Prima pagină » Culinar » Ghebe cu usturoi. Cu ce garnituri să servești felul de mâncare?

Ghebe cu usturoi. Cu ce garnituri să servești felul de mâncare?

24 feb. 2023, 15:18,
BZI.ro, în Culinar

Rețeta pentru ghebe cu usturoi este una simplă. Felul de mâncare conține doar 79 de kilocalorii. Tocănița de legume cu usturoi și ardei gras este un fel de mâncare secundar gustos, un aperitiv sau un acompaniament perfect pentru garnituri precum cartofi sau orez.

Pe lângă ingredientele enumerate în rețetă, puteți adăuga legumele, ierburile sau condimentele care vă plac. Este bine să știi că orice fel de ciuperci sunt bune pentru această rețetă. Dacă folosiți doar ghebe, acestea trebuie să fie fierte timp de aproximativ 5-7 minute. Cantitatea de ingrediente de mai sus ar face 6-8 porții. Tocana de ciuperci este delicioasă și foarte aromată. Se poate face cu orice fel de ciuperci și legume. Veți petrece un timp minim pentru a face acest fel de mâncare delicioasă, iar rezultatul este o masă consistentă potrivită și pentru cele care țin dietă.

Ghebe cu usturoi. Ingredientele necesare pentru o delicioasă tocăniță

Pentru a pregăti 2 porții veți avea nevoie de ciuperci porcini uscate în cantitate de 30 gr, 500 gr de amestec de ciuperci de pădure, 4 linguri de ulei de măsline, 2 căpățâni de ceapă, un morcov, 15 căței de usturoi, o cană de vin alb sec și un borcan de suc de roșii. De asemenea, veți avea nevoie de 4 bucăți de cimbru, sare după gust și piper negru.

Pentru a pregăti felul de mâncare luați un bol termorezistent de mărime medie, aduceți 2 căni de apă la fierbere, adăugați ciupercile porcini și lăsați-le 15 minute. Între timp, spălați ciupercile proaspete, cum ar fi crimini și shiitake, și separați tulpinile lemnoase. De asemenea, puteți păstra tulpinile pentru stocul de ciuperci sau de legume. Apoi, tăiați ciupercile în felii subțiri, pentru ciupercile sălbatice, rupeți-le în fâșii subțiri cu mâinile.

Apoi, scoateți ciupercile uscate înmuiate din apă și stoarceți-le bine. Lichidul trebuie să rămână în urmă. Încălziți uleiul într-un castron mare la foc mare, adăugați ceapa, morcovul, usturoiul și prăjiți-le până se înmoaie și se rumenesc, aproximativ 6 minute.

Când se adaugă sosul de roșii? Ce condimente să adăugați pentru o aromă delicioasă

Apoi adăugați ciupercile proaspete și cele înmuiate, amestecând până când acestea se limpezesc și se rumenesc, aproximativ 10 minute. Se mai amestecă încă 15 minute. Este important să ajungeți până la fundul tigăii și în toate colțurile, pentru ca nimic să nu se ardă.

Din moment ce toate ciupercile din tigaie sunt rumenite, turnați vinul. Apoi adăugați roșiile, lichidul stors de la ciuperci și cimbrul. După care, amestecul se lasă să fiarbă mai întâi la foc mic și apoi la foc mediu, amestecând mereu pentru a nu se arde, timp de 2 ore, până când vasul nostru va fi îngroșat.

Se îndepărtează tulpinile de cimbru. Se asezonează cu sare și piper. Tocănița de ghebe se servește cu paste. Se păstrează la frigider până la 5 zile și la congelator până la 6 luni. Dacă sunteți un vânător pasionat de ciuperci și vă întoarceți toamna din pădure cu coșuri sau găleți pline de ciuperci, ar trebui să luați aminte acest fel de mâncare. Cu siguranță aveți un stoc strategic de ciuperci în congelator, așa că nu le puteți prăji pe toate cu cartofi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *