Prima pagină » International » Germania intră în lockdown. Angela Merkel a declarat carantina parţială
Germania intră în lockdown. Angela Merkel a declarat carantina parţială

Germania intră în lockdown. Angela Merkel a declarat carantina parţială

29 oct. 2020, 12:35,
în International

După Franţa, şi Germania intră în lockdown. Începând cu data de 2 noiembrie, cancelarul Germaniei Angela Merkel a declarat carantina parţială.

După Franţa, şi în Germania s-au luat măsuri dure din cauza pandemiei de coronavirus. Cancelarul Angela Merkel a declarat carantina parţială, începând cu data de 2 noiembrie.

Germania intră în lockdown

Angela Merkel a declarat că Germania intra în carantină parţială. Cancelarul a spus, potrivit presei internaţionale, că restaurantele, târgurile, terasele, teatrele şi sălile de fitness vor fi primele care se vor închide, iar aceste măsuri sunt menite să limiteze cât mai mult contactul între oameni.

Cu toate acestea, Angela Merkel a declarat că şcolile şi creşele rămân deschise, iar competiţiile sportive se vor ţine în continuare, inclusiv cele din lumea fotbalului.

„Trebuie să acţionăm acum, să evităm o criză acută a sistemului de sănătate. Dacă infecţiile vor continua în acelaşi ritm, vom depăşi capacităţile sistemului medical”, a spus Merkel.

Decizia de a închide pub-urile şi restaurantele pe parcursul lunii noiembrie a fost luată de către Guvern, alături de reprezentanţii a 16 regiuni grav afectate de pandemie. De asemenea, se vor închide cinematografele, târgurile, teatrele şi centrele fitness. Totodată, se recomandă evitarea călătoriilor personale în alte regiuni, precum şi întrunirile mai mari de 10 persoane.

Carantina de noapte, impusă în România? Ce spune Raluca Ţurcan

Vicepremierul Raluca Ţurcan a vorbit despre carantina de noapte în România. Potrivit acesteia, în acest moment se evaluează efectul măsurilor deja luate. Carantina va putea fi pusă în aplicare în cazul în care va exista o creştere a numărului de cazuri în continuare.

Vicepremierul susţine că această măsură a fost luată în mai multe ţări şi că la un anumit moment dat poate fi o soluţie.

”Am văzut că este o măsură adoptată în alte ţări din jurul nostru, însă noi, în momentul acesta evaluam efectul măsurilor deja luate. Şi anume, şcoli foarte mult în online, chiar dacă în unele localităţi putea fi aplicat scenariul hibrid, dacă se solicita şi există un risca, să poată să se desfăşoare scoala online, de asemenea, restricţionarea activităţii în cinematografe, teatre, restricţionarea evenimentelor private. Vrem să vedem exact ce efect au aceste măsuri. Dacă va exista o creştere, probabil că vom evalua, pe traseu, alte prosibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă la noi în ţara cu ce s-a făcut până acum şi cu ce se întâmplă în alte ţări cu măsuri deja luate”, a declarat Raluca Ţurcan, la Digi24, luni seara.

Cu privire la situaţia din Bucureşti, Raluca Ţurcan a adăugat că mai sunt şapte zile, după care se va evalua care vor fi măsurile ce se vor aplica.

”Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta este perioada de incubaţie şi practic de apariţie a efectelor unor măsuri. În Bucureşti avem o săptămână trecută, mai avem o săptămână după care evaluam ce se impune să mai facem. Nu pot să pun eu acum degetul pe carantina de noapte. Vom vedea ce ne spun specialiştii şi ce se intampa şi în alte ţări. Mai avem 7 zile în care vedem ce se întâmplă cu ţările care au luat deja această măsură, ce efect a avut măsura în alte ţări şi de asemenea, dacă la noi, cu măsurile pe care le-am luat deja o să avem o scădere”, a mai declarat Ţurcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`