Prima pagină » Magazin » Ghid de începători pentru o peluză sănătoasă
Ghid de începători pentru o peluză sănătoasă

Ghid de începători pentru o peluză sănătoasă

20 mai 2022, 16:33,
în Magazin

Îngrijirea primului tău gazon este un sentiment aparte. Odată dus la bun sfârșit proiectul, nimic nu se compară cu plăcerea de a te uita la ceva creat de tine cu mare grijă și atenție. Urmărind pașii următori, poți vedea planurile tale pentru un gazon luxuriant, gros și verde sănătos cum  devin realitate. Pentru îngrijirea gazonului, îndeplinește câte o sarcină și nu te grăbi în acest proces, totul necesită timp și răbdare pentru rezultate de succes.

Sfaturi pentru îngrijirea propriului gazon

  1. Îndepărtează buruienile și plantele nefolositoare

Aceste elemente deranjante pot preveni creșterea ierbii prin blocarea aerului și a nutrienților care trebuie să ajungă la rădăcini. Aspectul inestetic este cel de-al doilea factor negativ, în fond, nu ți-ai dori ca peluza ta să arate inestetic. De aceea, terenul trebuie mai întâi curățat de orice plante dăunătoare sau nefolositoare. Acest lucru se poate rezolva rapid prin folosirea unei motocoase profesionale ce va reduce timpul de curățarea în mod substanțial făcând loc mai mult pentru parcurgerea celorlalți pași.

  1. Cunoaște-ți solul

Ierba potrivite terenului tău de creștere poate creea peluze excepționale. La fel ca florile sau arbuștii de grădină, iarba de gazon variază în ceea ce privește preferințele climatice și toleranțele la secetă, umbră și alte condiții. Un beneficiu al semințelor față de gazon este libertatea alegerii extinsă de soiuri de iarbă cu calități specifice, de la durabilitate la textura sub picioarele goale. Acest tip de produse pot fi achiziționate cu ușurință din magazine precum Hornbach.ro prin selecția variata de produse de care dispun.

  1. Ai grijă la problemele de drenaj

Chiar și după plantarea semințelor de iarba există anumite probleme ce trebuie urmărite îndeaproape. Peluzele cu drenaj slab devin adesea îmbibate cu apă pentru ore sau chiar zile. Acest lucru poate duce la alte complicații pentru sănătatea gazonului dumneavoastră dacă drenajul nu este îmbunătățit. Cele mai frecvențe două cauze pentru acumularea de apă sunt capacitatea solului de a absorbi apa și amenajarea grădinii.

Dacă au conglomerări de apă, poți încerca să montezi jgheaburi și canale de scurgere pentru a direcționa excesul de ploaie departe de gazon, să adaugi o selecție de plante umede care se dezvoltă cu ajutorul apei sau chiar remodela zona și ajusta nivelarea gazonului. Toate acestea sunt modalități eficiente de a ajuta la îmbunătățirea drenajului.

  1. Ai grijă de dieta gazonului

Ierburile de gazon au nevoie de o nutriție adecvată. Azotul este deosebit de important pentru a menține gazonul bogat, vibrant și verde. Pentru a adauga cantitatea necesară de azot, puteți folosi teste de sol care vor indica exact câte kilograme sunt necesare pe an.

  1. Previne apariția buruienilor

Folosește agenți de prevenire a buruienilor și îngrășămintele mixte pentru prevenirea ierburilor nedorite și creșterea peluzei. Aceste produse sunt concepute pentru a împiedica semințele de buruieni să germineze și să se înrădăcineze.

Îngrijirea propriului gazon poate fi destul de ușoară atâta timp cât respecți câteva reguli de bază pentru a menține sănătatea ierbii plantate. Gândește un sistem de drenare a apei și evită formarea buruienilor, iar gazonul tău va avea un verde strălucitor și sănătos care va fi invidiat de vecinii și oaspeții casei.

Sursă foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *