Prima pagină » International » Germania şi Ungaria refuză îndemnul americanilor și britanicilor de a nu mai importa resurse energetice din Rusia

Germania şi Ungaria refuză îndemnul americanilor și britanicilor de a nu mai importa resurse energetice din Rusia

08 mart. 2022, 12:50,
în International

Resursele energetice din Rusia vor continua să fie folosite în Germania şi Ungaria, contrar sugestiilor Statelor Unite şi Marii Britanii de a se opri importul de energie de la ruşi. Acestea declarând că ţările Uniunii Europene sunt dependente de resursele energetice ruseşti.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei a făcut primele declaraţii pe baza acestui subiect.

„Europa a exclus în mod deliberat resursele energetice ruse din setul de sancţiuni. Toate măsurile aplicate de noi sunt configurate astfel încât să afecteze Rusia, dar să poată fi menţinute pe termen lung. Resursele energetice sunt esenţiale pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor noştri”, a spus cancelarul Scholz.

resurse energetice din Rusia

Antony Blinken, secretarul de Stat american, a cerut duminică ţărilor europene să analizeze posibilitatea opririi importurilor de petrol din Rusia

 

Resursele energetice din Rusia vor fi folosite în continuare de Germania şi Ungaria

Resursele energetice din Rusia au devenit un subiect controversat în ultimele zile. Annalena Baerbock, ministrul german de Externe şi Christian Lindner, ministrul Finanţelor, au semnalat că se opun sancţionării Rusiei prin oprirea importurilor de gaz, petrol şi cărbune.

„Eu pot spune că noi nu excludem nicio măsură din analizele noastre, acest lucru este clar şi evident. Ideea centrală este, şi trebuie să fim cu toţii conştienţi de acest lucru, că în Germania şi în Europa suntem dependenţi masiv de energia din Rusia”, a declarat Annalena Baerobock.

Christian Lindner, ministrul Finanţelor, a semnalat că Germania nu poate opri importurile de energie din Rusia.

Guvernul Viktor Orban a semnalat la rândul său, că Ungaria nu va susţine nici o sancţiune a Uniunii Europene împotriva sectorului energetic rus.

Ministrul Finanţelor de la Budapesta, Mihaly Vargă, a declarat că „cei care cer extinderea sancţiunilor vor ca poporul ungar să suporte preţul războiului”.

Boris Johnson, premierul britanic, a sugerat luni după-amiază, 7 martie, oprirea importurilor de hidrocarburi din Rusia, din cauza invaziei în Ucraina.

„Trebuie să analizăm cum putem scăpa cât mai rapid de dependenţa de hidrocarburi ruse, de petrolul şi gazul din Rusia”, a afirmat Boris Johnson.

La rândul său, Antony Blinken, secretarul de Stat american, a cerut duminică ţărilor europene să analizeze posibilitatea opririi importurilor de petrol din Rusia. Asta din moment ce Statele Unite ale Americii importă din Rusia doar 2% din necesarul de petrol, dar Uniunea Europeană importă din Rusia 27% din necesarul de petrol şi 40% din necesarul de gaz.

Ungaria, soldat, armata

Christian Lindner, ministrul Finanţelor, a semnalat că Germania nu poate opri importurile de energie din Rusia

Uniunea Europeană propune eliminarea treptată a energiei rusești

Uniunea Europeană a elaborat diverse planuri ce privesc aprovizionarea cu energie și de a-și elimina treptat dependența de importurile rusești de petrol, gaze și cărbune. În acest moment, blocul importă aproape jumătate din gazul și cărbunele și aproximativ o treime din petrolul său din Rusia.

Vladimir Putin, a menționat încă de la începutul războiului faptul că livrarea de gaze naturale nu va fi oprită și că va circula în condiții normale. În același timp, pe măsură ce sunt tot mai multe sancțiuni împotriva Rusiei este de așteptat ca acestea să nu mai fie livrate în condiții optime.

Un proiect de declarație se referă la invazia Ucrainei de către Rusia drept ca „o schimbare tectonă în istoria europeană”. Acesta stabilește un obiectiv de „reducerea dependențelor noastre și proiectarea unui nou model de creștere și investiții pentru 2030”, prin accelerarea dezvoltării surselor regenerabile, precum și prin diversificarea surselor și rutelor de energie.

Într-o altă ordine de idei, resursele energetice din Rusia vor continua să fie folosite în Germania şi Ungaria, contrar opiniei americanilor.

steagul Germaniei fluturand

Ministrul Finanţelor de la Budapesta, Mihaly Vargă, a declarat că „cei care cer extinderea sancţiunilor vor ca poporul ungar să suporte preţul războiului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`