Prima pagină » Actualitate » Gheorghe Dincă, un adevărat coșmar în închisoare! Ce a făcut „Monstrul din Caracal“
Gheorghe Dincă, un adevărat coșmar în închisoare! Ce a făcut „Monstrul din Caracal“

Gheorghe Dincă, un adevărat coșmar în închisoare! Ce a făcut „Monstrul din Caracal“

05 iul. 2024, 09:30,
BZI.ro, în Actualitate

Gheorghe Dincă a devenit un adevărat coșmar în închisoare. Condamnat la 30 de ani de închisoare în dosarul Caracal, „Monstrul din Caracal“ are pretenții ieșite din comun, și chiar i-a dat afară din celulă pe alți deținuți.

Gheorghe Dincă, un adevărat coșmar în închisoare!

Gheorghe Dincă este un deținut exigent și veșnic nemulțumit de condițiile oferite de sistemul penitenciar din România. Conștient că, cel mai probabil, își va petrece restul vieții în închisoare, acesta pare să-și fi propus să irite pe toată lumea.

„Monstrul din Caracal“ pare a fi dezvoltat obiceiul de a face plângeri către conducerea penitenciarului Craiova. Acesta critică gardienii, colegii de celulă și chiar personalul medical al închisorii, deși este înregistrat ca un deținut cu afecțiuni cronice.

În vârstă de 71 de ani, Dincă suferă de afecțiuni cardiace și diabet, fiind sub tratament cu medicamente specifice. La sfârșitul lunii aprilie, el a sesizat judecătorul de supraveghere a libertății din cadrul penitenciarului Craiova că în luna martie tratamentul său a fost întârziat cu șapte zile. În mod concret, în loc să primească medicamentele pe 1 martie, acestea i-au fost administrate abia pe 7 martie.

În plus, conform relatărilor lui Dincă, pe data de 7 martie, în jurul orei 10:00, a fost anunțat că va avea o întâlnire cu avocații. După 15 minute de discuții, el a cerut să fie dus înapoi în celulă, însă a fost ținut în boxă încă 30 de minute, „cu rea voință”.

Bărbatul condamnat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu susține că în acea perioadă i s-a făcut rău și a fost dus la cabinetul medical, unde a avut o tensiune arterială de 20 cu 10 și un puls de 112.

Gheorghe Dincă i-a dat afară din celulă pe deținuții care fumează

Din cauza afecțiunilor de care suferă, Gheorghe Dincă urmează un regim alimentar special, cu cinci mese zilnice și un conținut precis de glucide. Cu toate acestea, condamnatul s-a plâns că la data de 12 februarie 2024 i s-a încălcat dreptul la asistență medicală, tratament și îngrijire, deoarece a fost prezent în instanță până în jurul orei 13:30, fără să i se ofere masa, scrie Fanatik.

O altă solicitare a acestuia a fost de a-i muta pe deținuții fumători din camera lui, motivând că aceștia „fumează zi și noapte în baie, iar fumul intră în camera de odihnă”.

În sesizarea sa, Dincă menționează că este „cazat” în camera 108 împreună cu alți 25 de deținuți, într-un spațiu de aproximativ 56 de metri pătrați. Din cauza deciziei conducerii de a amesteca deținuții fumători cu cei nefumători, el consideră că i se încalcă dreptul la condiții minime de cazare.

În răspunsul primit, a fost informat că această situație a survenit din cauza supraaglomerării, dar administrația penitenciarului a identificat măsuri pentru relocarea persoanelor fumătoare.

Celelalte două plângeri au fost respinse de către judecătorul de supraveghere, fiind considerate false. Din fișa medicală s-a confirmat că lui Dincă i s-a administrat tratamentul zilnic, fără întreruperi. Iar referitor la ziua în care a fost prezent în instanță, s-a notat că i s-a oferit o masă în jurul orei 10:00 (margarină și pâine), iar la ora 12:00 a fost adus înapoi la penitenciar.

„S-a reţinut de către Penitenciarul Craiova, în cuprinsul aceleiaşi adrese menţionate mai sus, aspectul că în ziua de 12.02.2024, petentului i s-a asigurat hrană caldă, respectând atât numărul de mese (5 mese), cât și conținutul de glucide (180 grame)”, se arată în răspunsul instanței.

Gheorghe Dincă a devenit un adevărat coșmar în închisoare fiind un deținut exigent și veșnic nemulțumit de condițiile oferite de sistemul penitenciar din România.

Comentarii
  • pus la muncă! să se târâie pe coate și genunci pentru o felie de pâine.

  • oleaca de zeama de harletz

  • Democratia cateodata e buna și nu e bună.Si America e considerata polul democrației și sunt state în care asemenea specimene sunt executate.Împușcat direct,seringa letala,electrocutat,etc.Mai bine mărești alocațiile copiilor sau bursa de studiu la copiii defavorizați decât să ții asemenea specimene pe banii statului.Poate mai trăiește 20 de ani.De ce sa îl țin în viața?

  • Executat. Societatea nu pierde nimic , din contră nu se mai cheltuie bani. 5 mese pe zi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *