Prima pagină » Local » Gheorghe Piperea: „Programul New Deal al lui F. D. Roosevelt a scos SUA din criza economică din 1929-1933 și a transformat-o în hegemonul lumii. De ce nu ar reuși astfel de programe în România?”
Gheorghe Piperea: „Programul New Deal al lui F. D. Roosevelt a scos SUA din criza economică din 1929-1933 și a transformat-o în hegemonul lumii. De ce nu ar reuși astfel de programe în România?”

Gheorghe Piperea: „Programul New Deal al lui F. D. Roosevelt a scos SUA din criza economică din 1929-1933 și a transformat-o în hegemonul lumii. De ce nu ar reuși astfel de programe în România?”

03 iul. 2024, 12:55,
BZI.ro, în Local

Au început să apară primele programe prezidențiale pentru alegerile din acest an. Primul care l-a prezentat este George Simion, liderul AUR. Programul său prezidențial se intitulează „Planul SIMION”.

Programul cu care George Simion vine în fața românilor își propune să fie un „New Deal” românesc, un program inspirat din planul fostului președinte american Franklin D. Roosevelt.

Potrivit europarlamentarului AUR, avocatul Gheorghe Piperea, planul prezentat de George Simion are șanse mari de reușită, asemenea programului New Deal al fostului președinte american Franklin D. Roosevelt.

„Programul New Deal al lui F. D. Roosevelt a scos SUA din criza economică din 1929-1933 și a transformat-o în hegemonul lumii … A mers și în Marea Britanie, pe vremea celui mai conservator guvern. Iar programe de sprijin al debitorilor supraîndatorați au funcționat și au fost eficiente chiar și pentru bănci, în țări ca Spania, Portugalia, Irlanda, Ungaria sau Polonia. De ce nu ar reuși astfel de programe în România?”, a spus Gheorghe Piperea.

Eurodeputatul AUR a subliniat că România are nevoie de programe naționale de construcție și de creditare, așa cum s-a întâmplat în SUA, pe vremea lui F. D. Roosevelt, în Marea Britanie, pe vremea lui Margaret Thatcher, în Portugalia și Irlanda azi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *