final se toarnă miere cât să acopere lămâile și ghimbirul.

Amestecul se păstrează la frigider timp de 4 săptămâni. Se va obține un sirop ce poate fi consumat ca atare, câte 3 lingurițe dimineața, sau putem folosi siropul ca îndulcitor pentru ceai sau dizolvat în apă pentru a pregăti o limonadă.

La fel de bine, putem face o pastă de ghimbir cu miere și lămâie. Pentru aceasta avem nevoie de jumătate de cană de apă, 2 linguri de suc de lămâie, 4 linguri de miere, 1 linguriță de ghimbir proaspăt măcinat și jumătate de linguriță de cuișoare măcinate.

Se amestecă bine toate ingredientele până se formează o pastă. Amestecul se consumă ca atare, câte 3 linguri pe zi pentru a scăpa de gripă și răceală. Siropul de ghimbir cu miere și lămâie stimulează sistemul imunitar și ameliorează simptomele de gripă și răceală. Acest leac naturist se poate pregăti foarte ușor acasă, cu doar câteva ingrediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *