Prima pagină » National » Gheorghe Hagi a refuzat oferta de a prelua echipa națională de fotbal. Care este motivul

Gheorghe Hagi a refuzat oferta de a prelua echipa națională de fotbal. Care este motivul

29 iul. 2024, 19:00,
BZI.ro, în National

Gheorghe Hagi, antrenor și acționar majoritar al clubului Farul Constanța, a anunțat luni că a refuzat oferta făcută de Federația Română de Fotbal (FRF) pentru a prelua echipa națională de fotbal.

„A fost cu siguranță una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naționala României reprezintă visul oricărui tehnician român”, a declarat Hagi, potrivit unui comunicat al clubului.

Gheorghe Hagi a refuzat oferta de a prelua echipa națională de fotbal

El a explicat că „am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiții ale FRF, iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanța în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic. Din acest motiv am decis că nu pot accepta, în acest moment, propunerea Federației Române de Fotbal de a fi selecționerul echipei naționale”.

Hagi ar fi fost în conflict de interese dacă prelua echipa națională și rămânea și acționar majoritar la Farul Constanța, putând fi suspectat că promovează la echipa reprezentativă jucători de la propriul club. Hagi a vrut să evite aceste discuții și, pentru că nu a găsit o soluție rapidă de vânzare a clubului către investitori strategici, a trebuit să refuze oferta FRF, potrivit informațiilor G4Media.

Postul de selecționer a rămas vacant după ce Edi Iordănescu a refuzat să își prelungească contractul

Postul de selecționer a rămas vacant după ce Edi Iordănescu a refuzat să își prelungească contractul care a expirat după ce a dus România în sferturile de finală ale Euro 2024.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat săptămâna trecută că pe lista federației mai sunt nume precum Adrian Mutu sau Mirel Rădoi.

Gheorghe Hagi este cel mai titrat fotbalist român, cu performanțe majore atât la națională, cât și la echipele de club. Ca antrenor are două titluri în prima divizie, ambele cu echipa pe care o și controlează ca acționar majoritar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *