Prima pagină » Titlurile zilei » Gheorghiță, un tânăr din Roșcani, s-a spânzurat ieri dimineață. Tot satul spune că tânăra sa soție, Vasilica, l-a trimis cu gâtul în ștreang: „După petrecere a plecat de acasă, 4 copii nu mai au tată” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

Gheorghiță, un tânăr din Roșcani, s-a spânzurat ieri dimineață. Tot satul spune că tânăra sa soție, Vasilica, l-a trimis cu gâtul în ștreang: „După petrecere a plecat de acasă, 4 copii nu mai au tată” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

05 ian. 2024, 02:00, 11 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Un tânăr din comuna ieșeană Roșcani s-a spânzurat ieri dimineață. Rudele spun că din cauza soției sale ar fi recurs la acest gest extrem. Polițiștii ieșeni au intrat pe fir și au deschis un dosar penal pentru a clarifica situația

Gheorghiță avea 30 de ani și cam de jumătate de viață o cunoștea pe Vasilica, o fată ceva mai tânără decât el. Împreună au adus pe lume patru copii. Mezinul abia a împlinit un an în luna decembrie a anului trecut. De Sfântul Vasile, în casa celor doi tineri din comuna ieșeană Roșcani a fost dată o petrecere. Micuțului i-a fost luat din moț, conform tradiției, iar Vasilica și-a sărbătorit ziua onomastică. În casa celor doi soți au fost invitați mai mulți tineri și s-a petrecut până în zori. A doua zi, Vasilica a luat copilul cel mic și a plecat.

După spusele rudelor, nu ar fi fost prima dată când ea pleacă de acasă. Ceilalți frați au rămas în grija lui Gheorghiță. Tânărul a început probabil să intre la bănuieli, iar rudele sale spun că acesta credea că Vasilica are pe altcineva. Cuprins de gânduri negre, ieri dimineață, în jurul orei 7 s-a spânzurat de un copac de lângă casă. Chiar fiul său, în vârstă de 7 ani, l-a găsit și i-a anunțat pe bunici.

Ce l-a determinat pe tânărul din Roșcani să se spânzure?

Când tatăl lui Gheorghiță a ajuns lângă copac, nu a mai putut face nimic.

„Numai din cauza ei a făcut așa ceva. Ea a plecat cu copilul cel mic de acasă. Nu știu unde s-a dus. Nu e prima dată când pleacă. El s-a spânzurat din cauza ei. Era un băiat bun, muncitor. Au rămas, acum, patru copii fără tată”, a spus tatăl lui Gheorghiță.

Reporterii BZI au discutat cu vecinii bărbatului. Toți au spus că, deși era un om modest, era extrem de muncitor.

„El nu a lucrat, dar avea animale, oi, era foarte muncitor. Păcat de el… Ea cred că l-a făcut să ajungă aici. De Sfântul Vasile i-a luat din moț băiatului cel mic, a fost și ziua ei… Nu știu, asta i-a fost scris”, a spus un vecin de-al lui Gheorghiță.

Dosar penal deschis după moartea sa

Ieri, polițiștii criminaliști au examinat trupul neînsuflețit. Oamenii legii au deschis un dosar penal și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„La data de 04 ianuarie 2024, în jurul orei 07:00, polițiștii au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că un tânăr a fost găsit decedat în spatele curții de domiciliu, din comuna Roșcani. Pe corpul persoanei nu au fost identificate urme vizibile de violență. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. De asemenea, a fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Trupul neînsuflețit al tânărului din Roșcani care s-a spânzurat a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru necropsie, ulterior va fi înhumat de familie.

Comentarii
  • Locuitor al satului.

    Dumnezeu sa il ierte pe acest baiat! La cine vor ramane copii,daca dna nu are serviciu? Dar din pacate sunt pline satele de aceste Domnisoare.Ele sunt mereu in cautate de m-ai bine,sa le vedeti cum se aranjeaza cand vin la IAŞ(iasi) poate poate le observa cineva.Pacat

  • Din curva si din tigan niciodata nu faci om.

  • Pentru anonim

    La ce o dai ca din tigan nu faci om? :)) Un roman intre tigani tot timpu va avea loc , iar un tigan intre romani nu are loc ..ROMANII ISI VIOLEAZA COPIII…. CARE SUNT LA GUVERNARE? SUNT ROMANI ! .AIA VA FURA

  • Vagaboanta și ordinara naibii, o panarama jegoass

  • Ghiorghita sa vii diseara la portita

    E multa polemica pe seama suicidului din amor (tatuat) ca si pe cea a vaccinarii si tot nu se termina. Cum asa ?
    Eu de cand ma stiu ma vaccinez doar cu Michigan si treaba merge la fix. Boaba mica si gustoasa. Asezonezi cu ce vrei sau cu ce ai. Fibra curata, arderi bune, iar rezultatul e mercaptan curat. Si presiune buna dezvolta, nu e de joaca, bubuie mai dihai ca la URA cand testeaza aia vreun motor. E drept, alea mai fara presiune sunt dihai de fierbinti, juri ca topeste urzeala la pantalon, dar is nepretuite iarna. Caldura gratis.
    Vara, cand nu curge apa cate o saptamana, mda, ar fi o problema. Mai torni otet deasupra, dar nu-i tot aia !

  • Nu e vina fetei ca el era labil psihic.

  • Ma intreb oare… daca a ajuns labil psihic( din spusa voastra)datorita cui? din cauza a ce? De ce a ajuns sa faca asta?

  • Sulica din prisacani

    Vasilico, futu ți altarul matii de haita și betiiva
    Spanzura te și tu animalo

  • Barbati, barbati, nu stiti decat sa va-mbatati

    Din Biblie- 1Timotei 2, 8-15:” Asadar, vreau ca barbatii sa se roage în tot locul, ridicând mâini sfinte, fara mânie si fara sovaire.Tot asa si femeile, în îmbracaminte cuviincioasa, cu sfiala si cumintenie sa se împodobeasca: nu cu împletituri de par si cu aur sau cu margaritare sau cu vestminte scumpe, ci cu fapte bune, asa cum li se cuvine unor femei care fac marturie de evlavie. Femeia sa asculte învatatura’n liniste, cu toata supunerea. Eu nu-i îngadui femeii nici sa învete pe altul, nici sa aiba stapânire asupra barbatului, ci sa stea’n liniste. Fiindca Adam a fost zidit întâi, apoi Eva; si Adam n’a fost amagit; dar femeia, fiind amagita, s’a facut calcatoare de porunca. Ea însa se va mântui prin nastere de copii, daca cu simplitate ramâne’n credinta, în iubire si’n sfintenie”…Pentru barbati: cine poate arunca primul cu piatra? Pentru femei: cine-i cu diavolul (progresist)?

  • curva cu tictoc

  • Coarda era amanta lui Ginovel, tot satul stie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024