Prima pagină » International » Germania va reintroduce controlul paşapoartelor la toate frontierele terestre, chiar dacă face parte din spațiul Schengen
Germania va reintroduce controlul paşapoartelor la toate frontierele terestre, chiar dacă face parte din spațiul Schengen

Germania va reintroduce controlul paşapoartelor la toate frontierele terestre, chiar dacă face parte din spațiul Schengen

09 sept. 2024, 19:00, 1 ,
în International

Germania va reintroduce controlul paşapoartelor la toate frontierele terestre, chiar dacă face parte din spațiul Schengen, în tentativa de reducere a numărului de persoane care intră în ţară fără viză, au declarat luni surse guvernamentale pentru agenţia dpa, conform Agerpres.

Dispoziția reluării controalelor la frontierele terestre a fost emisă deja de ministrul de interne german, Nancy Faeser, conform surselor citate, iar Germania a informat Comisia Europeană despre această măsură.

Statele membre au posibilitatea de a reintroduce temporar controale la frontiere

Codul frontierelor Schengen (SBC) prevede că statele membre au posibilitatea de a reintroduce temporar controale la frontiere, în situația unei amenințări grave. Reintroducerea acestor controale este realizată numai în cazuri excepționale, iar autoritățile trebuie să înștiințeze Comisia Europeană, înainte ca măsura să intre în vigoare.

„Reintroducerea controlului la frontierele interne trebuie să fie aplicată ca măsură aplicată în ultimă instanță, în situații excepționale, și trebuie să respecte principiul proporționalității. Durata unei astfel de reintroduceri temporare a controlului la frontierele interne este limitată în timp, în funcție de temeiul juridic invocat de statul membru care introduce o astfel de verificare la granițe. Reintroducerea controlului la frontieră este o prerogativă a statelor membre. Comisia Europeană poate emite un aviz cu privire la necesitatea măsurii și la proporționalitatea acesteia, dar nu poate exercita un drept de veto asupra deciziei unui stat membru de a reintroduce controlul la frontieră”, prevăd reglementările Comisiei Europene, conform euronews.ro.

Germania a reintrodus unele controale la frontiere

Controalele la frontierele Germaniei au ca scop atât să limiteze migraţia ilegală, cât şi să combată ameninţările reprezentate de grupări teroriste islamiste şi organizaţii de criminalitate transfrontalieră.

Toţi vecinii Germaniei fac parte, ca şi aceasta, din spaţiul Schengen de liberă circulaţie a persoanelor. Însă, încă din octombrie 2023, Germania a reintrodus unele controale la frontierele cu Elveţia, Cehia şi Polonia, spre a-i descuraja pe migranţi. Verificări similare sunt în vigoare temporar din septembrie 2015 la frontiera cu Austria.

Comentarii
  • Spațiul Shengen este de cîțiva ani în moarte cerebrală !, urmează dezintegrarea spațiului UE și a monedei unice euro , proiecte nerealiste și nesustenabile economic susținute forțat !, deja UE a devenit un stat dictatorial socialist cu legi , ordonanțe și obligații impuse cu forța brutală celorlalte națiuni de către o clica de birocrați corupți din Bruxelles controlați de către marile corporații și WEF de la Davos nevotati de nimeni pe nici o listă a vreunei națiuni !, singura lor șansă să ramîna la putere și control este trecerea la sistemul comunist chinez de supraveghere , control și pedepse asupra populației europene , ceia ce și fac de cîțiva ani buni încoace

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *