Prima pagină » National » Gheorghe Ialomiţianu (PMP) susţine că reducerea TVA la energie nu este singura soluţie pe care Guvernul trebuie să o ia! Ce spune despre plafonarea preţurilor
Gheorghe Ialomiţianu (PMP) susţine că reducerea TVA la energie nu este singura soluţie pe care Guvernul trebuie să o ia! Ce spune despre plafonarea preţurilor

Gheorghe Ialomiţianu (PMP) susţine că reducerea TVA la energie nu este singura soluţie pe care Guvernul trebuie să o ia! Ce spune despre plafonarea preţurilor

14 oct. 2021, 14:56,
în National

Gheorghe Ialomițianu transmite, printr-un comunicat PMP faptul că autorităţile statului trebuie să reducă TVA la energie concomitent cu plafonarea preţurilor. Măsura reducerii TVA-ului nu poate fi luată decât concomitent cu cea de-a doua.

Vă aducem aminte faptul că în ultimile luni preţurile la gaze naturale şi energie electrică au crescut simţitor, iar facturile romanilor căpătând proporţii extreme.

Gheorghe Ialomițianu susţine reducerea TVA la energie alături de plafonarea preţurilor

Într-un comunicat de presă, Gheorghe Ialomițianu transmite faptul că plafonarea preturilor la energie trebuie făcută concomitent cu reducerea TVA. Altfel, dacă acest lucru nu se face, facturile romanilor ar rămâne aproape la fel:

„Partidul Mișcarea Populară atrage atenția partidelor parlamentare că reducerea TVA la energie și gaze trebuie să se facă concomitent cu plafonarea prețurilor acestora. Doar în acest mod există o garanție că de această reducere vor beneficia consumatorii finali.

Dacă se va reduce TVA fără plafonarea prețurilor la energie și gaze există riscul ca unii furnizori să factureze furnizarea de energie și gaze la aceeași valoare. Statul nu are nicio pârghie să oblige furnizorii să reducă valoarea facturii.

Plafonarea prețului la energie și gaze și reducerea TVA aferent acestora se impune deoarece creșterea prețurilor din ultimul timp la aceste produse a avut un efect major asupra consumatorilor finali.

Ministrul Energiei a declarat recent că, din cauza prețurilor la aceste produse, trebuie să se acorde compensații la aproximativ 5,2 milioane gospodării. Această plafonare a prețurilor trebuie foarte bine analizată pentru a nu bloca activitatea furnizorilor pe lanțul de aprovizionare cu energie și gaze.

Mai grav ar fi ca plafonarea să se facă doar la furnizorii care facturează furnizarea de energie și gaze către consumatorii finali. Este posibil ca acești furnizori să înregistreze pierderi foarte mari, iar statul să fie obligat să compenseze aceste pierderi. În schimb producătorii și intermediarii vor fi singurii beneficiari ai aceastei creșteri excesive a prețurilor”, transmite Gheorghe Ialomiţianu, printr-un comunicat de presă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024