Prima pagină » International » Germania începe vaccinarea anti-Coronavirus la copii. Anunțul a fost făcut de Angela Merkel

Germania începe vaccinarea anti-Coronavirus la copii. Anunțul a fost făcut de Angela Merkel

28 mai 2021, 10:11,
în International

Germania începe vaccinarea anti-Coronavirus la copii, însă acestia trebuie sa depăşească vârsta de 12 ani. Acest anunț a fost făcut de către Angela Merkel cu precizarea că imunizarea va începe din luna iunie. Potrivit acesteia, adolescenții germani pot merge să se imunizeze începând cu 7 iunie 2021.

Acela va fi momentul în care va lua sfârșit sistemul care dă prioritate celor mai în vârstă, bolnavilor cronici sau profesioniştilor cei mai expuşi, spune Merkel.

Germania începe vaccinarea anti-Coronavirus la copii în luna iunie

Angela Merkel a spus că până la finalul acestei veri, toți minorii cu vârsta de peste 12 ani vor primi o ofertă de vaccin. Măsura trebuie să fie aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pentru 12-15 ani dezvoltat de Pfizer/BioNTech, deja folosit pentru această categorie de vârstă în Statele Unite. Agenţia europeană trebuie să dea un verdict vineri.

Până în acest moment, vaccinul Pfizer/BioNTech este autorizat pentru persoanele de peste 16 ani.

Pentru aceasta campanie, Germania are nevoie de circa 6,4 milioane de doze pentru a vaccina adolescenţii în condiţiile dorite de ei.  Comisia germană pentru vaccin (STIKO), care încă nu a publicat recomandare pe acest subiect, a fost rezervată în privinţa vaccinării celor mai tineri.

Pentru a-și susține punctul de vedere, aceștia au evocat în special lipsa datelor cu privire la riscurile efectelor secundare şi o dezvoltare mai puţin gravă a Covid-19 pentru această categorie.

Conform ultimelor date  ale Institutului Robert Koch, 41% dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin şi aproape 16% sunt complet imunizaţi.

Ce spune Angela Merkel despre vaccinul rusesc Sputnik V

Angela Merkel a făcut noi declarații. Ea a răspuns jurnaliștilor la mai multe întrebări. Cancelarul Germaniei a transmis că Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţii suficiente despre vaccinul rusesc Sputnik V pentru a putea fi aprobat.

„Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţii suficiente despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba, dar, dacă aprobarea vă avea loc în curând, Germania îl va cumpăra.”, a declarat Angela Merkel.

Cancelarul german s-a vaccinat pe 24 martie 2021 cu vaccinul AstraZeneca. În Germania, vaccinul produs de compania britanică AstraZeneca este recomandat de autorităţile medicale doar persoanelor cu vârste peste 60 de ani. De asemenea, la finalul lunii martie, acest vaccin a fost redenumit, iar acum apare sub denumirea de Vaxzevria. Schimbarea a fost aprobată în data de 25 martie de către Agenția Europeană a Medicamentului.

De pe 7 iunie 2021, Germania începe vaccinarea anti-Coronavirus la copii care au peste 12 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *