Prima pagină » National » Ghiciți cine se va ocupa de portofelul digital al României! O firmă deținută de SRI!
Ghiciți cine se va ocupa de portofelul digital al României! O firmă deținută de SRI!

Ghiciți cine se va ocupa de portofelul digital al României! O firmă deținută de SRI!

24 iun. 2024, 11:16,
BZI.ro, în National

Pare că nu vom mai scăpa de imixtiunea SRI-ului în viața românilor. În absolut orice domeniu de activitate se simte influența serviciilor. Pare că țara asta nu mai are nicio altă companie care se poate implica în mediul de afaceri. Acum vorbim despre portofelul digital al României, un proiect prin care se vrea crearea unui singur site care să includă toate proiectele Guvernului, cum ar fi e-factura sau altele.

SRI-ul nu se va ocupa direct de administrarea acestuia. Serviciul va fi gestionat de o firmă deținută de SRI. Compania oficială a Serviciului Român de Informații, RASIROM RĂ, figurează în baza de date a portalului achizițiilor publice cu peste 50 de contracte încheiate cu instituții ale statului român, în ultimii patru ani și jumătate.

Regia Autonomă RASIROM este o structură aflată în coordonarea Serviciului Român de Informații. Compania SRI a fost înființată prin HG 60/1995, act normativ care a fost modificat și completat succesiv prin HG 363/1999, prin HG 549/2003, respectiv prin HG 793/2003 și se ocupă cu proiectarea și realizarea unor sisteme integrate de securitate. RASIROM funcționează sub coordonarea Serviciului Român de Informații, ca integrator de soluții de securitate fizică și informatică, cu securitatea cibernetică și fizică a structurilor critice naționale și europene, precum și cu asigurarea obiectivelor naționale de interes strategic. Bugetul Regiei Autonome RASIROM este parte a bugetului anual al Serviciului Român de Informații.

Românii parcă sunt blestemați să accepte imixtiunea SRI-ului în mai toate aspectele vieții. Asta în contextul în care sunt dovezi de necontestat al distrugerii economiei românești în favoarea corporațiile.

Comentarii
  • Au tupeu și nici nu le este rușine. Serviciile secrete și autoritățile statului ne influențează întru totul viața. Mai ales felul cum vor sa controleze infrastructura și în același timp sa nu se implice în rezolvarea problemelor. Totul se face de la distanță, este foarte deprimant. Corupție la toate nivelurile. Deja îmi pare rau că mă mai gândesc la o schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *