Prima pagină » Local » Gestul halucinant al unor cetățeni moldoveni: 3 bărbați au trecut înot Prutul pentru a „fenta” Poliția de Frontieră, dar planul le-a fost zădărnicit de oamenii legii!

Gestul halucinant al unor cetățeni moldoveni: 3 bărbați au trecut înot Prutul pentru a „fenta” Poliția de Frontieră, dar planul le-a fost zădărnicit de oamenii legii!

10 iun. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI, în Local

În această săptămână, agenții de Poliției de Frontieră Iași și-au pus mâinile în cap când au descoperit 3 cetățeni moldoveni care au trecut înot Prutul. Indivizii ar fi intenționat să intre în România în mod ilegal, neobservați, însă nu au reușit să își ducă planul la bun sfârșit. Oamenii legii au devenit suspicioși când i-au observat în zona de responsabilitate, pe direcția localității de frontieră Medeleni.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a anunțat că, recent, oamenii legii au surprins 3 bărbați din Republica Moldova care au înotat Prutul, în încercarea de a traversa granița ilegal. Cei 3 indivizi, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, se aflau într-o zonă suspectă, motiv pentru care agenții de frontieră i-au luat la întrebări.

Ulterior, au descoperit că unul dintre ei s-ar putea să aibă acte de identitate false și este căutat de autoritățile germane și de cele din Cehia. Acum, ei sunt bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni.

 3 indivizi cu mainile in fata, in padure

Moldovenii au fost surprinși în zona localității de frontieră Medeleni

Trei moldoveni au trecut înot Prutul ca să „fenteze” Poliția de Frontieră

raul Prut

Cei trei ar fi traversat Prutul înotându-l, ca să poată păcăli Poliția de Frontieră

Pe 7 iunie 2022, polițiștii de frontieră din Iași se aflau în timpul serviciului, ca în orice altă zi. Aflându-se în zona localității Medeleni, atenția le-a fost atrasă de doi bărbați care erau în zona de responsabilitate, prezența lor în acel spațiu nefiind justificată. Când le-au cerut explicații indivizilor suspecți, au descoperit că situația era mai gravă decât se așteptau.

„Acționând în baza schimbului de informații cu structurile din Republica Moldova, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași, au organizat o acțiune specifică, pe timpul căreia, pe direcția localității de frontieră Medeleni, județul Iași, au observat doi bărbați, a căror prezență în zonă nu era justificată. O a treia încerca să urce într-un mijloc de transport pentru a ajunge în municipiul Iași”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Acum, cetățenii moldoveni au dosar penal, fiind suspectați de săvârșirea infracțiunii de trecerea frauduloasă a frontierei de stat. În baza Acordului de Readmisie, cetățenii au fost trimiși în Republica Moldova, pentru continuarea cercetărilor.

sediul I.T.P.F. Iasi

Cei de la I.T.P.F. Iași au colaborat cu autoritățile moldovene ca să afle informații despre bărbații suspecți

Unul dintre cei 3 moldoveni, prins cu acte false și căutat la nivel internațional

mai multe pasapoarte bulgaresti

Unul dintre cetățenii moldoveni este suspectat că ar avea documente false cu însemnele autorităților din Bulgaria

Pe lângă traversarea ilegală a graniței, s-a constatat că unul dintre bărbați ar avea și alte probleme. Oamenii legii au descoperit asupra lui documente cu însemnele autorităților din Bulgaria, despre care se bănuiește că ar fi false. Mai mult, polițiștii au aflat că pe numele individului sunt emise două alerte de către autoritățile din Germania și Cehia.

„Asupra unuia dintre ei au fost descoperite o carte de identitate și un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Bulgaria, suspecte a fi false. Totodată, colegii noștri au constatat că, pe numele bărbatului, sunt două alerte emise, una din data de 11 ianuarie 2022, de autoritățile din Germania. Este căutat în vederea participării la o procedură judiciară. Cealaltă este emisă în data de 31 iulie 2022, de autoritățile din Cehia, deoarece acestuia îi era refuzată intrarea sau șederea în Spațiul Schengen”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iași, comisarul-șef de poliție Denis Mihaela Lazăr.

Astfel, în afara infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, acesta este bănuit și de fals material în înscrisuri oficiale. Cei 3 bărbați din Republica Moldova care au trecut înot Prutul ca să intre fără drept în România sunt cercetați acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *