Gheorghiță Barău, specialist în fonduri europene, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre dezvoltarea comunităților cu ajutorul fondurilor europene, ce afaceri sunt sustenabile, dar și ce planuri trebuie să facă beneficiarii pentru a nu fi respinse de la finanțare. Gheorghiță Barău este reprezentant al GAL-ului Siret-Moldova și experiența din domeniul social, fiind asistent social la bază, l-a ajutat ca la rândul lui să susțină alte persoane care vor să se dezvolte. Interviul poate fi urmărit AICI:
„Avem multe solicitări de informații, cu privire la posibilitatea de a accesa fonduri europene, de la persoanele care lucrează în străinătate. De asemenea, persoane care vin cu experiență, cunoștințe căpătate în diverse domenii, în străinătate, unde au lucrat, investesc aici și deschid afaceri cu fonduri europene. Afacerea trebuie să producă și trebuie să ne gândim dacă acel produs este căutat, deci vânzarea. Oamenii vin cu cunoștințe în ce privește producția, dar marea problemă e vânzarea, pentru că mulți au închis afacerea. Au început în România, dar au închis afacerea pentru că piața nu era atractivă, era o piață limitată. Uneori, procesatorii dictează prețul, piața nu este potrivită pentru un anumit produs. De cele mai multe ori, prima întrebare pe care o primim de la potențialii beneficiari este în ce să investească? Nu poți să investești în orice doar că să accesezi fondurile europene”, susține Gheorghiță Barău, specialist în fonduri europene, reprezentant al GAL-ului Siret-Moldova.
Gheorghiță Barău, specialist în fonduri europene, din Iași: „Sunt programe pentru dezvoltarea comunităților locale”
Gheorghiță Barău susține că fiecare program de finanțare este destinat nevoilor din comunitățile locale.
„Sunt programe pentru dezvoltarea comunităților locale, în funcție de nevoile din acea comunitate. Sumele sunt mai mici, într-adevăr, dar reprezintă un ajutor important pentru cei care sunt la început de drum. Mulți tineri vor să acceseze sumele pentru a înființa afaceri”, mai spune Gheorghiță Barău.
Liliana Revenco, antreprenoare din Iași, fondatorul centrului unic de welness „Magenta Streetway”, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre povestea din spatele businessului, ce tipuri de servicii preferă clienții, ce planuri are de dezvoltare a afacerii, dar și ce lecții a învățat ca antreprenoare. În cadrul centrului de welness oferă diverse terapii de detox, regenerare sau programe personalizate de echilibrare energetică, și nu numai.
Sute de interviuri, postate pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”
Victoria Podeanu, terapeut și profesoară de aritmetică mentală, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre copiii care învață aritmetică mentală, ce este Theta Healing, o terapie relativ nouă în România, dar și ce legătură există între acest tip de terapie și psihologie. Pe lângă cel cu Gheorghiță Barău, specialist în fonduri europene, din Iași, sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii, antreprenori, oameni de afaceri și producători au fost postate pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”.
Trăim într-o lume nebună. Parca lumea vrea să facă totul că in Matrix, aproape că nu își dă seama că idea este să ieși din Matrix. Și despre fonduri europene, oamenii ar trebui să știe și despre alte fonduri internationale.