Prima pagină » Local » Gest șocant al consilierului PNL Răzvan Timofciuc. Atac grosolan la Academia Română
Gest șocant al consilierului PNL Răzvan Timofciuc. Atac grosolan la Academia Română

Gest șocant al consilierului PNL Răzvan Timofciuc. Atac grosolan la Academia Română

29 apr. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Liberalul Răzvan Timofciuc s-a arătat nemulțumit de alocarea unor fonduri din bugetul Primăriei pentru un proiect al Academiei Române. Nu este pentru prima oară când acesta se opune unor proiecte ale municipalității doar de dragul de a face scandal

Cea mai mare instituție academică din țară a ajuns să fie blamată de un consilier local din Iași. Liberalul Răzvan Timofciuc a ajuns să ceară explicații de la Primărie pentru un proiect cultural desfășurat în parteneriat cu Academia Română. Timofciuc nu vrea ca municipalitatea să aloce 140 de mii de lei pentru continuarea unor proiecte derulate sub egida Centenarului Marii Uniri.

Proiectul de parteneriat între Primăria Iași și Academia Română va cuprinde în perioada 2020-2021 și alte obiective, iar instituția culturală a cerut sprijinul municipalității. Academia a solicitat alocarea a 140 de mii de lei pe 2020 și 95 de mii de lei pe 2021 în vederea continuării publicării unor lucrări cu tentă istorică. Totul are legătură cu Centenarul și cu Iași – Capitală de Război a României. Deși proiectul este unul de bun augur pentru urbea moldavă, liberalul din Consiliul Local se opune. Timofciuc și-a întrebat urmăritorii de pe o rețea socială despre acest lucru.

„Ce părere aveți, este oportună cheltuiala în această perioadă? Proiectul îl discutăm în ședința de CL de Joi (30 aprilie – n.r.)”.

Răzvan Timofciuc este profesor de Istorie

Liberalul din Consiliul Local a ajuns profesor de Istorie la Școala „Alexandru Vlahuță” din municipiul Iași. Răzvan Timofciuc a luat un 8.30 la examenul de titularizare în vara lui 2018 și a ajuns să predea la unitatea de învățământ. Deși este istoric la bază, acesta a ajuns să blameze tocmai domeniul pe care îl reprezintă. Timofciuc susține că în vremuri de pandemie nu se impune alocarea fondurilor respective. Deși suma nu este una exagerat de mare pentru acest domeniu, mai ales că se împarte pe ani, liberalul face orice pentru a ataca Executivul Primăriei.
Timofciuc se află cu un pas la USR, unde îl va urma pe șeful său, deputatul zero Marius Bodea. Pentru Răzvan Timofciuc s-a negociat poziția a doua pe listele USR pentru Consiliul Local, acesta fiind pus de acum să atace actuala conducere a PNL pentru a forța excluderea sa din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *