Prima pagină » Actualitate » Gheorghe Dincă continuă să facă declaraţii uluitoare. Avocaţii celor două familii acuză autorităţile că nu au interesul de a afla adevărul

Gheorghe Dincă continuă să facă declaraţii uluitoare. Avocaţii celor două familii acuză autorităţile că nu au interesul de a afla adevărul

12 mai 2022, 09:52,
BZI.ro, în Actualitate

Gheorghe Dincă, acuzat că în anul 2019 a sechestrat, violat şi ucis două adolescente, a încheiat, la termenul de judecata din 11 mai, declaraţia pe care a dat-o în acest caz după audierea tuturor martorilor propuşi. În acest sens, avocaţii celor două familii acuză autorităţile că nu au interesul de a afla adevărul.

Carmen Obârşanu, avocata familiei Melencu, cât şi Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu, declară că cele spuse de Dincă la ultimele două termene de judecată sunt în mare parte fabulaţii.

avocaţii celor două familii acuză autorităţile, Gheorghe Dinca inconjurat de politisti

Carmen Obârşanu, avocata familiei Melencu, cât şi Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu, declară că cele spuse de Dincă la ultimele două termene de judecată sunt în mare parte fabulaţii

Avocaţii celor două familii acuză autorităţile că nu îşi dau interesul

Avocaţii celor două familii acuză autorităţile că nu sunt interesate în a afla adevărul, de vreme ce inculpatul acuzat de omor, viol, profanare de cadavre şi act sexual cu un minor a venit cu o variantă greu de crezut. Bărbatul din Caracal a lăsat să se înţeleagă, că Luiza şi Alexandra erau fete de moravuri uşoare care s-ar fi lăsat foarte uşor convinse să întreţină relaţii sexuale pe bani.

Ulterior, tinerele ar fi fost luate cu forţa din casa lui, de personaje rămase până la această dată neidentificate. Varianta lui Dincă contrazice flagrant mai multe declaraţii date de acesta în faza de urmărire penală, declaraţii conform cărora acesta le-ar fi ucis pe fete şi le-ar fi ars cadavrele într-un arzător improvizat.

În ciuda faptului că aspectele descrise de Gheorghe Dincă nu au putut fi susţinute cu probe, bărbatul a fost lăsat să povestească în voie. Avocaţii spun că bărbatul nu a fost întrebat unde sunt cele două fete, de vreme ce acestea nu au fost omorâte, ci preluate de o reţea de traficanţi cu care Dincă insistă că nu are legătură.

Fiind întrebat cum de şi-a schimbat declaraţia atât de brusc, că le-a omorât pe cele două fete, Gheorghe Dincă a motivat că, în fapt, primele declaraţii ar fi fost neadevărate şi că ar fi fost atunci obligat să ia asupra sa fapte pe care nu le-a comis.

Avocatul Aurel Moldovan spune că deşi inculpatul susţine că nu a omorât-o pe Alexandra, nici nu spune ce s-a întâmplat cu ea.

„Ne spune că a fost traficată. Spune că s-a dus undeva în Turcia, dar sunt nişte date incoerente. Aşa ar fi aflat el de la aşa-zisul Buta“, a adăugat avocatul familiei Macesanu.

Moldovan a precizat că va solicita din nou refacerea expertizelor şi de asemenea că va pune în discuţie schimbarea încadrării juridice, renunţându-se la acuzaţia de omor calificat.

avocaţii celor două familii acuză autorităţile, Gheorghe Dinca stand de vorba cu fortele de ordine ale politiei

Varianta lui Dincă contrazice flagrant mai multe declaraţii date de acesta în faza de urmărire penală, declaraţii conform cărora acesta le-ar fi ucis pe fete şi le-ar fi ars cadavrele într-un arzător improvizat

Gheorghe Dincă ar fi fost intervievat de către un reprezentant FBI

De asemenea, avocatul Aurel Moldovan, spune că ar trebui că judecătoarea să insiste ca şi poliţiştii care, după cum acuză Gheorghe Dincă, l-ar fi bătut pe inculpat cu scopul ca acesta să recunoască faptele necomise, să fie audiaţi pentru a se face lumină în declaraţii. În schimb, a lăsat avocatul să se înţeleagă, magistratul care judecă acest dosar pare că s-ar fi lăsat influenţat.

„Vedeţi dumneavoastră, judecătorii în ziua de astăzi, nu mă refer la doamnă preşedinte, ci la modul general, nu mai „pipăie“ cu propriile simţuri, ci primesc anumite dispoziţii să soluţioneze într-un fel sau altul dosarele“, a sugerat avocatul Moldovan.

Şi avocata familiei Melencu, Carmen Obârșan a adus critici cu privire la modul cum s-a desfăşurat în sală audierea inculpatului. Aceasta a dezvăluit că Dincă ar fi recunoscut că a fost intervievat de către un reprezentant al FBI.

„Au venit nişte consilieri de la FBI, după care s-a dat un termen, până în 25 octombrie, să se răspundă la nişte întrebări, după care nu s-a mai aşteptat acest termen pentru a fi dat răspunsul şi în data de 1 octombrie 2019 Departamentul de Justiţie American refuză categoric să mai facă vreo investigaţie sau să meargă la judecătorul american pentru interogarea Facebook-ului ca să identificăm unde e telefonul Luizei. După care apare de la Departamentul de Justiţie american acea indicaţie preţioasă – protejaţi familia lui Dincă“, a afirmat Obârşanu.

Totodată, avocata a criticat „apetitul“ judecătoarei pentru a afla detalii privind actul sexual derulat, spune Dincă, între el şi copilă (Alexandra Măceşanu).

„Judecătoarea l-a susţinut în exprimarea acelor expresii obscene cu privire la fete. Expresii de jignire, pur şi simplu. A sugerat că şi Alexandra, şi Luiza sunt nişte prostituate. Nu i-au pus, nici judecătoarea şi nici procurorul, nişte întrebări prin care să se afle unde ar putea fi fetele. Nu, întrebările care au fost: cum era, cum presta sex…? Nu ne interesează performanţele sexuale ale lui Dincă, ci ne interesează unde sunt fetele. Nu a fost un interogatoriu condus cu profesionalistm“, a acuzat Obârşanu.

Avocata familiei Melencu a acuzat de altfel că întregul dosar a fost transformat într-o mascaradă şi că autorităţile nu au interesul de a se afla adevărul, iar asta pentru că ar fi vorba de implicaţii internaţionale. Suspiciunea de pe buzele tuturor este aceea că implicate sunt reţele de trafic prin care li s-ar aduce prostituate militarilor americani cantonaţi în România, la Deveselu.

Comentarii
  • In toata afacerea asta, eu vad doua intrebari la care raspunsul corect ar fi deosebit de interesant:
    1. De ce a fost chemat Iohannis la Trump, de urgenta, intr-o vizita neplanificata, la o saptamana dupa izbucnirea scandalului?
    2. De ce aliatii nostri americani nu pun la dispozitia investigatorilor romani inregistrarile satelitului geostationar cu orbita joasa, de deasupra bazei de la Deveselu, care supravegheaza, in permanenta, zona, si pe care il poate vedea, cu ochiul liber, toata lumea din localitatile invecinate, pana dincolo de Slobozia sau Craiova?

    Mentiune: Caracal se afla langa Deveselu, locul ala unde-s stationati o multime de soldati americani, mai mult sau mai putin criminali, mai mult sau mai putin psihopati… Iar pentru a ucide a transa in bucati si a arde niste copile, iti trebuie ceva psihopatie, dar si ceva antrenament si cunostinte in domeniul materialelor inflamabile capabile capabile sa genereze suficienta caldura pentru a carboniza complet cadavrele, pe care nu cred ca aurolacul ala acuzat de crime le avea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *