Prima pagină » International » Germania reia construcția gazoductului Nord Stream în pofida opoziției SUA
Germania reia construcția gazoductului Nord Stream în pofida opoziției SUA

Germania reia construcția gazoductului Nord Stream în pofida opoziției SUA

02 sept. 2020, 08:49,
în International

Germania reia construcția gazoductului Nord Stream. Angela Merkel a făcut un anunţ important cu privire la construcţia gazoductului din Rusia. Cancelarul german a reafirmat că acest important proiect trebuie finalizat. Cu toate acestea, Statele Unite ale Americii se opun construcției gazoductului și au impus sancțiuni.

Cancelarul german a reafirmat determinarea guvernului german de a finaliza construcţia gazoductului Nord Stream 2 din Rusia. Anunțul Angelei Merkel vine în pofida încercărilor SUA de a opri proiectul, prin impunerea de sancțiuni Germaniei.

Germania reia construcția gazoductului

Angela Merkel, care a vizitat circumscripţia sa din nordul Germaniei, a vorbit despre sancţiunile impuse de Washington. Aceste sancțiuni au vizat entităţi asociate la construcţia conductei în Marea Baltică. Acest gazoduct, odată finalizat, va livra gaze naturale către Germania şi pe piaţa europeană mai extinsă.

”Nu considerăm legale aceste sancţiuni extrateritoriale, adică cele care trec dincolo de teritoriul Statelor Unite”, a declarat Angela Merkel în Stralsund.

Gazoductul Nord Stream 2 are un rol important în landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară. Amintim că aici se află circumscripţia cancelarului german Angela Merkel.

SUA nu sunt de acord cu acest proiect

SUA consideră că conducta va creşte dependenţa Uniunii Europene de Rusia pentru mărfuri, oferind Moscovei mai multă influenţă politică pe continent şi un instrument pentru o potenţială întrerupe a alimentării cu energie.

Anul trecut, SUA au început să impună sancţiuni proiectului Nord Stream 2 care au vizat direct construirea conductei.

Război mocnit între Germania și Rusia

Cu toate acestea, între Germania și Rusia există unele divergențe cu privire la readmiterea Rusiei în Grupul statelor puternic industrializate (G7/G8). Germania se opune deoarece consideră că încă nu s-a rezolvat problema regiunii Crimeea, anexată de Moscova în anul 2014. Totodată, un alt motiv îl constituie şi conflictul separatist din estul Ucrainei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat în iunie cu omologul său rus, Vladimir Putin. Acesta i-a propus un plan de invitare a liderului de la Kremlin la summitul G7/G8. La acel moment, și Marea Britanie a semnalat că se opune readmiterii Rusiei în Grupului naţiunilor puternic industrializate.

Cu toate acestea, odată ce Germania reia construcția gazoductului, cu siguranță se va găsi și o rezolvare pentru aceste probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024