Prima pagină » International » Germania vrea să expulzeze imigranții infractori. Unde vor fi trimiși aceștia
Germania vrea să expulzeze imigranții infractori. Unde vor fi trimiși aceștia

Germania vrea să expulzeze imigranții infractori. Unde vor fi trimiși aceștia

06 iun. 2024, 18:40,
BZI.ro, în International

Cancelarul Olaf Scholz a anunțat joi, 6 iunie, că Germania va înăspri și mai mult regulile sale privind imigrația pentru a permite expulzarea celor care glorifică terorismul după ce o serie de atacuri au reaprins dezbaterea publică privind integrarea imigranților în societatea germană, relatează Reuters și Tagesschau.

„Oricine glorifică terorismul este împotriva tuturor valorilor noastre și ar trebui expulzat”, a declarat Scholz în fața Bundestagului, camera inferioară a parlamentului german.

Scholz s-a pronunțat totodată în favoarea expulzării persoanelor găsite vinovate de infracțiuni grave, chiar dacă acestea provin din țări considerate nesigure.

„Acești infractori ar trebui expulzați, chiar dacă provin din Siria și Afganistan”, a spus cancelarul german, adăugând că în astfel de cazuri primează interesele de securitate ale Germaniei, și nu dreptul la protecție al făptuitorului.

El a anunțat că ministerul de interne de la Berlin negociază deja cu țările vecine ale Afganistanului cu privire la implementarea practică a măsurii și a subliniat că infractorii ce comit fapte grave și amenințările teroriste nu își au locul în Germania.

În acest sens, el a anunțat că Germania nu va mai tolera ca crimele teroriste să fie glorificate și celebrate și că reglementările privind expulzarea vor fi înăsprite pentru a ține cont de acest lucru.

Olaf Scholz, pus sub presiune de propriul partid pentru a expulza infractorii din Afganistan și Siria

Serviciul german de presă Tagesschau notează că în Germania dezbaterea publică privind imigranții a revenit în atenție după un atac violent comis la Mannheim de un presupus islamist, incident soldat cu moartea unui polițist.

Germania a suspendat expulzările către Afganistan în 2021, după revenirea la putere a talibanilor. Însă în ultimele zile atât voci din CDU/CSU, partidele creștin-democrate aflate în opoziție, cât și SPD, partidul social-democrat al lui Scholz și FDP, formațiunea liberală din coaliția de guvernare, au cerut ca infractorii violenți să fie expulzați înapoi în Siria și Afganistan.

Verzii, al treilea partid din coaliția de guvernare a lui Scholz, s-au declarat însă mai degrabă sceptici față de măsură, invocând dificultăți juridice și practice.

Deși a anunțat joi înăsprirea regulilor privind expulzarea pentru a include persoanele care glorifică faptele teroriste, Scholz a avertizat împotriva punerii sub suspiciune a tuturor celor 20 de milioane de indivizi din Germania care s-au născut din părinți care au imigrat în țară sau care sunt ei înșiși imigranți.

Germania ia măsuri tot mai dure pentru a combate migrația ilegală

Noua măsură anunțată de cancelarul german vine după ce în luna octombrie a anului trecut guvernul său a aprobat un proiect de lege care vizează accelerarea procedurilor de expulzare.

Tot în luna octombrie, Olaf Scholz a declarat că ​Germania trebuie să ia măsuri mai dure împotriva migranţilor ale căror cereri de azil au fost respinse, în cadrul eforturilor generale de a limita migraţia ilegală în ţară.

„Trebuie în cele din urmă să-i expulzăm pe scară largă pe cei care nu au dreptul să stea în Germania”, a afirmat el într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Der Spiegel.

Scholz a spus de asemenea că persoanele care nu pot demonstra că au nevoie de azil şi nu au perspective pentru a putea rămâne trebuie să plece.

„Trebuie să expulzăm mai mult şi mai repede”, a subliniat cancelarul.

Comentarii
  • Lasa-i unul de samanta Angelei Merkel!

  • Toti astia au un numitor comun: religia musulmana. Marlaux a cam gresit cand a afirmat ca „Sec. 21 va fi religious sau nu va fi deloc”. Va fi crestin sau nu va fi deloc, e mai corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *