Prima pagină » Coronavirus » Germania, afectată de COVID-19: Cea mai mare creştere zilnică de cazuri de la începutul pandemiei

Germania, afectată de COVID-19: Cea mai mare creştere zilnică de cazuri de la începutul pandemiei

18 dec. 2020, 13:47,
Cristian Zavastin, în Coronavirus

Pentru prima dată în 2020, peste 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în Germania într-un interval de 24 de ore, au anunţat vineri reprezentanţii Institutului Robert Koch (RKI), citaţi de DPA.

RKI, agenţia naţională pentru controlul bolilor din Germania, precizează că cifra anunţată vineri include 3.500 de cazuri confirmate în landul Baden-Wurttenberg şi care nu au fost contabilizate în bilanţul de joi din cauza unor motive tehnice.

Astfel, 30.277 de noi infectări au fost raportate în Germania în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor din acelaşi interval a fost de 813, al doilea ca importanţă de la începutul pandemiei de COVID-19.

Creştere abruptă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în Germania

Bilanţul deceselor raportate zilnic în această ţară a urmat o curbă ascendentă în perioada recentă, aşteptată de specialiştii din domeniul medical după o creştere abruptă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

Germania raportează în această perioadă bilanţuri ridicate ale deceselor zilnice, care pun presiune pe autorităţile locale în vederea demarării rapide a unei campanii de vaccinare.

Vineri, bilanţul total al deceselor asociate maladiei COVID-19 a urcat în Germania la 24.938. De la începutul pandemiei, RKI a raportat peste 1,4 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus.

Germania a intrat în lockdown pentru aproape o lună din cauza COVID-19

De miercuri, 16 decembrie, Germania a intrat lockdown total de pe 16 decembrie până pe 10 ianuarie

”Începând de miercuri, viețile noastre vor fi afectate de măsuri mai restrictive ca oricând în istoria țării. Situația este foarte gravă”, a spus un oficial german.

Până la 10 ianuarie, magazinele, restaurantele şi afacerile considerate non-esenţiale se închid din nou în Germania.

Şi şcolile îşi închid porţile. Se menţine limita de cinci persoane din două familii diferite, la reuniunile private. În Italia, Guvernul ia în calcul noi restricţii pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, pentru a limita şi mai mult deplasarea oamenilor.

De la începutul acestei luni, Guvernul a adoptat un pachet de măsuri, inclusiv o prelungire a restricțiilor de circulație pe timpul nopții.

De asemenea, oamenii nu mai pot călători între regiuni, în perioada 21 decembrie și 6 ianuarie.

Bulgaria prelungește măsurile de izolare

Bulgaria prelungește măsurile de izolare în încercarea de a stopa pandemia de coronavirus. Aceste măsuri urmau să fie ridicate în perioada sărbătorilor, însă Guvernul bulgar a renunțat la această idee. Liceele, facultăţile, restaurantele şi cafenelele nu vor fi autorizate să mai primească public.

„Centrele comerciale, sălile de sport, cluburile de noapte, centrele de jocuri de noroc vor fi închise până la 31 ianuarie”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Kostadin Anghelov.

Chiar dacă premierul bulgar Boiko Borisov a promis că restricțiile vor fi relaxate în timpul vacanței de iarnă, acesta s-a răzgândit din cauza numărului mare de decese înregistrate. Pe 1 decembrie Bulgaria a anunțat că își va închide granițele.

“Creşele, grădiniţele şi şcolile primar în prezent închise vor fi redeschide pe 4 ianuarie. Teatrele, muzeele, galeriile de artă şi cinematografele vor putea fi redeschise la 30% din capacitatea lor începând cu 1 ianuarie, a mai declarat Anghelov.

Ce restricții a impus Franța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *