Prima pagină » Cultural » Gheorghe Turda, semn rău la înmormântarea lui Alexandru Arșinel! Nu a spus până acum ce i s-a întâmplat

Gheorghe Turda, semn rău la înmormântarea lui Alexandru Arșinel! Nu a spus până acum ce i s-a întâmplat

23 nov. 2022, 11:39, 2 ,
BZI.ro, în Cultural

Au trecut deja două luni de când Alexandru Arșinel a trecut în neființă, iar plecarea sa la cele sfinte a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Regretatul actor a fost condus pe ultimul drum de rude, colegi de breaslă și numeroși prieteni, printre care și Gheorghe Turda.

Cunoscutul interpret de muzică populară a avut parte de un incident la tragicul eveniment. Din cauza supărării, acesta nu a mai fost atent pe unde calcă, așa că s-a împiedicat de o balustradă și a căzut direct pe pământ, chiar înainte de a ieși din cimitir. În urma accidentului petrecut la înmormântarea lui Arșinel, cântărețul s-a ales cu o coastă fisurată.

Gheorghe Turda, semn rău la înmormântarea lui Alexandru Arșinel

Gheorghe Turda a mers la spital pentru mai multe investigații, însă medicii i-au explicat că nu se mai poate face nimic pentru a se vindeca.

„Am fost la înmormântarea lui Arșinel și, când am ieșit din cimitir, m-am împiedicat de o balustradă mică, am căzut pe spate, m-am lovit la șale și mi-am fisurat o coastă, nu e ruptă.Am fost și la spital și mi-au spus că nu se mai repară. Coastele nu se repară, nu se mai pot pune la loc”, a povestit el pentru  Click!

Conform superstițiilor, o persoană care cade în cimitir, după înmormântarea cuiva, ar putea fi chiar următoarea pe lista celor care ajung să se stingă din viață. În același timp, tot în tradiția populară se mai spune că, persoana decedată voia să plece cu cineva drag de pe pământ.

Ei bine, însă, Gheorghe Turda știe că acestea sunt doar niște superstiții din moși strămoși și nu se teme deloc, ba mai mult decât atât, chiar și cu problemele de sănătate din prezent, interpretul de muzică populară continuă să-și susțină concertele programate.

„Dar chiar și așa mă deplasez la concerte. Plec la Roma, pe 1 Decembrie voi cânta la Sibiu, iar de Crăciun voi cânta pentru românii din Madrid. Nu îmi e frică să zbor, n-am căzut eu cu avionul cu Ceaușescu… în 1975, nu cad acum”, a mai povestit Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda, pensie de 9000 de lei

În vârstă de 74 de ani, cântărețul de muzică populară a vorbit la un post TV monden despre banii care îi intră lunar în cont, recunoscând și care este suma pe care o primește drept pensie după 55 de ani de muncă.

“Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine”, a spus Gheorghe Turda.

Comentarii
  • Nu ai pensie de 9000 de lei pentru „55 de ani de activitate la două mari ansambluri” ci pentru gradul de general in rezerva. Pensia de 9000 lei este pentru grad nu pentru activitate. Sunt o multime de artisti mari in Romania, care au chiar mai multi ani de activitate si care au pensii de mizerie. In concluzie, un pic mai multa modestie nu ti-ar strica, dimpotriva !!!!

  • Ce sa mai vb ai muncit pe branci ::.pe timpul lui Ceausescu aveai tot Felul
    de Avantaje aveai intrari peste tot :..
    Si apoi toata viata ai cantat nu ai tras la plug ;; te-ai distrat ai mancat ai baut si acum la batranete ai iubit
    :,, Mare manca ai pensie prea mare ptr ce mc ai prestat :.:.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *