Prima pagină » Actualitate » Gestul făcut de echipa națională a României înainte de a părăsi vestiarul din Munchen. Au reușit să impresioneze o lume întreagă

Gestul făcut de echipa națională a României înainte de a părăsi vestiarul din Munchen. Au reușit să impresioneze o lume întreagă

04 iul. 2024, 08:30,
BZI.ro, în Actualitate

Un gest făcut de echipa națională a României înainte de a părăsi vestiarul din Munchen, a reușit să impresioneze o lume întreagă. Visul tricolorilor de a merge mai departe la Euro 2024 s-a năruit în fața Olandei, în optimile de finală.

Meciul disputat pe Allianz Arena din München s-a terminat cu scorul de 3-0 pentru „portocalii”, punând capăt aventurii României în competiție.

Gestul făcut de echipa națională a României înainte de a părăsi vestiarul din Munchen

Chiar și după eliminarea din Euro 2024, naționala României a demonstrat un comportament exemplar, lăsând o impresie memorabilă organizatorilor și fanilor. La plecarea de pe Allianz Arena din München, tricolorii au avut grijă să lase vestiarul într-o stare impecabilă, depășind cu mult așteptările.

Mai mult decât curățenia impecabilă, jucătorii au ținut să își exprime recunoștința printr-un mesaj scris în română și engleză, adresat în special celor care au făcut posibilă participarea lor la turneu. Gestul lor a fost unul de apreciere pentru ospitalitatea primită și pentru experiențele frumoase trăite în timpul Campionatului European.

Ce mesaj au transmis tricolorii

Acest act de fair-play și respect demonstrează nu doar calitățile sportive ale tricolorilor, ci și caracterul lor deosebit. Ei au înțeles perfect că spiritul competiției depășește rezultatul final și că este important să apreciezi efortul celorlalți și să te comporți cu demnitate în orice situație.

„Euro 2024 a fost pentru fiecare dintre noi una dintre cele mai importante experiențe fotbalistice trăite până acum și ne bucurăm că scena pe care s-a desfășurat a fost cea germană. Fiecare meci, fiecare emoție, fiecare trăire ne-a adus împreună și ne-a făcut să simțim magia fotbalului.

Plecăm din Germania cu gândul că am dat totul pentru România și suntem recunoscători pentru tot ce am trăit în săptămânile petrecute aici. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european. Mulțumim că ne-ați făcut să ne simțim ca acasă! Echipa Națională de Fotbal a României” – este mesajul lăsat de tricolori în vestiarul de la Munchen.

România s-a oprit în optimi la Euro 2024

Deși scorul final a fost unul puțin cam dur, 3-0 pentru Olanda, jucătorii lui Edi Iordănescu au avut mari probleme în fața furiei olandezilor, care s-au trezit mai greu. Gakpo a marcat o dată și Malen de două ori stabilind rezultatul final. Din păcate tricolorii nu au avut prea mut ocazii clare, însă s-au bătut mult la mijlocul terenului și în apărare. De asemenea meciul nici nu a fost lipsit de evenimente, Ianis Hanis a fost lovit de Denzel Dumfries și și-a spart capul. Mogoș a fost și el accidentat grav de Dumfries, fiind scos din teren. Din păcate românii nu au mai avut forță în ofensivă, deși Denis Drăguș s-a zbătut mult între doi fundași centrali puternici. La turneul din Germania s-a refăcut o legătură care părea imposibil de refăcut. Jucătorii s-au reconectat cu fanii, care au fost marcați de dezamăgiri în lanț cu calificări ratate sau turnee finale dezastruoase.

Fără îndoială, gestul făcut de echipa națională a României, înainte de a părăsi vestiarul din Munchen, va rămâne o imagine memorabilă a participării României la Euro 2024, oferind o lecție valoroasă de fair-play și respect pentru generațiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *