Ministrul de interne german, Nancy Faeser, intenţionează să prezinte săptămâna aceasta executivului un proiect de lege prin care urmăreşte să eficientizeze expulzările, relatează luni cotidianul Rheinische Post, preluat de dpa. Principalul obiectiv al proiectului, care va fi discutat de cabinet miercuri, este de a reduce numărul de expulzări care eşuează în ultimul moment, conform Agerpres.
Cei care nu au dreptul să rămână trebuie să plece din Germania, a punctat Faeser, explicând că „acest lucru este necesar pentru a putea continua să le asigurăm cele necesare oamenilor care au găsit la noi protecţie în faţa războiului şi terorii”.
De exemplu, Germania a oferit protecţie pentru 1,1 milioane de refugiaţi de război doar din Ucraina, a amintit ea.
Responsabila germană a menţionat că numărul de repatrieri din acest an este deja mai mare cu 27% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi a subliniat că este nevoie de reglementări care să permită „aplicarea legii mai consecvent şi mai rapid”.
„Pachetul nostru de repatriere furnizează o serie de măsuri restrictive în acest scop”, a spus Faeser. Sunt incluse şi prevederi în vederea expulzării mai rapide a infractorilor şi a indivizilor periculoşi.
„În acelaşi timp, este clar că vom continua să negociem foarte intens acorduri cu ţările de origine, astfel ca acestea să-şi primească efectiv înapoi cetăţenii”, a mai adăugat ministrul de interne german.
Numărul migranţilor ilegali din Germania, la cel mai înalt nivel din 2016
Numărul imigranţilor ilegali care au intrat în Germania în primele nouă luni ale anului 2023 a fost cel mai mare din ultimii şapte ani, cu 92.119 intrări neautorizate, a informat duminică poliţia federală germană, transmit agențiile EFE și Agerpres.
Pe tot parcursul anului 2022, 91.986 de migranţi ilegali au intrat în Germania, iar în 2021 numărul acestora a fost de 57.637, faţă de 111.843 în 2016, la un an după aşa-numita criză a refugiaţilor.
Numai în septembrie acest an, poliţia a înregistrat 21.366 de persoane care au intrat ilegal în ţară, aproape dublu faţă de numărul din iulie şi cel mai mare număr din februarie 2016, cu 25.650 de intrări neautorizate.
În septembrie 2022, 12.709 de persoane au intrat ilegal în Germania, iar în aceeaşi lună a anului 2021 s-au înregistrat 6.101 de migranţi ilegali.
„Să-i expulzăm în masă pe cei care nu au dreptul să rămână”
Germania trebuie să ia măsuri mai dure împotriva migranţilor ale căror cereri de azil au fost respinse, în cadrul eforturilor generale de a limita migraţia ilegală în ţară, a afirmat vineri într-un interviu cancelarul german Olaf Scholz.
Cancelarul german Olaf Scholz şi-a anunţat intenţia de a lua măsuri mai dure împotriva solicitanţilor de azil respinşi şi de a limita imigraţia ilegală în Germania.
„Trebuie să-i expulzăm odată pentru totdeauna în masă pe cei care nu au dreptul să rămână în Germania”, a declarat el pentru revista Spiegel.
Ministrul de interne federal, Nancy Faeser, a notificat luni Comisia Europeană cu privire la introducerea unor controale temporare la frontierele terestre cu Polonia, Cehia şi Elveţia şi extinderea aceleiaşi măsuri care se aplica deja cu Austria, cu scopul de a consolida lupta împotriva traficului de migranţi şi de a limita migraţia ilegală.
Notificarea controalelor la frontierele terestre cu Polonia, Cehia şi Elveţia a intrat în vigoare chiar de luni, pentru o perioadă de 10 zile, cu posiblitatea de prelungire cu până la două luni, în timp ce în cazul Austriei controalele vor fi prelungite cu încă şase luni, începând din data de 12 noiembrie.
Da-i neamtului mintea cea de pe urma. De ce i-ati primit fara discernamant, fara numar?
Da- i Romaniei mintea cea de pe urma! De ce a primit Romania atatia refugiati ucrainieni si alti refugiati din tari care nu apartin UE?