Prima pagină » Local » Gest impresionant din partea a doi agenți de la Poliția Rutieră Iași “Ne-am făcut datoria de oameni”

Gest impresionant din partea a doi agenți de la Poliția Rutieră Iași “Ne-am făcut datoria de oameni”

08 apr. 2022, 00:01,
Andreea Andrei, în Local

Doi agenți din cadrul Biroului Rutier Iași se aflau într-o misiune de prevenție a accidentelor rutiere când au fost abordați de un cuplu ce avea nevoie de ajutor. Oamenii au asistat la un gest impresionant din partea celor doi agenți ce au susținut că și-au făcut datoria de oameni

Aflați într-o misiune de prevenire a accidentelor rutiere, în data de 5 aprilie 2022, Roxana și Benjamin au fost abordați de un cuplu ce se afla într-o mașină și care avea nevoie de ajutor urgent. Femeia ar fi avut palpitații și trebuia dusă de urgență la spital. Cei doi agenți de poliție și-au făcut “datoria de oameni” și au escortat femeia la spital.

Înainte de orice, polițiștii își îndeplinesc “datoria de oameni”

Cei doi ieșeni plecaseră cu mașina către grădinița copilului, iar pe parcurs femeii i s-a făcut rău. Bărbatul, panicat de situație, a apelat la echipajul de poliție în speranța că vor ajunge mai repede la spital.

Roxana și Benjamin nu au stat pe gânduri și au luat femeia în autospeciala poliției, pornind spre spital cu semnalele acustice și luminoase pornite. Au ajuns la Spitalul Clinic ”C.I. Parhon” Iași în doar 5 minute.

Deși nu sunt obișnuiți cu tipul acesta de misiuni, cei doi agenți de la Biroul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au acționat ca la carte. Aceștia au anunțat, în drum spre spital, prin stație, că vor ajunge la spital cu un pacient. Astfel, personalul medical a fost pregătit pentru preluarea pacientului.

“Roxana și Benjamin fac parte din echipa Biroului Rutier al Poliției Municipiului Iași. Aceștia lucrează la această structură din anul 2017, respectiv 2007, și s-au remarcat prin perseverență, seriozitate și implicare în întreaga activitate. Ne mândrim cu ei și le dorim succes pe mai departe!”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Cei doi agenți l-au sfătuit pe soțul pacientei să îi urmeze la spital, dar să conducă legal și prudent. De asemenea, cei doi nu consideră că au făcut vreun lucru ieșit din comun.

“Nu am făcut nimic special. Ne-am făcut doar datoria de oameni!”, a declarat unul dintre cei doi agenți.

Misiunea de umanitate, prioritară misiunii profesionale

Roxana și Benjamin participau la o amplă acțiune a Poliției Rutiere din data de 5 aprilie 2022. Cei doi se aflau în zona Străzii Libertății, unde opreau pentru control autovehicule și se asigurau ca normele legale să fie respectate de participanții la trafic.

Roxana face parte din IPJ Iași din anul 2017 și face echipă cu Benjamin, care este agent al IPJ Iași din 2007. Cei doi au fost felicitați de către colegii din cadrul inspectoratului.

Misiunea de prevenție și siguranță rutieră organizată în data de 5 aprilie 2022 a fost organizată în puncte cheie ale județului, tranzitate intensiv.

“În urma acțiunii organizate de polițiștii Biroului Rutier Iași, împreună cu Serviciul Rutier Iași și secțiile de poliție urbană din municipiul Iași, în intervalul orar 07:00 – 09:00, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale și au fost reținute 13 permise de conducere”, a completat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Întâmplarea celor doi agenți de poliție demonstrează că dincolo de uniforma impunătoare și sancțiunile aplicate celor ce încalcă prevederile legale, misiunea și “datoria de oameni” primează mereu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *