Prima pagină » Economic Local » Gest disperat pentru un afacerist din Iași, implicat în transportul persoanelor! Căutat pentru evaziune fiscală, și-a pus soacra paravan. Scapă și de vila de lux – FOTO

Gest disperat pentru un afacerist din Iași, implicat în transportul persoanelor! Căutat pentru evaziune fiscală, și-a pus soacra paravan. Scapă și de vila de lux – FOTO

24 apr. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Urmărit într-un dosar de evaziune fiscală, transportatorul Constantin Dinte își salvează nevasta, implicată alături de el în toate afacerile. Recent, a fost scoasă din firmă și a făcut loc soacrei lui Dinte. Nu este exclus ca toate afacerile, proprietățile să fie mutate pe numele Mariei Mandachi, de frica autorităților. Cotidianul BZI a arătat în edițiile trecute că vila de lux a lui Dinte a fost scoasă la vânzare contra sumei de 580.000 de euro

Se apropie inevitabilul pentru Constantin Dinte, patronul firmei de transport Micedu. În edițiile trecute ale cotidianului „Bună Ziua Iași” a fost relatat faptul că Dinte este suspectat de desfășurarea unor activități de evaziune fiscală, existând și un dosar pe numele afaceristului. Recent, Dinte a făcut o mișcare menită să-și protejeze soția, implicată în afacerile lui. Astfel, societatea Farmacom Impex SRL, prin intermediul căreia se desfășoară și activitățile de transport persoane, a suferit modificări în ceea ce privește componența asociaților. În consecință, Mariana Dinte, nevasta transportatorului, a renunțat la părțile sociale din firmă în favoarea mamei, Maria Mandachi, cu domiciliul în cartierul Alexandru cel Bun. Așadar, soacra a rămas alături de ginere la cârma afacerii. Ideea este clasică, o mutare prin care averea lui Dinte să fie transferată treptat pe numele altor intermediari. Soții Dinte au fost apelați telefonic, dar nu au răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Lichidează proprietățile

Precipitarea lui Dinte este dată și de un anunț de vânzare a proprietății de lux, de pe strada Văleni, Platoul Însorit. Surse din anturajul transportatorului arată că acesta vrea să scape de bunuri, ca să nu ajungă sub sechestru. Pentru vila amintită, Dinte cere suma de 580.000 de euro. Vila a fost construită în perioada 2015-2019, structura fiind din cărămidă. Curtea are o suprafață de 1.260 metri pătrați. Regimul de înălțime a clădirii este D+P+1E, cu o suprafață construită de 585 metri pătrați și utilă de 415 meti pătrați.

Vila are 7 camere, 6 băi și 3 dormitoare. La demisol sunt amenajate o baie, cramă, camera tehnică și un spațiu de depozitare. La parter se regăsesc un birou, baie, dressing, bucătărie cu ieșire pe terasă și un living. Etajul conține un dormitor matrimonial cu baie, dressing și încă două dormitoare cu acces la balcon și toalete. Mansarda este folosită pe post de spațiu tehnic, spălătorie sau uscător. Vila se vinde cu tot cu mobilă. În anunț se arată că finisajele sunt de ultimă oră. Mai mult, este precizat că Dinte a investit 120.000 de euro în foișorul din curtea casei.

Îi este frică de pușcărie

De unde a pornit totul? Pe data de 7 noiembrie 2019, polițiștii au ridicat de la domiciliul lui Dinte mai multe bunuri, dar și sume importante: 213.000 lei, 6.600 euro, 100 de lire turcești. Banii ar rezulta din activități infracționale. Surse din cadrul anchetatorilor susțin că Dinte nu a fost reținut pentru că a fost cooperant. La percheziții au participat polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), polițiști de la Serviciul Rutier.

Deocamdată, Dinte este cercetat în stare de libertate. Originar din Podu Iloaiei, Constantin Dinte a început să facă transport de persoane imediat după 1990, când piața nu era reglementată. Afacerea nu putea să funcționeze dacă nu erau fentate taxele ce trebuiau plătite către bugetul de stat. În timp, averea lui Dinte s-a mărit și și-a permis să facă o serie de investiții în proprietăți, mașini și diverse extravaganțe. În baza Micedu de pe strada Tabacului a construit și un bloc, dar și acela fără respectarea autorizației. Are calitatea de asociat în Farmacom Impex SRL, Riedler SRL, Micedu Trans SRL, Compania Micedu SRL și Micedu Company Turism SRL. În trecut, Fiscul a scos la licitație bunurile deținute de Dinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *