Prima pagină » International » Germania este în alertă și instituie măsuri mai dure pentru verificarea persoanelor care intră în ţară
Germania este în alertă și instituie măsuri mai dure pentru verificarea persoanelor care intră în ţară

Germania este în alertă și instituie măsuri mai dure pentru verificarea persoanelor care intră în ţară

13 ian. 2021, 10:54,
BZI.ro, în International

Germania a anunțat că va institui măsuri mult mai dure pentru verificarea persoanelor care intră în țară, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, autoritățile germane încearcă să țină sub control răspândirea noului coronavirus. În momentul de față, Germania se confruntă cu o rată foarte mare de decese provocate de infecția cu SARS-CoV-2.

În momentul de față, există o serie de obligații specifice pentru persoanele care sosesc din zone de risc. Astfel, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile înainte de sosire trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, în limba germană sau engleză, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german sau să se testeze imediat după sosire.

Germania, măsuri mai dure pentru verificarea persoanelor

Germania intenţionează să înăsprească verificările în cazul persoanelor care intră în ţară. Toate acestea se întâmplă în contextul eforturilor de a ţine sub control creşterea cazurilor de COVID-19. După cum se știe, noul coronavirus a provocat un număr record de decese în cel mai populat stat din Uniunea Europeană.

Propunerea, care urmează să fie aprobată de miniştri miercuri, va cere persoanelor care sosesc din ţări cu un număr mare de cazuri, sau unde circulă o tulpină mai contagioasă a coronavirusului, să fie testate pentru această boală.

Operatorii de telefonie mobilă vor trebui să trimită informaţii pasagerilor care sosesc în Germania, de îndată ce telefoanele acestora se conectează la reţele din ţară, după o perioadă de absenţă.

Măsurile de carantină ar putea fi prelungite

Germania va înăspri verificarea persoanelor care intră în ţară pentru a ține sub control pandemia de COVID-19. Propunerea survine după ce publicaţia Bild a scris că Angela Merkel a spus în timpul unei întâlniri cu parlamentari ai partidului său conservator că măsurile actuale de carantină ar putea dura până la începutul lunii aprilie.

„Dacă nu vom reuşi să oprim acest virus britanic, atunci vom avea un număr de zece ori mai mare de cazuri până de Paşte. Avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure”, ar fi spus Merkel.

Trei participanţi la reuniune au declarat pentru Reuters că Merkel nu a fost explicită în legătură cu acest lucru, dar şi-a arătat îngrijorarea cu privire la noile tulpini mai virulente ale virusului, precum cea identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

Germania se confruntă cu foarte multe decese cauzate de COVID-19

Mai mult, săptămâna trecută, Germania a înăsprit şi a extins carantina până la sfârşitul lunii ianuarie. Toate aceste eforturi sunt ca o măsură de precauție vizavi de creșterea infectărilor în Regatul Unit al Marii Britanii din cauza noii tulpine. Cancelarul german este în gardă după creșterea alarmantă a numărului de infecții cu COVID-19 din Irlanda.

„Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică se va răspândi în Germania”, a spus o persoană din staff-ul cancelarului german.

Marţi, Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase a raportat 12.802 de cazuri noi de coronavirus şi 891 de decese, aducând numărul total al deceselor din Germania de la începutul pandemiei la 41.577. Așadar, nu e de mirare că Germania va lua măsuri mai dure pentru verificarea persoanelor care intră în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *