Prima pagină » Coronavirus » Germanii pregătesc un nou vaccin. Acesta va rezista timp de trei luni la temperaturi normale
Germanii pregătesc un nou vaccin. Acesta va rezista timp de trei luni la temperaturi normale

Germanii pregătesc un nou vaccin. Acesta va rezista timp de trei luni la temperaturi normale

07 ian. 2021, 23:35,
în Coronavirus

CureVac se alătură Bayer pentru dezvoltarea vaccinului anti-Covid. Acesta foloseşte o tehnologie similară cu cea a vaccinului Pfizer. Compania a semnat un acord cu UE, de 405 milioane de doze, potrivit Mediafax.

CureVac, compania din Germania, s-a alăturat Bayer pentru a accelera dezvoltarea şi producţia vaccinului său Covid-19. Vaccinul dezvoltat de Bayer foloseşte o tehnologie similară cu cele ale BioNTech şi Moderna. Cele două companii au intrat într-un acord pentru a le ajuta să livreze câteva sute de milioane de doze.

Până acum, CureVac a spus că va avea capacitatea de a produce până la 300 de milioane de doze în 2021 şi încă 600 de milioane în 2022 , adică mult mai puţine decât BioNTech/Pfizer, care se aşteaptă să producă 1,3 miliarde de doze anul viitor.

Compania a semnat deja un acord cu UE pentru a furniza până la 405 milioane de doze, însă a renunţat la planurile de furnizare a vaccinului către SUA.

Vaccinul CureVac are unele avantaje faţă de cele ale rivalilor săi. Compania spune că produsul său poate rămâne stabil timp de 3 luni, la temperaturi normale ale frigiderului. În plus, CureVac testează o doză de 12 micrograme, mai puţin de jumătate din dimensiunea vaccinul BioNTech/Pfizer, care necesită 30 micrograme pe doză.

Vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi protecție împotriva coronavirusului timp de minimum doi ani

Anticorpii generați de vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi o protecție de cel puțin doi ani împotriva COVID-19, conform declarației făcute joi de directorul executiv al companiei americane care îl produce, Stephane Bancel.

Cu toate acestea, o perioadă clară a protecției pe care serul Moderna o poate oferi, va fi stabilită după ce compania va strânge mai multe date și va finaliza evaluarea, potrivit Reuters.

Bancel a declarat, în cadrul unei conferinţe, că „scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară, cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două, este în afara discuției”.

„Anticorpii generați de vaccin în organismul uman se pierd foarte greu. Credem că va exista un potențial de protecție pentru vreo doi ani, după administrare”, a mai adăugat directorul Moderna.

Totodată, Bancel susține că vaccinul Moderna va fi eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie și Africa de Sud.

Vaccinul împotriva COVID-19, produs de Moderna, este aşteptat să ajungă în țara noastră până la jumătatea acestei luni, a anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, medicul Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

„4,3% din cantitate revine României, înseamnă aproximativ 3,5 milioane de doze de la compania Moderna. Dacă se va aproba încă un contract, am putea primi dublu.

Chiar din luna ianuarie ne așteptăm să ajungă în România, chiar până la 15 ianuarie ar putea să fie livrată prima tranșă de doze.

Este o veste bună, dar numărul de doze este incomparabil mai redus decât cel de la compania BioNTech Pfizer, având în vedere capacitatea de producție și tipul contractului încheiat de Comisia Europeană”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, miercuri seara, la Antena 3.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, aprobat în Uniunea Europeană cu o condiţie

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Moderna a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente, însă cu o condiţie: vaccinul să fie administrat doar persoanelor peste 18 ani.

Astfel, compania Moderna a obţinut miercuri avizul Agenţiei Europene pentru Medicamente (AEM) pentru a comercializa vaccinul împotriva COVID-19 în ţările Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025